מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגיה חסרה לפעוט בן 3תמר10/04/2013
שלום רב,
הבן שלי כמעט בן 3, עבר ניתוח כפתורים עקב נוזלים באוזניים לפני 8 חודשים. עד הניתוח הוא כמעט ולא דיבר אבל בחודשים האחרונים ומאז השלים את השפה בצורה יפה מאוד, הן מבחינת אוצר מילים נרחב מאוד והן מבחינת שטף הדיבור ומורכבות המשפטים.
מבחינה זו נראה לי שהוא השלים את הפערים בצורה מתאימה לגילו.
הבעיה שנותרה כרגע היא שהוא לא מבטא אותיות גרוניות - ק, כ, ג
הוא מחליף אותן באותיות אחרות כמו - ת, ס, ועוד כמה.
רציתי לשאול:
1. האם זה תקין לגילו ולהסטוריה שלו?
2. בהנחה שעדיין תקין, באיזה גיל צריך לשים לב אם האותיות לא מופיעות?
3. האם אני יכולה לסייע לו בזיהוי ולימוד האותיות הללו?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיה חסרה לפעוט בן 3 - תגובה
ענת תבור10/04/2013תמר שלום,
צלילים אלו אכן יכולים להרכש מאוחר יחסית בהתפתחות התקינה. אנו מצפים שיופיעו בדיבורו עד גיל 3 וחצי-4 ש'. לא מומלץ "ללמד" את הצלילים החסרים, אלא לחזור על הדיבור המשובש בצורה הנכונה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלרה09/04/2013
שלום רב,
בתי בת שנה וחצי,
בבית מדברים ספרדית ובגן עברית,
יש מילים כמו "איפה" ו"בוא" שהיא אומרת בעברית ואני לא יודעת אם לחזור על המילה בעברית או בספרדית, למשל שואלת איפה ה"טא-טא" (מוצץ) ואני רוצה לשאול אותה איפה? אני לא יודעת באיזה שפה להגיד לה...
היא גם לא אומרת את המילים שלמות, זה טבעי? למשל אומרת "עוד" בספרדית ואומרת כאילו "עו"...
היא גם מקשקשת המון המון ג'בריש, אבל למשל אומרת לי משהו ואז בעלי שואל אותה מה את רוצה והיא אומרת לו את אותו דבר, כאילו נהיא מדברת... איך אפשר לעודד אותה שזה באמת יהפוך למשפט שאפשר להבין אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
חן לדרר09/04/2013לרה שלום
כאשר ילד חשוף לשתי שפות חשוב לשמור על הפרדה ולכן אם בבית אתם מדברים בספרדית עליכם לדבר אליה רק בספרדית (בלי קשר לשפה בה היא משתמשת)
בגילה של ביתכם זה נורמלי להגות מילים באופן חלקי וגם נורמלי להשתמש בגיבריש
הדרך לעודד שפה היא לתת דגם טוב :משפטים קצרים וחזרתיים, להקפיד אחרי שאומרים משהו לחכות ולתת לה מקום להגיד משהו אם רוצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיית האותיות השיניותאביה08/04/2013
אינני מצליחה להגות את האותיות ס,ז,צ כראוי.
בצעירותי הייתי אצל קלינאית תקשורת שעזרה לי לשפר את הגיית האות ש.
יש איזה מקום בו אוכל למצוא רעיונות לשיפור, לעזרה בהגיית האותיות?
תוכלי לתת הסבר קצר איך הוגים אותם נכון (הקלינאית אמרה אז שיש לי לשון שובבה, היא לא יודעת מנוח ותמיד מונחת במקום הלא נכון..)?
תודה רבה!
אביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית האותיות השיניות - תגובה
חן לדרר09/04/2013חשוב להגיע לקלינאית תקשורת שתראה בדיוק מה הבעיה ותמליץ על אופן הטיפול. טיפול בגיל הבוגר (כאשר יש מוטיבציה ) יכול להיות קצר ויעיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקע בדיבור , נחנק - בן 26ofir03/04/2013
שלום , אני בן 26 ויש לי בעיה בדיבור ואני לא מצליח להבין איפה הבעיה.
הלכתי לקלינאי תקשורת , פסכולוגית וכדומה.
הבעיה היא , מתי אני מדבר עם אנשים אז אני פשוט סוג של נחנק , אין אויר,
כאילו המילים תקועות בגרון ולא רוצות לצאת , וזה קורה עם כולם גם משפחה חברים
וכדומה , אני לא מסוגל לדבר רצוף חלק כמו שאר האנשים.
קרה לי גם מקרה לדוגמא אתמול , מישהי מהמשפחה באה אליי לבקר
ואני רציתי ליצור איתה שיחה ופשוט לא הצלחתי , אני מנסה במשך דקה להגיד לה
איזה משהו איזה משפט , נושם אויר לאט לאט , נרגע וכלום לא עוזר , אני פשוט
כל כך עצוב בקשר לכל הנושא הזה . יש אולי דרך להבין את הבעיה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתקע בדיבור , נחנק - בן 26 - תגובה
חן לדרר03/04/2013מאחר וכבר עברת אבחונים האם נקבע שמדובר בגמגום?
האם טופלת? באיזה גיל?
במידה ומדובר בגמגום המטרה ללמוד איך לשפר את שטף הדיבור כך שתוכל לתפקד טוב יותר בשיחה ואת זה עושים אצל קלינאית תקשורת. ישנן שיטות טיפול שונות ושווה לך לקרוא ולבחור שיטה שמתאימה לך.
הרצון להבין את תופעה ברור וניתן לקרוא על גמגום יחד עם זאת אין בנושא תשובות חד משמעיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי איבחונים וזה נקרא בעיה בשטף.
ofir03/04/2013נראה לי זה יותר בעיה בשטף דיבור אבל נגיד עם אבא אמא וכל זה
או אנשים קרובים אליי אז יותר קל לפתוח שיחה אבל עדיין יש את התקיעות
והעצירות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי איבחונים וזה נקרא בעיה בשטף. - תגובה
חן לדרר03/04/2013לפני כמה שנים אובחנת? האם הומלץ טיפול? האם ניסית טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה ותקשורתאמא31/03/2013
שלום לך,
בני הוא בן שנה ושבעה חודשים.רוכש את השפה לאיטו אך בהחלט אוצר מילים נחמד מאוד.אציין שילדי נמצא בגן מגיל שנה.
רציתי לשאול לגבי ג'סטות חברתיות...
הוא אינו משתמש במילה כן כלל ולא מהנהנן ל"כן"כשמתבקש או כשנשאל דבר מה.
עם "לא"הוא יחסית מסתדר ורוב הזמן משתמש ב"לא"באופן מתאים ואף מזיז את ראשו לעיתים כשזה מתבקש.
האם זה סביר שבגיל כזה לא ישתמש כלל ב"כן" לא כמחווה גופנית ולא בשפה?הוא אינו אומר"עוד"...בעיקר אומר "פתח"---כשרוצה לפתוח משהו...
ושאלה נוספת...האם העובדה שעוד לא למד "לחטוף" לילד משהו...אלא רק לעמוד מנגד ולבכות כשמישהו לוקח לו אמורה להדאיג?
עם הוריו יוצר קשר יפה, עם ילדים בגילו פחות.לעיתים מחייך אליהם ,לעיתים מביע התעניינות בהם או בחפציהם ואף ניגש ומלטף אותם או רוצה להימצא בקירבתם, אך לרוב לא.....
אם קשר עין סביר,והמשחק יפה ויחסית מאורגן האם יש סיבה לדאגה לאור מה שכתבתי.
אודה לך מאוד על תשובתיך וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה ותקשורת - תגובה
ענת תבור04/04/2013הי,
קשה לדעת מתוך הנתונים שכתבת האם יש קושי מיוחד בתחום התקשורתי או שההתפתחות תקינה - מפני שאין דברים ברורים לכאן או לכאן. בעניין זה הייתי משאירה לך את ההחלטה. אם את מודאגת ממשהו - תמיד טוב לפנות ליעוץ אצל קלינאית תקשורת שתוכל להתרשם מהתפקוד הכללי של הילד (תקשורת, הבנה והבעת שפה, משחק, התנהגות חברתית וכו') ותוכל לתת לך חוות דעת מהיימנה.
גם לגבי המחוות השונות - שחלק כן רכש וחלק לא - זה יכול להיות שלב בהתפתחות השפה ויכול להיות שיושב על קושי מסויים.
בכל מקרה אני ממליצה לך לתת לו מודל של המילים החסרות במהלך שיחה ביניכם, למשל, אם את שואלת אותו: "אתה רוצה לשתות?" ואת רואה שהוא מביע רצון (ע"י חזרה על המילה "לשתות", ע"י הושטת יד לכוס וכד'...), אז תאמרי כאילו במקומו את התשובה: "כן" ואז תתני לו. חזרה על דגם זה בסיטואציות שונות תעזור לו ליצור קשר בין המילה לכוונה. כנ"ל לגבי מילים אחרות שאת רוצה להקנות לו. למשל, כשאת רוצה לתרגל את המילה: "עוד" לעומת "פתח" - אפשר במקום לפתוח את שקית החטיף ולתת לו את כולה - לפתוח - ולתת רק חטיף אחד, וכך יצטרך לפנות אליך שוב ושוב - וכאן המקום לחשוף ל"עוד" במקום ל"לפתוח".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינה של השפהתמרה27/03/2013
שלום,בני הבכור(כרגע היחיד)בן שנה וחצי.סהכ בעל חיוניות וקסם רב.בעניין השפה והתקשורת רציתי לשאול מספר שאלות.
1.האם זה נורמאלי שכמעט כל מילה שאנו אומרים הוא חוזר אחרינו?
2.הוא לעיתים"נתקע" על מילה או סתם צירוף הגהים ואומר את סה כמה דקות טובות...כמו למשל"קא-קי"ללר קשר לקאקי ...
מה לדעתך הסיבה ומה עלי לבדוק?
בברכת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תקינה של השפה - תגובה
ענת תבור30/03/2013תהליך רכישת השפה כולל הקשבה, חיקוי, שינון, אימון.. את כל הדברים הללו עושה בנך. הוא מחקה אתכם כי אתם המקור ללמידה שלו, הוא מתרגל באופן עצמאי מילים חדשות כחלק מההתנסות בשפה. כל מה שתארת נשמע כתהליך טבעי. נסו לקחת חלק בתהליך זה, לחזק אותו, לחזור גם אחרי הפקות קוליות שהוא יוזם, להרחיב את השיחה על סמך מילים שאמר (למשל, אם מחקה אותך: "ציפור", חזרי אחרים, נכון, ציפור עפה"... וכד'..). חשוב שלמידת המילים הללו תהיה כמה שיותר בהקשר המיידי וסביב מילים שהן בעלות משמעות לילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בבן שנה וחצישני27/03/2013
שלום,
בני בן השנה וחצי החל לגמגם לאחרונה. גמגום אשר מופיע לעתים ומתבטא בעיקר בתחילת משפט.
כרגע לא נראה כי העניין מתסכל אותו. אנחנו נותנים לו זמן להתבטא, לא לוחצים ולא מדברים על התופעה בנוכחותו, אך כמובן שמוטרדים.
קראתי על הנושא והבנתי כי מדובר בתופעה שכיחה. אם האם יש משהו שיכול להעיד על כך שמדובר בגמגום חולף?
מתי מומלץ לגשת לטפל בגמגום?
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בבן שנה וחצי - תגובה
חן לדרר27/03/2013שני שלום
איננו יודעים כיום להבדיל למי יחלוף חסר השטף ולמי לא. צריך לזכור שהרוב הגדול חולף.
כן משפיעה תגובת הסביבה ותוכלי לראות המלצות במדור שאלות נפוצות בפורום זה.
מומלץ לפנות לאבחון כאשר התופעה נמשכת ברצף יותר מחודשיים - שלושה או מחמירה מאוד או שמתחיל תסכןל של הילד. כמו כן ניתן לפנות אם אתם מודאגים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםשלומי22/03/2013
אחרי חקירות של המון המון שני אני כבר יודע בדיוק מה התוצר של הגמגום ורציתי לדעת האם יש לזה פיתרון מסוים .
הגמגום שלי נוצר מתראומה ובגלל תראומה גמגמתי פעם אחת והמוח שלי קיבל את זה כאמונה . כמו שבנאדם מפחד שלא יודע לשחות כי הוא מפחד בגלל שפעם אחת הוא עמד לטבוע אז נוצר אצלו במוח אמונה שנכנסה לתת ההכרה ובגלל ברגע שהוא רוח בריכה כולו בפחדים . מי שמכיר תתחום יבין אותי .
עכשיו הדבר היחיד שהיום עזר לי זה אוטוסוגסטיה (שכנוע עצמי ).. זה הכלי היחיד שבאמת נלחם בבעיה ואולי אולי אולי זה היגרום שיעבור לי הגמגום .צריך לעבוד אם הכלי הזה תקופה . רציתי לדעת האם מוכר אולי כלי יותר חזק מי זה ? כי גמגום זה רק אמונה מגבילה שנמאת בתת המודע חייב להיות איזה משהו מסוים שעוקר את הבעיה חייב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
ענת תבור24/03/2013במידה ומצאת כלי שאכן עוזר לך להתמודד עם הגמגום, הייתי ממליצה לך לדבוק בו לתקופה, כפי שאמרת, ולנסות לראות האם הוא באמת מסייע לך. לכל אדם יכולות להתאים שיטות אחרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתחום השפה והתקשורתאמא לילד בן 516/03/2013
שלום רב,
ילדי בן 5 לומד בגן חינוך מיוחד של מעוכבי התפתחות. צוות הגן שתף אותי בקשיים של הילד בתחומי השפה, הדיבור והתקשורת. הן טוענות שכאשר הן פונות אליו, מדברות איתו ושואלות אותו שאלות, הוא נוטה לחזור על דבריהן, אינו יוצר עין ולוקח לו זמן לענות (לרוב לא לעניין). כך למשל, כאשר הן פונות אליו ואומרות לו: "שלום רועי, מה שלומך?" הוא שיב: "שלום רועי, מה שלומך" במקום לענות: "הכל בסדר", "כואב לי".. וכו'.
האם יש הסבר לתופעה זו? האם זה נורמטיבי?
בברכה, אמא לילד בן 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתחום השפה והתקשורת - תגובה
ענת תבור24/03/2013תשובות שמאופיינות בחזרה בשלמות על שאלות ("אקולליה") יכולות לנבוע או מקושי בתקשורת (שילד לא מבין את ה"small talk" והמשמעות של שאלות חברתיות), או מקושי שפתי כללי (יודע שצריך לענות משהו אבל אין לו מושג מה). גם אם מבין את השאלה לא בטוח שיודע מה לענות בהקשר הזה. שאר הדברים שציינת בהתחלה גם הם אופייניים ללקות תקשורתית (כמו דיבור לא לעניין וקושי ביצירת קשר עין).
תתייעצי עם הצוות המקצועי בגן כיצד ניתן לחזק את התחום השפתי-תקשורתי גם בבית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משנשןסיינט וינסנט06/03/2013
לבני בן השש וחצי בעת הגיית האות שי"ן הלשון שלו עולה לחיך בחצי סיבוב, בשאר האותיות השורקות (סמך, צדי) אין בעיה.
האם לטפל או זה אמור להסתדר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משנשן - תגובה
ענת תבור10/03/2013בגיל זה מומלץ לבצע אבחון של קלינאי/ת תקשורת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בגיל שנה וחציענבל04/03/2013
שלום,
בתי בת שנה וחצי, מאוד נבונה ומפותחת לגילה (כמו שאומרים- חמסה חמסה)
מבחינת דיבור, היכולת שלה היא הרבה מעבר לבני גילה, היא מסוגלת לבטא רצונותיה מגיל צעיר מאוד- לגבי אוכל, שינה, מוצץ
יש לה אוצר מילים גדול מאוד ויכולה לחזור על מילים ששומעת, כמעט ללא טעויות. מסוגלת להגיד משפטים בני כמה מילים: "בוקר טוב" "זה של אבא", "לא בא לי את זה", כשנותנים לה משהו והיא לא מרוצה, מיד תבקש "משהו אחר" ועוד.
היום נמצאת בבית עם מטפלת, אך מכיון שמאוד רוצה וצריכה חברת ילדים, היא תתחיל ללכת לגן באפריל.
החשש הכי גדול שלי, הוא שבגן שבו היא תהיה (קבוצה של 15 ילדים, היא גם בקבוצה של בני שנתיים ומעלה) רוב הילדים לא מדברים. כשישבתי עם הגננת להתרשמות, שמתי לב שרוב הילדים אכן מתקשרים בתנועות ידיים, מלמולים ו"פטפוטים" אבל לא מדברים בצורה שוטפת
האם שילובה בקבוצה של ילדים שלא מדברים יכולה לגרום לבעיה או רגרסיה בדיבור?
אשמח לתגובתכן
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בגיל שנה וחצי - תגובה
חן לדרר12/03/2013לרוב גם אם יש נסיגה קצרה הילד יראה את יכולותיו , כמו כן ממשיכה להיות בחברת מבוגרים שנותנים לה דגם טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עיכוב בדיבוררינה03/03/2013
שלום בני בן שנתיים וחודש ורציתי לדעת האם אוצר המילים שלו מעיד על בעיה . מיוזמתו הוא לא מדבר אלא אם מבקשים ממנו להגיד משהו . אבא הוא אומר בסדר אבל אמא הוא אומר המה , מים זה מאמ , תודה זה אדה , הראל שזה השם שלו הוא אומר רק אל . לפעמים שאני אומרת לו בוא הנה אז הוא אומר בוא . בזה מסתכם אוצר המילים שלו . בנוסף לכך הוא יודע להשלים את המילים למשל תמו-נה ,דו-דה , ס-פה , תו-כי ועוד . האם זה תקין לגילו שהוא בעצמו לא מדבר אלא אם מבקשים ממנו להגיד משהו ?. כשהוא רוצה משהו הוא יתחיל לדבר כמו גיבריש ואני לא מבינה אותו ואני מפחדת שזה מתסכל אותו למרות שהוא שמח וחייכן כל הזמן . בנוסף יכולת ההצבעה שלו לא ממש מדויקת והוא לא מכוון נכון את האצבע אבל מסתכל עם העיניים לכיוןן הנכון . הוא יודע לחקות צלילים והברות אבל לא במדויק , וכשאני מבקשת ממנו להגיד מילה מסוימת הוא תמיד מדלג על האות הראשונה כמו כדור - אדור , האם זה תקין לגילו ? אציין כי מוטוריקה שלו בסדר ושהוא מאוד אנרגטי ומלא מרץ ולא נשאר במקום אחד יותר מכמה שניות . תודה רבה וסליחה על האורך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים עיכוב בדיבור - תגובה
חן לדרר12/03/2013רינה ש/לום
אוצר המילים שאת מתארת נמוך לגיל, מדבריך הבנתי שהוא אומר מילים אלו רק כשאומרים לו להגיד? כלומר אינו אומר מילים מיוזמתו?
כיצד מביע את רצונותיו? האם יוצר קשר עין איתכם או רק עם החפצים?
מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת וכן לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטפוט ומלמולשני25/02/2013
שלום,
בני הבכור כמעט בן שנה וחצי.איני יודעת איך זה"אמור" להיות ולכן אני שואלת,עד איזה גיל לגיטימי להשתמש הרבה בג'יבריש לפטפט ולמלמל לעצמו?
סהכ הוא תקשורתי אין לו אוצר מילים מרשים אך מבינים את רצונותיו.לאחרונה מרבה לפטפט ולמלמל רבות לעצמו...
וזה מעט מדאיג אותנו...
עד מתי זה בסדר.
בברכה ובתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטפוט ומלמול - תגובה
חן לדרר12/03/2013ילדים ממשיכיםלהשתמש בגיבריש בערך עד הופעת משפטים (גם אחר כך יכולים להשתמש בכך כאשר משחקים עם עצמם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקצוע לימודיםמ.ו.20/02/2013
שלום,
אני אשמח להתייעץ איתכם בנוגע לבחירת מקצוע.
בשלב הזה, אני מסיימת תואר ראשון בפסיכולוגיה.
אני רוצה להמשיך ללמוד, וההתלבטות היא האם לעשות תואר שני לקויות למידה, או תואר ראשון נוסף של הפרעות בתקשורת.
שני התחומים מרתקים אותי.
והשיקול היחיד הוא העינין הפרקטי, מה יותר מבוקש/ מגוון/ משתלם/ מאפשר התפתחות מקצועית וכ'ו ... .
אשמח לקבל כל עיצה ...
תודה רבה. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקצוע לימודים - תגובה
חן לדרר20/02/2013אין לשאלתך תשובה אחת כי זה תלוי מה מענין אותך. אתן לך קצת מידע ואני ממליצה לך לנסות לצפות בעבודת קלינאית תקשורת.
המקצוע שלנו מאוד מגוון מכיוון שכולל את תחום השמיעה (בדיקות שמיעה למבוגרים וילדים והתאמת מכשירי שמיעה) ואת תחום הטיפולים (טיפול בילדים עם בעיות שפה/ היגוי / גמגום/ תקשורת ועוד וכן במבוגרים עם בעיות קול או אחרי ארוע מוחי).
מגוון זה מאפשר בחירה בגיל וסגנון עבודה בהתאם לתחומי העניין שלך.
מבחינת שכר יש מגוון גדול. בשוק הציבורי השכר נמוך ומתאים לשכר משרד החינוך או הבריאות. בשוק הפרטי ניתן להגיע גם לשכר שעתי לא רע בהתאם לוותק ותחום העבודה. יחד עם זאת השוק שלנו כרגע בתהפוכות שונות וימים יגידו האם השכר בשוק הפרטי לא יפגע.
מקווה שעזרתי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
soul_bird22/02/2013אפשר לשאול מה הכוונה שהשוק נמצא עכשיו בכל מיני תהפוכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לקויעידו קוליטיס17/02/2013
שלום רב, רציתי לשאול האם ניתן לטפל בלקות דיבור בגיל מאוחר יחסית ( אני בן 30 ) הלקות מתבטאת בבליעת מילים ודיבור מהיר ולעיתים מאוד רחוקות גימגום קל, במידה וזה אפשרי לטפל אשמח לדעת איך ולהפניה לקלינאי תקשורת מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לקוי - תגובה
חן לדרר18/02/2013ניתן לטפל בכל גיל אם יש לך מוטיבציה ומוכנות להתאמץ
תבדוק מול קופ"ח שלך האם אתה זכאי לטיפול דרך הקופה, אם לא עליך לפונת למכון פרטי בקרבת ביתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)