מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת דיבורכרמל03/12/2012
שלום,
אני בן 25 והשפת אם שלי היא ערבית ,יש לי בעית היגוי של האות ר בערבית כאשר אני מדבר עם אנשים ואני אומר מילה בערבית עם האות ר היא נשמעת כמו האות ל ,האם ישנה דרך לטפל בבעיה מסוג זה בגיל כזה מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת דיבור - תגובה
חן לדרר03/12/2012כרמל שלום
בכל גיל ניתן לטפל בשיבוש היגוי אם יש לך מוטיבציה לשנות זאת
פנה לקלינאית תקשורת דוברת ערבית לאבחון וטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות בדיבור
כרמל03/12/2012חן שלום,
את אומרת לפנות לקלינאית תקשורת בקופ"ח שאני חבר בה או להגיע לאחד הסניפים שלכם בעצמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות השפהלרה29/11/2012
בוקר טוב,
אני רוצה לדעת מי איזה גיל מתחילים ילדים להגיד מילים? בתי בת שנה וחודשיים ולפעמיים אומרת אבא או אמא אבל לא בהקשר כלומר היא לא קוראת לי אמא... היא כן מקשקשת הרבה כאילו מדברת ועושה גם פרצופים תוך כדי דיבור (לכלב למשל).
היא גם מבינה את השפה עונה לבקשות תוצאי מוצצץ, איפה העיניים, לשון, אף, אור...
אני שואלת איך עושה הכלב או סוס והיא עונה... כלומר יש הבנה מלאה של השפה
לפעמיים נדמה לי שהיא אומרת "זה" אבל זה לא כל כך ברור...
אצלנו במשפחה מדברים ספרדית ובגן עברית
אני לא יודעת אם צריך לדאוג או לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות השפה - תגובה
ענת תבור02/12/2012אין לך מה לדאוג כרגע. הופעת מילים הראשונות יכולה לקחת גם יותר זמן, בעיקר כשמדובר בחשיפה של שתי שפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה בפהנטלי28/11/2012
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים +5 ח' שעד גיל שנתיים נזל לו המון רוק והכניס כל דבר לפה.
כיום מתבטא בהזזת לסת תחתונה לצדדים , הכנסת אצבעות לפה, נשיכת כריות/שמיכות /שרוול חולצה ולפעמים העברת לשון על השפתיים.
קלינאית תקשורת אמרה לי לתת לו להתנסות בטעמים ומרקמים שונים בפה, מה יכול להתאים לגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרייה בפה - תגובה
חן לדרר02/12/2012האם קיבלתם את ההמלצה בעקבות אבחון של הילד?
במידה ולא נעשה אבחון כדי לבצע זאת כדי שההמלצות יהיו ספציפיות לבנך
באופן כללי צחצוח שיניים הינו גרייה מצוינת
אכילה מגוונת יכולה לספק מגוון מרקמים (קשה, רך, דיסתי, מעורבב ועוד) וכמובן גם טעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בשליפהמיכל20/11/2012
שלוםרב
בני בן 3 ו-9חודשים.ילד נבון מאוד חברותי ומאושר.
ורבלי , מספר כל מה שקורה בגן /סיפורים שסופרו במפגש/ תהליכים שעברו וכו'...
הגננת הסבה את תשומת ליבי לעובדה שיכול להיות שיש לו קושי בשליפה.
דוגמא:הציגה בפניו קוביותצבעוניות בכלפעםהרימה קוביה ושאלה איזה צבע זה....והוא טעה בכולם.מיד לאחר מכן עם אותן הקוביות ביקשה ממנו לההגיש לה קוביה צהובה ...הגיש קוביה כחולה...הגיש ז"א שהוא יודע לזהות עפ"י צבעים.{חשוב לי לציין שבבית הוא כן אומר את הצבעים ללאקושי}ובכל זאת אני מאוד סומכתעלנסיונה וחוות דעתה של הגננת למודת הניסיון.
עולות אצלי מס' שאלות:1.במידה ואני רוצה לבדוק את הנושא מקצועית כיצד עושים זאת ? מהי הדרך{לפני שרצים באופן פרטי לאבחון או טיפול אם צריך}?2. כיצד אני יכולה לבדוק את הנושא או לפחות להתייחס אליו? אלו דברים נוספים כדאי שאעשה שתהיה לי תמונה בהירה יותר?
אודה לתשובתכם המלומדת
בברכת ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בשליפה - תגובה
ענת תבור20/11/2012מיכל שלום,
חשוב שתשימי לב לאורך זמן, בסיטואציות שונות, כולל בבית ובגן האם מתקשה לומר מילים שבהזדמנות אחרת אומר אותן ללא קושי. כדאי לשאול את הגננת האם הקשיי השליפה שראתה חזרו על עצמם. במידה וזה קורה, נסי לראות מה הוא עושה כשלא מצליח לשלוף את המילה המתאימה - האם מוותר, האם פונה לעזרה, האם מחפש את המילה ע"י "אה...אה.." או שמצליח להסביר את עצמו בדרכים אחרות (שזו האסטרטגיה היעילה שנרצה לעודד אותו לפעול בה).
במידה ואת מזהה שאכן יש קושי בתחום זה, ניתן לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בקופ"ח או במכוני הסדר פרטיים / קלינאיות תקשורת פרטיות שעובדות עם קופת החולים שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות סותרות ביחד לגמגום בילדיםשלומית20/11/2012
בני בן השנתיים וחצי, שדיבר מגיל צעיר ביותר בצורה שוטפת לגמרי, החל לגמגם לפני כחודשיים - זמן בו עברנו דירה והוא נכנס לגן חדש. יש ימים שהוא מדבר סביר ויש ימים שהוא בקושי מוציא מילה מהפה, מתוסכל ובוכה. אני קוראת הוראות סותרות בקרב קלינאיות תקשורת. באתר אמב"י, ארגון המגמגמים אומרים לטפל מגיל מוקדם, כי אין לדעת אם מדובר בעיכוב שפתי רגיל לגיל, או בהתחלה של גמגום ואילו גם כאן וגם במקומות אחרים ראיתי שצריך להתעלם ושאין מה לטפל. לא ברור לי איך אפשר להתעלם מילד שלא מצליח לדבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות סותרות ביחד לגמגום בילדים - תגובה
חן לדרר20/11/2012שלומית שלםו
כנראה לא הינו מספיק ברורים, המלצתנו איננה להמנע מטיפול. אלא תלוי מצב - כאשר מדובר בתופעה טריה שרק החלה אנחנו ממליצים לחכות מאחר וחוסר שטף עובר לעיתים קרובות אחרי חודש ואז לרוץ לאבחונים וטיפולים יכול להחמיר את המצב. אם התופעה לא עוברת תוך 2-3 חודשים או כאשר מופיע תסכול יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
מתאורך מאחר וקיים תסכול רב בהחלט יש מקום לפנות לאבחון, באבחון יחליטו לגבי הטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום באות מסוימתאמא17/11/2012
שלום
בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. מדברת שוטף במשפטים ארוכים כשנה. פתאום החלה להיתקע בחלק מהמילים מכילות את האות ל, ולחזור עליה מספר פעמים באמצע המילה.
האם זו תופעה חולפת או כזו שעלולה להחמיר?
האם כדאי כבר לפנות לטיפול מסוים? אצייןכי הילדה שמה לב שהיא נתקעת ונראית מעט נבוכה מכך.
אני רוצה לעשות הכל מוקדם ככל הניתן כדי לוודא שתופעה זו תחלוף ובקרוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום באות מסוימת - תגובה
חן לדרר18/11/2012בהתקעות את מתכוונת לדבר המזכיר גמגום? האם זה מופיע רק במילים עם ל' או גם במקומות אחרים?
בכל מרקה כאשר יש תסכול אנחנו ממליצים על אבחון קלינאית תקשורת אשר תבדוק לעומק במה מדובר ותוכל המליץ על טיפול או הדרכה לם
בינתיים חשוב להתעלם מהתופעה ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אמא18/11/2012ב99% מהפעמים זה היה רק ב-ל. לדוגמא: אכללנו, חולללצה וכו.
היום פתאום נתקעה מספר פעמים באמצע מילה באות אחרת.
כאמור, דיברה מהר ושוטף עד היום.
האם זה מתאים לחוסר שטף (היא יודעת בדיוק מה רוצה להגיד) או תחילת גמגום? באם זה גמגום, מה הסיכוי שיחלוף ותוך כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
חן לדרר18/11/2012קשה לאבחן רק ע"פ תאור. חוסר שטף מופיע לעיתים יותר באות מסוימת אך לרוב לא בכזאת עיקביות. בכל מקרה מאחר ותארת שהיא מודעת ומתוסכלת היתי פונה לאבחון קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
אמא18/11/2012אם זה עקבי רק ב-ל זה מצביע יותר על גמגום?
מה הסיכוי שדבר כזה חולף?
אציין שבינתיים לפחות את רב המילים (גם עם ה-ל) אומרת טוב ורק בחלק מועט יחסית חוזרת על הברה זו.
מה דעתך, ושוב באיזה אחוז מהמקרים זה מחריף או חולף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו - תגובה
חן לדרר18/11/2012העובדה שזה רק בצליל ל אינה אופינית ולכן קשה לי להגיד מה עשוי לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
אמא19/11/2012שלום שוב,
תודה על הסבלנות עם שלל שאלותי...
אני מקווה שתוכלי להתייחס גם לזו-
הבוקר התופעה החמירה מהבחינה הזו שהיתה חזרה של הברות נוספות אך עדיין בעיקר ב-ל. כשהתעוררה ממש כל כמה משפטים זה קרה במילה מסוימת ואחרי כחצי שעה פתאום הפסיקה. גם בשעות אחהצ היא מדברת ללא בעיה ולקראת הערב כשעייפה שוב מגמגמת מידי פעם.
כאמור, אני מאד רוצה לדעת באיזה % מהמקרים תופעה כזו חולפת ואיך כדאי לטפל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות - תגובה
חן לדרר19/11/2012לגבי טיפול המלצתי הינה לעבור אבחון קלינאית תקשורת שתוכל לוודא במה מדובר. מבחינת החלמה במידה ומדובר בגמגום או חוסר שטף התפתחותי יש 70 אחוזי החלמה אך צריך תחילה לוןדא במה מדובר ולשם כך האבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת דיבור אצל ילד בן שנתייםשרון17/11/2012
השאלה שלי נוגעת לבני בן השנתיים. שמתי לב שלעתים קרובות הוא נוהג לדבר עם השיניים העליונות בולטות מעל השפה התחתונה (מקווה שהתאור שלי מובן). זה קורה במיוחד באותיות שפתיות כמו ב', פ' ו-מ'. הוא מסוגל גם לדבר נכון, אבל זו איזושהי צורת דיבור שהוא סיגל לעצמו.
חשוב לי לציין שהוא עדיין לא מדבר היטב - יש לו אוצר מילים גדול אבל הוא משבש צלילים רבים.
האם עליי להתערב או להתעלם? האם זה מצריך פנייה לגורם מקצועי כדי שההרגל הזה לא יתקבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת דיבור אצל ילד בן שנתיים - תגובה
חן לדרר18/11/2012שרון שלום
בכל מקרה לא מומלץ להתייחס לאופן הדיבור של ילד ללא יעוץ מקצועי, כמובן חשוב לתת דגם דיבור תקין. שיבושי היגוי בגיל זה הינם נפוצים השאלה הינה כמה שיבושים יש ובעיקר האם הדיבור מובן לאנשים שלא מכירים את בנך.
אם הדיבור מובן לסביבה אפשר לחכות ולראות האם יש תהליך שיפור בשיבושים השונים
אם אנשים מתקשים להבינו מומלץ להתיעץ עם קלינאית תקשורת - להגיע לאבחון וכמובן בדיקת שמיעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת דחוף קלינאית תקשורתרחל14/11/2012
מחפשת דחוף קלינאית תקשורת לאמא שלי לאחר ארוע מוחי. עברה שיקום זקוקה להמשך טיפול בבית. גרה בנוף איילון ליד מודיעין.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת דחוף קלינאית תקשורת - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור15/11/2012שלום רחל
תוכלי לבדוק דרך קופת חולים אם יש להם הסכם עם קלינאית תקשורת בתחום או לחפש באופן פרטי, כאן לא נוכל להמליץ על שם מסוים.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי דיבור בעקבות גידול מוחינדב08/11/2012
שלום,
האם ניתן לטפל בקשיי דיבור שנגרמים עקב לחץ תוך גוגלתי.
ביתי בת ה- 5 סובלת מ- DIPG (גידול בגזע המוח) ולאחרונה מתקשה לדבר ולבלוע.
האם אימון השרירים יכול להועיל במצב כזה או אולי יש פתרון אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר להגיד שאין לכן תשובה
נדב13/11/2012חבל שאני צריך להכנס ולבדוק כל פעם אם כבר עניתן.
תודה על כל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי דיבור בעקבות גידול מוחי - תגובה
חן לדרר14/11/2012אינני מכירה את הנושא ונראה לי שבכל מקרה זה תלוי היכן הלחץ וכמה לחץ יש.
כדאי להתיעץ עם הנוירולוג המטפל ובחלק מחלקות נוירולוגיות יש גם קלינאית תקשורת מיעצת כי חשוב כאן מאוד התאום בין הגורמים השונים
בנוסף יתכן שיש מקום לפניה למרפאת בליעה (בתאום עם הנוירולוג)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול DIPG
אסנת14/03/2013לבן שלנו גם היה DIPG, לצערי נפטר לפני כחודש וחצי, אם אתם מעוניינים לדבר, צרו איתנו קשר דרך המייל
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 וחצי נתקעת ו"מגלגלת עיניים".אמא שואלת07/11/2012
ביתי בת 4 וחצי. נולדה בלידה רגילה, משקל תקין. ילדה מפותחת מאד בעלת אוצר מילים עשיר, יודעת לזהות ואף לכתוב אותיות, מספרים וצורות. מאד וורבלית. בעיית הגמגום החלה לפני כשנה. מאז חל שיפור ניכר. מה שנותר הוא שמידי פעם היא נתקעת כשרוצה לומר מילה מסויימת ואז מגלגלת עיניים כלפי מעלה (רואים את "הלבן בעיניים"..)עד שמוציאה את המילה שרצתה לומר, לעיתים כשנתקעת זה מתבטא גם בנשימה כבדה באותה מילה כאילו נושמת לא נכון בשלב ההגייה. לאחר שנתקעת אומרת את המילה וממשיכה בשטף הדיבור כרגיל.
אנחנו לא מעירים לה ולא אומרים לה כלום. למרות שמידי פעם כשקורה היא אומרת בעצמה אוי נתקעתי או אוי גמגמתי ואני מנסה להתעלם מזה. ולדבר אליה רגיל.
לציין שגם בני גמגם בגיל זה וזה עבר מעצמו אבל אצלו זה לא התבטא בגלגול עיניים או נשימה כבדה.
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 וחצי נתקעת ו"מגלגלת עיניים". - תגובה
ענת תבור07/11/2012"תנועות הלוואי" שביתך עושה מסייעות לה באופן כלשהו להוציא את הדיבור. זה הפתרון שהיא מצאה לקושי שלה. מה שאפשר ללמוד מזה זה על מודעות שיש לה לקושי שלה בדיבור. ברגע שילד מודע לקושי, כדאי להיענות לו ולעזור, ולכן על אף השיפור הייתי ממליצה לכם לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17 נושם מהפה השפתיים התנפחודוד06/11/2012
שלום אני בן 17 כל החיים שלי נשמתי דרך הפה והשפתיים שלי התנפחו השפה העליונה כלפי מעלה והשפה התחתונה כלפי מטה בהרבה מאוד הם ענקיות ראיתי שבגיל צעיר צריך לטפל בבעיה אני שואל אם יש אפשרות עוד לטפל בשפתיים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17 נושם מהפה השפתיים התנפחו - תגובה
חן לדרר06/11/2012אפשר לנות לטפל בכל גיל, חשוב לפני שמגיעים לאבחון קלינאית תקשורת להבדק ע"י רופא א.א.ג ע"מ לראות האם יש מניעה פיזית לנשום מהאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות משוניםמאיה02/11/2012
שלום לכן,
רציתי לשאול שאלה בנוגע לבני.
המון ג'יבריש.
הוא בן שנה וחודש.אומר המון- אהממ(לא תמיד בקשר לאוכל)
והרבה אמה..ואבא...לא תמיד כתגובה אלינו ההורים.
מדאיג אותי נושא הקולות שהוא מוציא. בלי קשר לכלום..
זה אומנם לא קורה לעיתים קרובות מידי, אך לעיתים הוא מוציא קולות שמדאיגים אותי...
איפה אפשר לקבל מעין פירוט על קולות נפוצים בגיל הזה,מלבד עיצורים ומילים רגילות.
ממני האם המודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות משונים - תגובה
חן לדרר04/11/2012מאיה שלום
בגיל שנה רוב הקולות (ואצל ילדים רבים כל הקולות) הינם ג'יבריש. אנחנו מצפים בגיל זה להברות דומות לעברית לרוב נשמע הרבה MAMAMA, BABA , TATAT וכדומה.
הילד מפיק צלילים אלו כחלק מ'דו שיח'עם הוריו וגם כמשחק קולי .
האם אלו הצלילים שבנןך מפיק? מה מטריד אותך בקולות שהוא משמיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - פרטים נוספים עבור חן
מאיה04/11/2012היי חן
הקולות שציינת הם לא הבעיה, שכן אני יודעת שהם אמורים להיות וגם אצל תינוקות אחרים אני שומעת אותם לרוב בגיל זה.
העניין הוא שיש לי לפעמים..
חזרות כמו אה...אה..אה....בקצבים קבועים ...
האם זה מוכר לך...
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - פרטים נוספים עבור חן - תגובה
חן לדרר04/11/2012הכל יכול להיות חלק ממשחק קולי - תינוקות עושים זאת כי זה נעים להם...
בכל זאת אם את מוטרדת וזה לא נעלם פני לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום המלווה עם חוסר שטף והתבטאות!נעמה29/10/2012
שלום לכן!
קודם כל אני שמחה שיש לפעמים עם מי לדבר כאשר אתה מגיע למקום מפלט שנראה שאין אור בקצה המנהרה...אז ככה
בני בן 4.5 הוא סובל מגיל שלוש מגמגום וחוסר שטף בפתאומיות בזמנו אמרו לנו שזה שכיח לגיל הזה וזה חולף מזה שנה וחצי זה רק נהיה יותר גרוע אציין לא מבחינת הגמגום מבחינת חוסר הביטחון להביע ולדבר כלל הגמגום וחוסר השטף מלווים בתנועות ידיים (אולי מטיפול שעברנו בעבר) אני כותבת כאן ועכשיו כי היום בבוקר תפסה אותי הגננת לשיחה על המצב אני כרגע ממתינה כ-7 חודשים לטיפול חדש במרכז להתפתחות הילד זה לוקח זמן אבל הזמן מתקתק לרעתו לקראת עלייתו לכיתה א' אבל אין אם מי לדבר אומרים לי תמתיני...אבל כמה? הילד שלי באופיו רגיש,עדין ומופנם הליקוי הזה גרם לו להיות עצבני רגיש יותר מהרגיל ולבכות, ליקוי זה גם פוגע בו חברתית כי הסובבים אותו בגן מעירים לו והוא שוב בוכה מתעצבן ובטח קורה לו שם עוד דברים שאני לא יודעת לפענח אותם כי הוא מפנים ולא יודע לבטא אני כותבת פה וממש רוצה לבכות יחדיו אני אובדת עצות מה עושים???
אציין גם שאני לא מקבלת כלל שיתוף מצידו לגבי חויות,חומר הנלמד בגן וכדמ' בגלל חוסר הביטחון שצבר עקב הגמגום :-( אשמח לקבל ייעוץ,הכוונה עד לקבלת הטיפול הנדרש במסגרת התפתחות הילד בתודה מראש נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום המלווה עם חוסר שטף והתבטאות! - תגובה
חן לדרר29/10/2012נעמה שלום
אני מבינה את התסכול ומאחר ומדובר בתופעה ממושכת ומחמירה היתי מציעה לך לא לחכות בתור. בידקי בקופה לאן יכולים להפנות אותך יותר מהר או פני באופן פרטי. במקביל במצב כזה מומלץ להתיעץ גם עם פסיכולוג ואולי לתת תמיכה בתחום הבטחון עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיבה לתגובתך!
נעמה30/10/2012בקשר להמשך טיפול טופלנו בעבר במרכז רפואי לין(ראיתי שאת מחיפה) לא היינו מרוצים לא ראיתי התקדמות והמעבר גרם לי לחכות המון זמן מה שנשאר כאופציה זה בפרטי!!!
אפשרות אחרונה זה שיתוף פעולה מצד הגננת שהציעה את עצמה +פסיכולוגית הגן לצרף מכתב מטעם הגן להפעיל לחץ!!! אני ייתן לזה גג שבועיים אתמול מסרתי לגננת את כל החומר כולל האיבחון...לפי תשובתך יש לו בעיה קצת יותר מהרגיל נכון???
שכחתי לציין אתמול בשאלתי כאשר מנהלים איתו דו שיח בזמן שלו כמובן ואני עונה או כביכול משתתפת בשיחה הוא מתרגז שהוא שוכח מה רצה להגיד וכמובןם שזה מתבטא בבכי!!! כל יום מגלים תגובה חדשה ואני מתוסכלת בדיוק כמו הילד!!! מהרגש האימהי לא מסבלנות כמובן אשמח אם תוכלי לייעץ יותר לעומק או להפנות למקום נוסף מוסמך מודה לך מקרב לב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיבה לתגובתך! - תגובה
חן לדרר31/10/2012נעמה שלום
אינני אומרת שבעיתו קשה מהרגיל אלא שלא מדובר בחוסר שטף התפתחותי.
באופן כללי כאשר יש גמגום מומלץ לטפל בהקדם כדי למנוע החמרה.
למיטב ידיעתי התפתחות הילד של הכללית בחיפה כלל לא מטפלים בגמגום ומפנים ילדים אלו למרכז לין כך שכדאי לוודא שאינכם מחכים בתור לשוא. בנוסף ללין יש הסכמים עם מכונים פרטיים אז נסו לבקשם להפנותכם לאחד ממכונים אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים בעיית הגייהשלי פרנקל פול28/10/2012
שלום
בתי בת שנתיים יודעת לשיים עשרות עד מאות מילים אולם כמעט את כולם היא משבשת ואינה הוגה נכון.
כמו כן היא עדיין לא מייצרת משפטי או צירופי מילים.
היא מבינה כל מה שאומרים לה ובכלל. יש לה רצון לספר סיפורים ולתאר מה קורה לה וגם ניסיונות כאלה אבל הם גיבובי הברות שלא ניתן להבינן.
כמו כן חשוב לציין שהיא בגרף של שיפור בשפה אבל איטי.
האם יש מקום לאבחון של קלינאית תקשורת או להמתין בסבלנות להמשך התפתחות השפה?
תודה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים בעיית הגייה - תגובה
חן לדרר28/10/2012תודה על פניתך
לאור תאורך מדובר באיחור הבעתי ולכן חשוב לבצע אבחון קלינאית תקשורת. זה בהחלט מעודד שיש התקדמות יחד עם זאת צריך לזכור שכל הילדים מתקדמים ולכן כדי לסגור את הפער צריך שתתקדם מהר יותר מהשאר.
באבחון קלינאית התקשורת תראה באיזה איחור מדובר והאם מצדיק טיפול וכן תיתן לכם הדרכה איך לקדם בבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שהחל לגמגם לאחר לידת אחצדי26/10/2012
שלום הבן שלי בן שנתיים דיבר בצורה מאוד מתקדמת לגיל שלו ולא פעם קיבל מחמאות מהגננות.
בתקופה בה נולד לנו בן נוסף לפני מספר ימים ונעדרנו מהבית (הילד היה עם הסבתא דבר שהוא לא רגיל אליו) פתאום הוא התחיל לגמגם (לפני 3 ימים) גמגום בסגנון "אני אני אני אני ..."
אנחנו ממש בלחץ, האם לרוץ לעזרה מקצועית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים שהחל לגמגם לאחר לידת אח - תגובה
חן לדרר28/10/2012צדי שלום
הופעה של מקרי 'גמגום ' קצרים בהתפתחות הינה נורמלית. התופעה נקראת חוסר שטף התפתחותי ואופינית לגיל שתיארת.
ההתיחסות העיקרית בתקופה כזו הינה התעלמות - הנחיות מפורטות תוכל לראות במדור שאלות נפוצות בפורום זה
בהצחלה ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צדי28/10/2012מה הכוונה בגמגום קצר ?
הוא מגמגם כל משפט שני ולפעמים מתקשה להוציא גם מילה בודדת.
גם מילים שעד לפני 4 ימים הוא אמר חלק.
וביומיים האחרונים זה מחמיר עוד יותר.
האם כדאי לחכות עוד קצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
חן לדרר28/10/2012הכוונה הינה לתקופה קצרה. התופעה נקראת חוסר שטף התפתחותי ונעלמת בדרך כלל תוך חודש- חודשיים. מאוד חשוב לא להתיחס, לא להביע לחץ וכדומה. ראה את הפרוט שהפנתי אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)