מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמפלוצלהשיר16/10/2014
בסקירת מערכות מוקדמת נמצא המום אמפלוצלה. יתר הדברים על פניו נראו תקינים. הומלץ על ייעוץ גנטי מי שפיר וציפ גנטי.
האם ייעוץ גנטי צריך לעשות לפני מי השפיר
במידה ומי שפיר תקין מה בודק הציפ הגנטי
מה ההשלכות על התינוק שיוולד לעתיד עם אמפלוצלה ממה הוא יכול לסבול והאם מומלץ להשאיר היריון עם ממצא כזה
האם אין מה למהר ולבצע הפלה ? אם הציפ הגנטי ומי השפיר יהיו תקינים אז אני אוכל להסיק שניתן להמשיך את ההיריון ? איזה מעקב עליי לבקש על מנת לדעת מה חומרת המצב מבחינת האיברים שיוצאים? אני יודעת שהוא אמר בסקירה שהכבד בסדר ודיבר רק על המעיים האם יכול להיות שעוד יצאו עוד איברים? הבנתי שיש שני סוגי ציפ גנטי איך אדע מה מביניהם הטוב ושמעבר לציפ גנטי יש בדיקה מיוחדת בהדסה שהעתן לבקש מתקדמת יותר. אני ממש זקוקה לעזרה קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפלוצלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/10/2014קשה לענות על כל השאלות
בגדול דיקור מי שפיר וציפ גנטי לשלילת קשר גנטי למום
סה"כ זהו מום שניתן לתקנו
במידה ומעוניינת בייעוץ פרטני קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר-הטרוזיגוט פקטור לידןחנה07/10/2014
אני ממש בתחילת הריון לאחר IVF.
האם להזריק קלקסן? ממתי וכמה? שוקלת 64 ק"ג.
הרופאים חלוקים בדיעותיהם, אשמח לקבל את המלצותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר-הטרוזיגוט פקטור לידן - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014ממש לא ניתן להמליץ על סמך המידע שסיפקת
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברחן07/10/2014
שלום דוקטור.
אני בת 26 הריון שני תקין ברוך השם שבוע 37.2 חוץ מסקירת מערכות שהראתה שיש 2 מוקדים אקוגונים בלב העובר נשלחתי לאקו לב עובי שיצא תקין לחלוטין.
רציתי לשאול בשבוע 35 עשיתי הערכת מישקל אשר המדדים הראו כך:
bpd מתאים לשבוע 34.4
head cir:מתאים לשבוע 33.5
ab.cir מתאים לשבוע 33
femur length:מתאים לשבוע 35.4
הערכת משקל 2.315
אחרי שהרופאה שלחה אותי להערכה
חוזרת התשובות הן
bpd מתאים לשבוע 36
head cir מתאים לשבוע 35.6
ab.cir מתאים לשבוע 34
femur length:מתאים לשבוע 37.3
משקל עובר:2652
שבוע הריון:37.1
היום ההיתי אחרי זה אצל רופאה שבדקה מוניטור שהיה תקין וכמות מי שפיר תקינה העובר ממין זכר.
מה לדעתך? יש בעיית גדילה? צריך לעשות משהו? אני מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014ע"פ הנתונים שסיפקת נראה כי גדילת העובר תקינה
המשיכי מעקב אצל הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק אמהי מהיר מאודא.07/10/2014
שלום,
אשמח לדעת מהי ההשפעה על העובר של דופק אמהי מהיר מאוד מגיע ל-140 כאשר הממוצע הוא 97.
בשבוע שעבר אושפזתי בבית חולים בעקבות דופק מאוד מהיר וגם עכשיו יש לי דופק מהיר במנוחה בסביבות 116.
אציין שבבית החולים עשו לי כמעט את כל הבדיקות הנדרשות הולטר ל-24 שעות, אקו לב ו-TSH.
בנוסף אני עורכת בירור המטולוגי מכיוון שההמוגלובין שלי נמוך (9.1) מכיוון שיש לי אלפא טלסמיה ויתכן שזו הסיבה לדופק המהיר.
בכל מקרה, אשמח לשעת מהן ההשלכות על העובר?
תודה-רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק אמהי מהיר מאוד - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014אין השלכות במידה ואין הדבר מייצג מחלה אימהית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון וחיסוניםא.07/10/2014
שלום,
אני נוטלת מתחילת ההריון פרדניזון במינון 10 מ"ג ועכשיו הורדתי את המינון ל5 מ"ג זאת בעקבות Mitochondrial AB שבבדיקה האחרונה לפני כחצי שנה הצביעו על ערך 90 כשהערך המקסימאלי 20 (לפני שנה בבדיקה שעשיתי הערך היה 70).
בנוסף אני נוטלת אספירין במינון 100 מ"ג וקלקסן במינון 40 מ"ג.
האם קיימת סכנה או בעייתיות בביצוע חיסונים לשפעת ושעלת תוך כדי נטילת הפרדניזון?
בנוסף, האם קיימת בעייתיות בנטילת פרדניזון בהמשך ההריון? (שמעתי משהו לגבי זה שזה עשוי לגרום לירידת מים ולסיבוכים).
תודה-רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון וחיסונים - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014אין בעיה עם החיסונים
התייעצי עם הרופא המטפל אינני משוכנע כי צריכה להיות מטופלת בפרדניזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידה כתוצאה מקרישיות יתרניקי06/10/2014
בשבוע 37 להיריון ויש לי בעית קרישיות יתר (הטרוזיגוטי לפקטור 5 ופרוטאין S נמוך) ואני מזריקה קלקסן. הרופא מעקב הריון המליץ לי על זירוז לידה בשבוע 39 בגלל בעיית הקרישיות.
האם זה נוהל מקובל ?
מה הסיבה לביצוע הזירוז ?
האם זירוז שלא מצליח יכול להוביל לניתוח קיסרי בסיכוי גדול יותר מלידה שמתפתחת באופון טבעי ?
האם מקובל בכל בתי החולים לבצע זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה כתוצאה מקרישיות יתר - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014אין מחקרים חד משמעיים שבדקו זאת
כעיקרון מעלה סיכון לניתוח קיסרי
לכל בי"ח נוהל אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנישימרית06/10/2014
היי רציתי לדעת מה סיכוי להיפרדות שילייה גם בהריון שני ..מטופלת בזריקות לדילול דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014על סמך הצידע שסיפקת קשה לדעת
אבל אם בהריון הראשון הייתה הפרדות הסיכוי לחזרה גבוה ומגיע ל 5%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מטוקסמופלזמה שבוע 18-19ליאור05/10/2014
שלום רב
בשבועיים האחרונים הומלץ לי להרבות באכילת סלק בגלל זרימות דם וכולי (אני עם קרשיות יתר)
בשבועיים האחרונים שתיתי מיץ סלק ותפוח מידי יום מבית קפה תבעוני ליד הבית
היום קראתי שזה מסוכן כי יכול להיות שזה מכיל חידקי טוקסמופלזמה
עד כמה אני צריכה להיות בלחץ וכמה זמן להמתין עד שאוכל לעשות בדיקת נוגדנים אני היום מתחילה שבוע 19
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מטוקסמופלזמה שבוע 18-19 - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014הלחץ מיותר
הסיכוי כי נדבקת אפסי
תחזרי על הבדיקה ותרגעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשעלת בהריון בסיכוןאורית05/10/2014
שלום, אני בשבוע 33 להריוני , הריון 2 במעקב בהריון בסיכון עקב לידה קומדת מוקדמת
ילדתי בשבוע 34,
כרגע נוטלת פרוגסטרון, ונמצאת במעקב בסיכון ללידה מוקדמת,
סיימתי עירוי ברזל,
האם זה בטוח לעשות חיסון שעלת במצב של הריון בסיכון? ולללידה מוקדמת?
אני חוששת לעשות ויודעת שההמלצה היא כן לעשות.
אני גם אסטמתית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשעלת בהריון בסיכון - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2014יכולה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההילה30/09/2014
וירפי בודקת טריזומיה 13,21,18. הפרעות בכרומזומי המין תסמונת טרנר, קליינפטר, טריפל X, וגיקובס. תסונת חסר 22P, תסמוינת חסר 1P36, תסמונת אנגלמן, תסמונת םרדר ווילי, תסמונת קרי דושה , תסמונת חסר 4P, אריזומיה 9 ו-16. בודקת 15 כרומוזומים.
פריגניקר בודקת טריזומיה 13,21,18. הפרעות בכרומזומי המין תסמונת טרנר, קליינפטר, טריפל X, ותסמונת SUPER MALE . טריזומיות בכרומוזומים 5,7,8,9,16,22 , תסמונת קרי דושה, תסמונת עין החתול ותסמונת חסר 1P36. בודקת את כל הכרומוזומים.
אלו הנתונים שקיבלתי מהחברות כאשר בטבלה בויקםפדיה מציין פרופ' שוחט שפריגניקר 99% ווירפי נעה מ-85% ומעלה.
אנא בכל לשון של בקשה מבחינת ניסיונכם איזו בדיקה מקיפה יותר. אני לא ישנה בלילות מפחדת ממי שפיר בטירוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/10/2014איננו מחווים דיעה לגבי עדיפות חברה אחת על האחרת
ללא ספק דיקור וציפ גנטי נותן את המידע הרב ביותר
במידה ומעוניינת בייעוץ מסודר תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכםמריה30/09/2014
שלום רב אני בת 33 היריון ראשון שבוע 33 ושלושה ימים בבדיקה אצל הרופא יצא היקף ראש 287 האם זה תקין ? משקל העובר 1950 גר האם זה נורמאלי ?? נא עזרתך ממש בחרדה שיש חלילה בעיה עם התפתחות העובר . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרתכם - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/10/2014יש לבדוק זאת יחסית לשאר הגדילה ווהיקפי ראש ההורים
פני לייעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הכפלת הביטאאילנית28/09/2014
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים (בני 3 ימים) ב-2/9. ב-
14/9 הביטא היתה 50.4.
17/9 ביטא 122
21/9 ביטא 465
28/9 ביטא 897
כאמור, לאחר שבוע, והביטא הכפילה עצמה רק פעם אחת. מאידך האדטרדיול עלה בשבוע זה מ- 1136 ל-5751 (תמיכה קבועה), והפרוגסטרון ירד מ 34 ל-33.
האם אכן יש פה עדות לבעיה בהריון בהכרח?
תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע
אילנית28/09/2014רק להוסיף שאין לי דימומים ולא הפרשות...הכל מרגיש כרגיל (למעט עייפות נוראית, חולשה במאמץ וחזה דואב עד דמעות)....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/10/2014לא נראה כהריון תקין
גשי לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר רחםשרון28/09/2014
שלום,
רציתי לדעת כל כמה זמן בודקים בעיקרון את אורך צוואר הרחם?
נמצאת כרגע בשבוע 25 , בסקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע 22 אורך היה 34 האם תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר רחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/10/2014אחת ל 3 שב בערך
אין לכך המלצות ברורות
אורך תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 20טל28/09/2014
בוקר טוב ושבוע טוב,
בת 33 מחר נכנסת לשבוע 21
מערב חג מרגישה כאבים בצד ימין, מעין מתיחות או שריר תפוס.
האם נורמאלי?
עבר גם לצד שמאל.
האם יש מקום לדאגה או לבדיקה?
מרגישה היטב תנועות עובר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 20 - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/10/2014בלי בדיקה לא ניתן לדעת
גשי לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים וצוואר קצר...לין27/09/2014
שלום רב,
כרגע בשבוע 32 וסובלת מצירים משבוע 20 + קיצור צוואר הרחם (בתחילה היה 35 ממ, עם הזמן התקצר מעט ולפני שבועיים בבדיקה 25 מ"מ).
מטופלת באוטרוגסטן ופרסולט אך עדיין מרגישה הרבה מאוד צירים במהלך היום.
האם לדעתך יש סיכוי להגיע לסוף ההריון?
האם הטיפול שניתן לי מספיק או שלדעתך יש צורך בצלסטון?
דבר נוסף- בכל הבדיקות העובר תאם את גילו והיה באחוזון 50 ולפני שבוע בהערכת משקל נמצא באחוזון 20. האם יש קשר לצירים או סיבה לדאגה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים וצוואר קצר... - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/09/2014ללא בדיקה והערכה לא ניתן לדעת
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)