פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות
    מיקה
    17/03/2012

שלום,
    הילד שלי בן שנה+8 ומאד אוהב ספרים ושירים.
    הוא מזמזם לעצמו שירים עם תנועות ידיים, שהוא שומע שיר שהוא מכיר
    הוא שר חלק מהמילים, אומר מס' מילים בכל דקלום, סופר מ-1 עד 10.
    יחד עם זאת, לא משתמש במילים ליצירת קשר.
    הוא לא אומר: תני לי, את זה, קחי, אמא, תודה או שמות חפצים שהוא משחק איתם.
    כל שעות העירות שלו "מדבר" בלי הפסקה בעיקר בג'יבריש.
    האם בשלב הזה יש סימן לבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ענת תבור
    17/03/2012

נטלי שלום,
    האם בנך יוצר תקשורת איתכם (כדי לבקש או להשתף או לסרב וכד') באופן לא מילולי? למשל ע"י הצבעה, הבעות פנים ומבטים אליכם?
    האם משתמש בקולות מסויימים בכדי להביע את עצמו?
    האם מבין את הנאמר לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום בעת התרגשות
    קרן
    11/03/2012

שלום
    אני גבר בן 30 שכאשר מתרגש בסיטואציות שונות - מגמגם מעט.
    תוכלו להגיד בבקשה לאיזה טיפול עליי לפנות?
    פסיכולוגי
    קלינאית תקשורת?
    פסיכיאטרי?

תודה רבה אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום בעת התרגשות

הוספת תגובה

• גמגום בעת התרגשות - תגובה

חן לדרר
    12/03/2012

האם אובחנת או טופלת בעבר?
    בשלב ראשון עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל לבדוק במה מדובר ואם יש צורך להפנותך גם לאבחונים נוספים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילות קישור - בן שנתיים ותשע
    נועה
    23/02/2012

הבן שלי בן שנתיים ותשע. התחיל לדבר מאוחר ובהחלט מביע את עצמו פחות טוב מבני גילו .הגורמים המקצועיים (גננת, טיפץ חלב, רופאה,) טוענים כי הוא נימצא בנורמה למרות הפער.
    שמתי לב שהוא לא מרבה לשהתמש במילות קישור : את, אל, של, (למעט "שלי", מילה אהובה על בני השנתיים...) ובכלל, לא בונה משפט יותר מורכב מבחינת הטיית פעלים, שימוש בזמנים וכו', לא מבדיל בלשון זכר ונקבה, אוצר המילים שלו נראה לי דווקא בסדר. האם לאור מה שתארתי ובשלב הזה זה עדיין תקין?
    בנוסף - אוהב לדבר על עצמו בגוף שלישי, תקין? וגם מאוד אוהב לדבר לעצמו.

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

נועה
    27/02/2012

הנה משפט לדוגמה- אבא הלך עבודה, אבא יחזור עבודה יתן נשיקה דרור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילות קישור - בן שנתיים ותשע - תגובה

חן לדרר
    27/02/2012

השלב שאת מתארת נקרא שלב תחבירי מוקדם ואכן אינו כולל הקפדה על חוקי התחביר הבוגרים. שלב זה עדיין סביר לגילו . יחד עם זאת אם את מוטרדת עדיף לבצע אבחון קלינאית תקשורת מקיף ולדעת בדיוק מה המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלמול בגיל שנה
    נורית
    19/02/2012

בתי עוד כמה ימים בת שנה

לפני חודשיים החלה למלמל המון הברות מסוגים שונים.

בשבועיים האחרונים היא ממלמלת פחות. עושה זאת אבל לפעמים בודדות במהלך היום.
    בשאר הזמן היא יותר עושה עכשיו שוב "אה-אה" על צורותיו השונים כולל צרחות חזקות ( כולל צרחות תקשורתיות ש"מדברת איתנו ועונה לנו).

לציין שיש לה קשר עין מעולה, היא מחפשת אותנו, מחייכת, זוחלת אחרינו בבית. כשרוצה על הידיים , שולחת ידיים. כשאני עושה לה קוקו - מחבאת ומופיעה בחזרה היא ממש מתגלגלת בצחוק. ואתמול כהראיתי לה בובת חמור ועשיתי לה הרבה פעמים" איה" היא ממש צחקה ועשתה יחד איתי תוך כדי התלהבות " אה-אה" "אה-אה".

מוחאת כפיים, עדיין לא מצביעה ואו עושה שלום.

ככשרה לה " היום יום הולדת" היא רוקדת וזזה, ומוחאת כפייםוצוחקת.

בימים האחרונים שלעיתים מתעצבנת כשלוקחים לה משהו עושה מן תנועת עצבנות עם שתי הידדים כמו "אוף"

כשאני אומרת לה "איפה אור" ומצביעה לשם היא לעיתים מסתכלת אחריי ולעיתים אף מרימה את כל ידה לכיוון האור.

בשבועיים האחרונים כשאני מושיטה לעברה יד ואומרת לה "תביאי לי" היא לעיתים מושיטה את החפץ בידה ליד שלי.

כשלימדתי אותה השבוע איך עושים עם מברשת היא למדה ועשתה עם המברשת על הראש.

אלו פחות או יותר הדברים מבחינת תקשורת והבנה ומחוות.

מה דעתך?

הכל בסדר או שעליי לדאוד במשהו ?

זה בסדר שהיא רק בשלב המלמול וזהבסדר שעכשיו יותר "אה-אה" וצרחות חמודות . ?

לקביעת תור
    סגירה
    מלמול בגיל שנה

הוספת תגובה

• מלמול בגיל שנה - תגובה

חן לדרר
    19/02/2012

נורית שלום
    לעיתים בהתפתחות רוןאים תקופות של עצירה בהתפתחות תחום אחד כאשר תחום אחר מתפתח - למשל כשמתחילים ללכת מאטים התקדמות דיבור וכדומה.
    מבחינת הבנה מה שתארת זו הבנה של מחוות אך לא של הבנת שפה (אם את שואלת איפה אור ומצביעה אז היא מבינה את ההצבעה ולאו דוקא את השאלה איפה אור), האם מבינה גם שאלות גאלו ללא תנועה מלווה?
    בעקרון בגילה כן מצפים לצלילים יותר מגוונים.
    כדאי לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שהכל תקין ולחכות קצת. אם אין שינוי בתקופה הקרובה אז מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גמגום
    מורן
    17/02/2012

אני בת 20 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיית גמגום זה בא לידי ביטוי בזה שאני הרבה פעמים נמצאת בחברת אנשים ורוצה להגיד משהו מסויים או להתחיל לספר איזה משהו ואני מפחדת לגמגם אז אני מוותרת ולא אומרת כלום למרות שאני בן אדם שאוהב לדבר ויש לי על מה לדבר,הרבה פעמים אני גם יכולה לנהל עם בן אדם שיחה ולגמגם מעט יחסית זה נורא תלוי,שאני לבד עם עצמי אני יכולה לדבר כמעט בלי לגמגם אני חושבת שזה משהו יותר חברתי ופסיכולגי השאלה שלי אם אפשר לטפל בזה ואיך? ללכת לקלינאית תקשורת או לפסיגולג או גם וגם והאם זה צריך להיות טיפול בו זמנית או קודם קלינאית תקשורת ואז פסיכולוג? איך זה הולך בעצם? ובכנות אני שואלת-מה הסיכוי שלא תהיה לי את בעיית הגמגום יותר כי מאז ומתמיד הייתה לי את הבעיה הזאת,אתם מכירים אנשים שהייתה להם מאז ומתמיד בעייה בדיבור כלומר גמגום ונפתרו מזה תוך כדי טיפול? חשוב לציין שאני מעוניינת בטיפול אישי אחד על אחד ולא קבוצתי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גמגום

הוספת תגובה

• בעיית גמגום - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    19/02/2012

שלום מורן
    קודם כל עדיף לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת אשר תוכל להמליץ לך אם לפנות גם לייעוץ פסיכולוגי ותמליץ על שיטת הטיפול . האבחון מתבצע באופן אישי לרוב ושיטת הטיפול לפי הצורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שנה ו7 חוד'
    מרין
    15/02/2012

שלום!
    אני אמא לילדה בת שנה+7, בעלי ואני מדברים איתה עברית והוריי מדברים איתה רוסית - כך מהיום שנולדה.
    הילדה מבינה הוראות בשתי השפות, יודעת להצביע על חיות ואיברי גוף לא משנה באיזו שפה מבקשים, כאשר מקריאים לה ספר (בשתי השפות) יודעת להביא בדיוק את הספר אותו מקריאים לה וכעקרון ישנה תחושה שהיא מרגישה בנוח עם 2 שפות ולא מבולבלת.
    היא מקשקשת המון בהברות וצלילים אבל נכון להיום יודעת להגיד רק- אמא, אבא, הב הב (כלב), קו קו (תרנגולת) ממה (מוצץ) ומים.
    הילדה התחילה לזחול וללכת באיחור אבל הדביקה את הקצב של בני גילה במהירות רבה.
    אני קצת מודאגת בנושא השפה, אני לוקחת בחשבון שילדים ממשפחות דו לשוניות צריכים לרכוש 2 מערכות שפה נפרדות וזה לוקח קצת זמן אבל היום בטיול הבוקר עם הילדה נתקלתי ב "נשמה טובה" שהתעניינה בבת שלי וסיפרה שהיא עובדת 20 שנה עם ילדים בעלי לקויות ושישנם מחקרים שאומרים שילד צריך להיחשף לשפה 1 בלבד עד גיל 3 אחרת ב 50% מהמקרים ילדים אלה יפתחו דיסלקציה מסוג כלשהו ולטענתה הילדה שלי נמצאת באיחור מבחינת השפה...
    היא מאוד הדאיגה אותי והיות ואני לא יודעת מי היא ומה היא בדיוק אני פונה אליכם בתור אנשי מקצוע בעלי נסיון.
    אני אשמח אם תוכלו לענות לי האם באמת ישנה סיבה לחשוש שהילדה באיחור והאם זה נובע מ 2 השפות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שנה ו7 חוד'

הוספת תגובה

• תינוקת שנה ו7 חוד' - תגובה

חן לדרר
    15/02/2012

מרין שלום
    מיליוני ילדים בעולם חיים בשתי שפות ואף שלוש בחלק מהמדינות (למשל שוויץ , קנדה ועוד) ואין שם עליה בדיסלקציות כך שבהחלט אין מה לדאוג מהנושא הזה.
    ממה שאת מתארת יש איחור קל בהבעת שפה, יחד עם זאת אכן בתחילת הרכישה רואים פעמים רבות מעט איחור אצל ילדים דו לשוניים ולכן שווה לחכות עד קצת
    אם אין עליה משמעותית בכמות המילים בחודשים הקרובים אז כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    בינתיים בידקו שהשמיעה תקינה והמשיכו לחשוף את ילדתכם לדגם דיבור טוב (לדבר במשפטים קצרים, לחזור הרבה על אותם תכנים)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוש בהגייה
    אילה
    06/02/2012

שלום רב,
    בני בן ה-3 מדבר מצוין, התפתחות השפה הייתה אף מוקדמת מהרגיל ותקינה לחלוטין, אוצר מילים רחב, בונה משפטים וכו'. לפני כשבועיים משהו בהיגוי השתנה ונשאר עקבי מאז. במקום להגות בצורה נכונה את ה"חולם" וה"צירה" (ניקוד), הוא הוגה אותם יותר קרוב ל"קמץ/פתח". לא נראה כי הוא מודע לשינוי, ולא נראה כי הוא מחקה מישהו או עושה זאת למען תשומת לב. על פניו זה נראה מעין שינוי התפתחותי שלא בשליטתו, הוא ממש לא מצליח להגות נכון כאשר מנסים לתקנו. הדבר נהיה קיצוני עד כדי כך שקשה להבין אותו במילים מסוימות. יש לציין שעד לפני שזה החל הוא הגה הכל בצורה ממש מושלמת.
    כיום הוא משתמש במוצץ בעיקר בשינה, ומעט מאוד גם במשך היום.
    אודה מאוד לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש בהגייה

הוספת תגובה

• שיבוש בהגייה - תגובה

חן לדרר
    07/02/2012

השבוש שאת מתארת מופיע לעיתים אך חריג שזה מופיע פתאום
    האם ביצעתם בדיקת שמיעה?
    בכל מקרה חשוב לא להתייחס לשבוש - לא להעיר, לתקן וכדומה. כן מומלץ לחזור אחריו אך בצורה חיובית וכחלק מהשיחה (למשל אומר 'אכלתי במבה' אז להגיד 'אה אכלת במבה טעימה') כך שיקבל דגם טוב.
    אם התופעה לא חופת בשבועות הקרובים יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור - תינוק בן שנה ו4
    נעה
    05/02/2012

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים. מגיל מאד קטן מלמל והגה הברות רבות. קצב ההתפתחות המוטורית שלו היה ממוצע (החל ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים). מגיל שנה אומר את המילה "אבא" בכוונה לאבא, סבא, אמא ושאר בני המשפחה.והיום אומר את זה כל הזמן...

אבל, בזה זה מסתכם. הוא ממלמל הרבה, הוגה הברות רבות אך כאשר רוצה משהו מושיט את היד וצועק (צעקות מחרישות אוזניים ומונוטוניות). הוא אינו חוזר אחר מילים פשוטות ואינו משלים מילים כגון "ח-תול" או משהו דומה... כאשר אני מדברת איתו ניכר כי הוא מבין מצויין, יפסיק לעשות משהו כאשר אני אומרת לו אסור וכו'. אך הוא אינו מבצע פעולה כמו "לך תביא" (כן נותן משהו כשאומרים לו "תן לי" ולוקח כשאומרים לו "קח")...

בקיצור ולעניין, אני לא מבינה האם עליי להתחיל לדאוג וכבר להכווין אותו לקלינאי/ת תקשורת (או איש מקצוע אחר) או שמא ההתפתחות היא תקינה... העניין מאד מטריד אותי ומדיר שינה מעיניי...

אודה לתשובתך,

נעה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור - תינוק בן שנה ו4 - תגובה

ענת תבור
    05/02/2012

נעה שלום,
    בגיל זה יש הבדלים משמעותיים בין ילדים לגבי תחילת הדיבור. גם אם עדיין אין לו מילים, זה בתחום הנורמה. קצב רכישת המילים הראשונות גם הוא יכול להיות מאד איטי, וצריך סבלנות. חשוב כרגע לוודא שאכן יש הבנת שפה בסיסית ויכולת הבעה של רצונות גם בדרכים אחרות (כמו שימוש בתנועות גוף, הצבעה וכד').
    תוכלו בינתיים לבדוק את נושא השמיעה שלו (הפנייה דרך רופא המשפחה או א.א.ג. ולבצע בדיקת שמיעה), בכדי לוודא שזה לא מה שמעכב אותו.
    תוכלי לקרוא תשובה מפורטת בנושא ב"תשובות לשאלות נפוצות" בפורום זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום קל
    אייל
    01/02/2012

הי, אני בת 17, ויש לי גמגום קל, בדרך כלל קורה רק כשאני מתרגשת או לחוצה..
    אין לי את זה בכלל כשאני במצב רגיל.

כדאי לפנות לקלינאית תקשורת? ההורים שלי ניטרלים בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום קל

הוספת תגובה

• גמגום קל - תגובה

ענת תבור
    01/02/2012

אם זה מפריע לך אז כדאי ללכת.
    קלינאית תקשורת תוכל לתת לך אסטרטגיות לדיבור שוטף, במטרה שתשתמש בהן בזמן לחץ או התרגשות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום קל - תגובה

חן לדרר
    01/02/2012

אייל שלום
    כאשר יש בעיה כלשהי בדיבור (ובוודאי אם בעיה זו מפריעה לך) מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת.
    בסיום האבחון הק"ת תוכל להגיד האם יש צורך בטיפול ואם כן מה הדבר יכלול ואז תוכלי להחליט האם מתאים לך או לא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש שורקת
    ניר
    24/01/2012

לילדה שלי, בת 9, יש ש' שורקת. האם זה יכול להיות כתוצאה מזה שבגיל צעיר שהינו בחו"ל כמה שנים שבמהלכן לא כ"כ דיברה עברית (מגיל שנתיים עד שש).
    לא נראה שזה מפריעה לה. האם כדאי לטפל בבעיה או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    ש שורקת

הוספת תגובה

• ש שורקת - תגובה

ענת תבור
    24/01/2012

דווקא בשפות שונות ש שורקת היא צליל אחר בשפה ולכן יש פחות בעיות עם הצליל הזה אצל ילדים, אבל תלוי היכן הייתם.
    בכל אופן, טיפול בהיגוי יעשה רק אם זה מפריע למישהו (להורה/לילד/למורה...).
    דיבור לא תקין זה עניין חברתי, ולתקן את זה או לא - זה כבר עניין של תפיסה.
    ככל שההתערבות תהיה בגיל מוקדם יותר, כך יהיה לה קל יותר לשנות את ההרגל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבושי הגייה
    נעמי לוי
    17/01/2012

שלום,
    בני בחודש הבא יהיה בן 5 ב"ה היו לו שיבושי לשון באותיות השורקות שנכון להיום הצליל של האות שין הסתדר אך עדין יש שיבוש בהגיית האות צ' הוא למשל אומר סב במקום צב.
    האם יש צורך לפנות לאיש מקצוע או לתת לזה זמן וההגייה תסדר כמו בשאר האותיות.
    תודה
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    שיבושי הגייה

הוספת תגובה

• שיבושי הגייה - תגובה

חן לדרר
    17/01/2012

השיבוש שאת מתארת תקין עד גיל 5 שנים. לכן מומלץ לחכות עוד קצת. אם זה לא מסתדר בעוד חודשיים-שלושה אז מומלץ לפנות לאבחון ק"ת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהריים טובים
    ב"ה
    15/01/2012

אני בחור עם היסטוריה קשה מאוד של רפלוקס )gerd) ניתוח פונדופליקציה שלא עזר כמצופה...
    רק שבמשך זמן רב אני שם לם לשינווים בקול מבחינת הרבה דברים: גוון קול,צרידות שמשתנה, עוצמה של הקול שנמוכה מאוד ורציתי לשאול האם זה קשור? איזה בדיקות אפשר לעשות ? והאם זה כרוני?

לקביעת תור
    סגירה
    צהריים טובים

הוספת תגובה

• צהריים טובים - תגובה

חן לדרר
    16/01/2012

רפלוקס יכול לפגוע בקול מאחר והוא פוגע ברירית בגרון ועקב כך גם במיתרי הקול. כדאי להתחיל בברור אצל רופא א.א.ג ואחר כך לבצע אבחון קלינאית תקשורת
    באבחון אפשר יהיה לראות האם יש סיבות המצדיקות טיפול בצרידות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על מילים
    סיון
    04/01/2012

לא יודעת לאיזה פורום לפנות, האם המקרה קשור לפסיכולוגיה ומשהו נפשי או שמא נוירולוגיה ומשהו פיזי.

הבן שלי (כמעט בן 4) אומר כמעט כל דבר פעמיים. פעם בקול ופעם בשקט, כאשר שואלים אותו למה אתה חוזר על עצמך הוא אומר, אני לא! הוא לא שם לב לכך.

האם יש מה לדאוג? האם יש מה לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה על מילים

הוספת תגובה

• חזרה על מילים - תגובה

חן לדרר
    08/01/2012

כמה זמן זה כבר נמשך? האם מופיע רק במצבים מסויימים או כל הזמן?
    מה אומרת בנושא הגננת?
    באופן כללי יש לשקול יעוץ פסיכולוגי ואבחון קלינאית תקשורת כדי לאתר מה הגורם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    09/01/2012

נמשך תקופה ארוכה בזמן האחרון זה התגבר, אני לא רואה שזה בזמנים או מצבים מסוימים, די הרבה פעמים אולי אפילו כמעט כל הזמן.
    הגננת לא אמרה כלום ואני לא יודעת אם היא שמה לב לכך, אין לה נסיון בכלל, זאת השנה הראשונה שלה כגננת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חן לדרר
    10/01/2012

כדאי לשאול את הגננת כיצד מתנהל בגן מבחינת הדיבור ולהתיעץ עם הפסיכולוגית בטיפת חלב או בגן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן ושפה-גיל שנתיים
    עדן
    28/12/2011

הייתי אצל קלינאית תקשורת עם הבת שלי שבגיל שנתיים, כיוון שהיא כמעט ולא יוצרת צירופים של 2 מילים והמון ממלמלת והיא אבחנה (העתקתי מהטופס) "שיבושי היגוי רבים מסוג החלפות, השמטות, הפחתת קוליות ועוד שאינם עקביים. בעת חיקוי מובנות הדיבור עולה. המהלך האבחון נשמעה הפקת מילים בודדות חד הברתיות ומעט צירופים. ניתן להתרשם מאוצר מילים עשיר על אף המובנות הירודה. נשמעו מעט הפקות תוך כדי משחק ולרוב הפקת A למתן חפץ או הבעת הנאה. חיקוי מוטורי תקין עם מעט חיקוי של הברות."
    " מובנות הדיבור ירודה בשל הפקת מגוון דל של עיצורים ושיבושי היגוי רבים"
    מבחינת יכולות קוגניטיביות ותחום המשחק- האבחנה היתה תקינה לחלוטין. גם מבחינת יצירת קשר עין עם הבודקת האבחנה היתה תקינה לחלוטין.
    היא המליצה לי להכניס אותה למסגרת (עד עכשיו היתה איתי בבית), וכמובן להמשיך את המפגשים איתה , רק שזה דרך קופ"ח ולכן יש תור ארוך מאוד......
    אני שואלת לגבי סוג המסגרת ומה יקדם אותה יותר: מסגרת מצומצמת של משפחתון של 10 ילדים שחצי מהם תינוקות ? והשאר בני גילה ומעלה??אבל עוד מטפלת בצוות או שעדיף ונכון יותר עבורה גן של 22 ילדים אבל שכולם בני גילה? התחושה שלי היא שעדיף את הגן הגדול כי ככה תחשף לדיבור תקין של בני גילה ולא למלמול של תינוקות אבל אני לא יודעת מה נכון מבחינה מקצועית.
    בנוסף רציתי לדעת האם ישנה חשיבות לכמה ימים היא תהיה במסגרת? האם יש במקרה שלה עדיפות לשבוע מלא או שאולי מספיק גם רק יומיים בשבוע?
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן ושפה-גיל שנתיים

הוספת תגובה

• כניסה לגן ושפה-גיל שנתיים - תגובה

ענת תבור
    28/12/2011

את שואלת שאלות שאין תשובה חד משמעית לגביהן. עיקר הקושי של ביתך הוא בהפקת המילים, והמטרה בהכנסתה למסגרת היא שהיא תשמע יותר דיבור מלא ותתנסה יותר בדיבור עם בני גילה, עם הצוות ובפעילויות ריכוזיות. אני מניחה שגן שמותאם לגילה יכול לתת מענה טוב יותר לנושא זה, כי יאפשר יותר הזדמנויות, זאת בהנחה שאכן אין קשיים בהבנת השפה וכד'. חשוב לעדכן את הצוות בגן לגבי שיבושי הדיבור, שיתמוך בה במידת הצורך במהלך האינטראקציות עם בני גילה, בכדי להתמודד עם תסכולים כשלא מובנת, שאולי יופיעו בהמשך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה של אמא

נועה
    20/02/2012

הבן שלי גם לא דברן גדול. לא בעיכוב אבל בהחלט בגבול התחתון של הנורמה.
    אני מרגישה שהשהות במשפחתון שבו יש ילדים בני גילו וגם תינוקות היא טובה לו ומעניקה לו ביטחון.
    בכל מקרה הייתי הולכת על המקום שבו יש יותר אנשי צוות על ילדים, והיכן שהם נראים יותקר קשובים וסבלניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    אליה
    21/12/2011

היי, אח שלי (בן 13) התחיל לגמגם בשנה האחרונה, אבל זה קורה רק כשהוא נמצא בסביבה עם הרבה אנשים שהוא לא מכיר. בבית עם המשפחה, או עם החברים, זה לא קורה אף פעם. האם גמגום יכול להיות תוצאה של ביישנות או חרדה? ואיך אפשר לטפל?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    21/12/2011

שלום
    אם אחיך מרגיש שמעונין לפנות לאבחון , אז יוכל לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת והיא תברר לעומק מה הסיבה להופעת הגמגום ותייעץ מה הטיפול המתאים, יתכן ןתפנה אותו גם לאבחון רגשי..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה