מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלהעדי11/11/2014
שבוע 7 להריון. אולטרסאונד מהיום מראה שק הריון 9 ממ. ושק חלמון קטן. ללא עובר. בבוקר החל דימום לא חזק. מה הסבירות להריון תקין והאולטרסאונד בעוד שבוע יהיה תקין? האם הדימום יכול להעיד על הפלה, חוששת מאד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2014סבירות נמוכה להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסטלי11/11/2014
אני בהריון שבוע 11 בת 29 סובלת מקוליטס כיבית שעכשיו ממש התפרצה
האם אני צריכה לקבוע תור לרופא הריון בסיכון?
או רופא נשים רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2014הריון בסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה או קיסרי?מאיה06/11/2014
שלום,
בת 32,הריון ראשון,שבוע 34,הריון תקין פרט להיפרמזיס קשה.
אני סובלת מזה מספר שנים ממחלת קרנית בשם terrien's marginal degeneration בעין שמאל. לפני כ7 שנים הייתה לי פרפורציה ספונטנית בקרנית. מאז נמצאת במעקב קרנית. באזור בו הייתה הפרפורציה, יש הידקקות משמעותית.כיום העין במצב יציב.
האם ידוע לכם קשר בין מחלת עיניים ללידה? אני חוששת ללדת בלידה רגילה כיוון שאני לא יודעת אם הפעלת לחץ בלידה עלול להשפיע בצורה מסוימת על הקרנית ולגרום לקרע נוסף. רופאי העיניים מתקשים לתת לי תשובה בעניין ומצד שני לא רוצים לקחת אחריות אם משהו משתבש בניתוח קיסרי. מה דעתכם בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה או קיסרי? - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014כעיקרון אין המלצה על ניתוח קיסרי
אבל במקרה הפרטי שלך יש מקום לדיון מסודר עם רופא העיניים המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר הרחםאני05/11/2014
שלום רב, אני בשבוע 23, לפני שבוע וחצי זוהתה התקצרות של צוואר הרחם עד ל- 13-20 מ"מ. הופנתי מיד לבית החולים ובו הוחלט על תפר צווארי. לא נראו צירים והמקרה נראה יותר בכיוון של אי ספיקת צוואר הרחם. מאז הניתוח עבר שבוע. שוחררתי למנוחה בבית עם פרוגסטרון ופרסולט. אני מאוד חוששת מזיהום שיקרה בעקבות התפר. בינתיים אני מרגישה טוב אבל מדי פעם מרגישה דקירות ואי נעימות באיזור.. אין חום ובבית החולים המדדים היו תקינים. כמה זמן לאחר הפרוצדורה ניתן לומר שעברתי את סכנת הזיהום וירידת המים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014קרוב לוודאי שמספר ימים לאחר הניתוח עבר הסיכון של ירידת מיים עקב הניתוח
עדיין קיים סיכון ללידה מוקדמת מעקב קיצור הצוואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר לידה מוקדמתמיכל03/11/2014
שלום
ב 9.9 עברתי לידת קיסרי חירום עקב מצוקת עובר בשבוע 27+5.
(הגעתי למיון עקב הפחתה בתנועות עובר באותו יום)
התינוקת נפטרה לאחר שבועיים ונעשו נתיחת שליה שיצאה תקינה, ציפ גנטי של התינוקת תקין לחלוטין ונתיחת גופה עדיין לא התקבלה תשובה.
אני מאוד רוצה להיכנס להריון נוסף אך הבנתי שלאחר לידה בשבוע כזה 27+5 הרחם עובר טראומה.
מה התקופה הכי קצרה המומלצת לפני כניסה להריון נוסף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר לידה מוקדמת - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014רצוי שנה מיום הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותלירון30/10/2014
שלום,
אני מטופלת במחלקה להריון בסיכון גבוהה , בשל העובדת שאין לי בלוטת תריס, הוסרה לפני כשנה בעקבות גידול סרטני.
במהלך המעקב גילו ערכי סוכר מוגברים , לא משהו היסטרי- בצום 90-98 אחרי ארוחה היה לי 100, 111 אבל גם 134, 142 האינדוקרינולוגית שאני מטופלת אצלה בעקבות הבלוטה, הפנתה אותי לדיאטנית ועכשיו עליי למדוד סוכר אחרי כל ארוחה. הדיאטה ממש קשה?
נוסף על כך הריון קודם הסתיים בIUGR- בעקבות זאת עשו לי שלוש פעמים בדיקות קרישיות לAPLA בבדיקה הראשונה מתוך 3 יצאה לא תקין, אך שתי הבדיקות שאח"כ תקינות. שני רופאים של הריון בסיכון (מבלינסון ומתה"ש) אמרו לי שאין צורך לעשות שום דבר בהריון זה פרט למעקב, רופאה שלישית של הריון בסיכון שעברתי אליה רק עכשיו אמרה לי כי ברגע שיש פעם אחת בעיה צריך טיפול מונע, ושהייתי צריכה להתחיל לקחת אספירין מתחילת ההריון ועליי להתחיל בהקדם כי אי כבר שבוע 18 וצריך לפני שבוע 20 והיא לא בטוחה שלא צריך טיפול בקלקסן. מה דעתכo?
באולטרסאונד ראו כי השיליה שלי הינה שיליה נמוכה המכסה חלקית את הפתח- מה הסיכויי שתעלה? האם לאור הכתוב לעיל נראה לכן כי אהיה זכאית לשמירת הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014התייעצי עם הרופא המטפל לגבי שמירת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותר!!!שיר29/10/2014
היי ד״ר שמי שיר אוחיון אני בהריון ראשון אחרי ivf. אני מאושפזת. בסורוקה בגלל קיצור צוואר הרחם(בערך 11-14) והגעתי למיון עם פתיחה של 2 ,אני רק שבוע שלושים פלוס 6 ימים.נתנו לי בחדר לידה את כל הדברים למנוע לידה מוקדמת.בכל אופי היום שלחו אותי להערכת משקל ויצא שהעובר שוקל קילו 250 בערך.הבנתי מהם שהיקף הבטן קצת קטן ועצם הירך גם.פרופסןר ארז עופר שמטפל בי בסורוקה בא להגיד לי היום שאני צריכה להחליט אם לעשות בדיקת מי שפיר ,למרות הסיכונים שבדבר,להמלצתו לבדוק אם יש משהו במים אולי שגורם לעיכוב בהתפתחות העובר ועל כל שרשרת האירןעים של צירים מוקדמים ולידה מוקדמת.יש בי חששות רבות מה לעשות מה היית ממליץ??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר!!! - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014להתייעץ עם פרופ ארז ולהגיע יחד להחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליטל28/10/2014
היי אני בשבוע 34 ועשיתי היום בדיקה מכוונת למוח העובר, ואלה היו התוצאות:בבדיקה מכוונת למוח העובר מודגמים הגומה האחורית הצרבלום הורמיס הפלקס. מודגם הקורפוס קלוזום במבנה תקין. סולקציה מתאימה לגיל ההריון ללא הרחבת החדרים הלטרלים. מודגם קבום ספטום פולצידום מעט רחב. הקרנים הקדמיות של החדרים הלטרלים מעט רבועות במבנה. הודגמו ארובות ועדשות העיניים. האם אני צריכה לדאוג? יש לציין שכל הבדיקות הקודמות בהריון היו תקינות, אשמח לתשובה במהרה! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014לא ברור מדוע כלל עשית הבדיקה
לכן אנא פני לרופא ששלח אותך לבצע הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות גב תחתוןלורה28/10/2014
שבוע 25 -כמה ימים עם התכווצויות גב תחתון, לפעמים כאבים בבטן התחתונה, האם זה מצב נורמלי בשבוע הזה להרגיש כך? (הריון קודם הפלה שבוע 18- עובר ללא דופק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות גב תחתון - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014גשי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שקטה- שאלה לפרופסור יוגברווי27/10/2014
פרופסור יוגב שלום
לפני כחודש נפגשנו לצערי בוועדה להפסקת הריון בעקבות ירידת מים בשבוע 23, 24.
ילדתי בלידה שקטה. התחושות קשות מאוד. בעיקר מאחר ולא אישרתם הפסקת ההריון בקלות לאור כך שהחזקתי מעמד כ- 5 ימים ללא התפתחות של צירים או התקצרות של הצוואר וזאת למרות שתחילה נראה היה שאתם כן ממליצים על כך בעקבות המטומה גדולה שנצפתה ונעלמה ונצפתה שוב. אני כבר פחדתי כל כך בעקבות השיחות הראשונות שלנו באישפוז שהחלטתי להפסיק את ההריון ומאוד מתחרטת על זה כעת.
עבר מעט זמן אך אני מאוד רוצה להיכנס להריון שוב בעיקר בגלל שבפעמים קודמות לקח לי כשנה להיכנס להריון ואני רוצה שהכאב הנפשי יעבור כבר. יש לציין שמי השפיר שנבדקו חזרו עם תוצאות תקינות. לא ראו זיהום או גידול של חיידקים (יש לציין שלפני לקיחת המים קיבלתי אנטיביוטיקה 5 ימים). בתום האשפוז המלצתם לי על בירור טרום הריון.
1. מה בדיוק אני צריכה לבדוק? הרופא שלי לא המליץ על בדיקה כלשהי.
2. כמה זמן אתה ממליץ לחכות לפני שאנסה להיכנס להריון שוב?
3. האם תוכל להמליץ על מטפל שיוכל לעזור לי בתקופה קשה זו ומתמחה במקרים מהסוג הזה?
4. מה יכולה להיות הסיבה לירידת מים מוקדמת ואיך אוכל למנוע מזה לקרות שוב?
יש לציין שההריון הקודם שלי הסתיים בשבוע 40 בלידה תקינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה שקטה- שאלה לפרופסור יוגב - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014מציע כי תפני באופן מסוגר לייעוץ במרפאה להריון בסיכון גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עובר יחיד אחרי תאומיםשירי25/10/2014
שלום
הריון קודם תאומים לא זהים. צירים וקיצור צוואר החל משבוע 19 כולל שמירה וטיפול בפרסולט. ילדתי בשבוע 28 - כיום בני 3 בריאים ומקסימים.
כעת הריון עובר יחיד. שבוע 14. צוואר תקין. מתחילה זריקות פרוגסטרון.
מנסיונך, מה הסיכוי ללידה במועד או לפחות בשלב מתקדם יותר במקרה כזה? מה קורה לרוב אצל נשים שילדו מוקדם תאומים בהריון עובר יחיד? האם היית מציע משהו נוסף פרט לפרוגסטרון ומעקב צוואר רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עובר יחיד אחרי תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2014הסיכוי ללידה מוקדמת בהריון יחיד נמוך בהרבה מהריון תאומים
מציע מתן פרוגסטרון ומעקב אורך צוואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסטליה23/10/2014
אני בהריון שבוע 9 אני סובלת מקוליטיס דלקת מעיים עד עכשיו הייתה רמיסיה אבל בשבוע האחרון התפרצה הדלקת האם יש לי התקפים האם מגיע לי להוציא שמירת הריון?או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/10/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי העתידבטי22/10/2014
ערב טוב.
אני בת 32 ובהריון שבוע 14+מivf מתרומת ביצית וזרע של בעלי.
ברקע שחלות פוליציסטיות ברמה גבוה -טסטאסטרון בשמיים ולאחר כשלון של טיפולים הלכנו על תרומת ביצית.
אני סוכרתית כבר 8שנים ברוך השם מאוזנת. עכשיו בהריון מאינסולין ולפני ההריון בגלוקומין. אני מטןפלת באסף הרופא במח הריון בסיכון בגלל הסכרת.
יש לי 2שאלות;
א.בעזרת השם כשיגיע השעת הלידה האם אפשר לדעת כבר מעכשיו שזה בקיסרי או לידה רגילה?
ב.אני במעקב לחץ דם וברוך הדם בינתים בסדר.
אבל יש לי תסמונת חלוק לבן כל טיפול שהיה לי קפץ הלחץ דם ל190והמרדים היה נותן לי הרגעה... האם בעזרת השם גם בלידה זה יקרה!?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי העתיד - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/10/2014לא ניתן לדעת ואין מניעה מלידה רגילה
כעיקרון אנו מקווים שבלידה יהיו ערכי ל"ד תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לגמלת שמירת הריוןשלום ליטל21/10/2014
שלום רב. אני בשבוע 20,הריון תאומים טבעי לאחר הפלה בשבוע 18 עקב צירים לפני כחצי שנה. בבית שני ילדים בריאים, נולדו בלידות רגילות. ברקע סובלת מקולי טיס אך מאוזנת ע״י תרופות. בהריון הנוכחי גילו תת פעילות של בלוטת התריס אך מקבלת טיפול ומאוזנת. כמו כן נתגלה בבדיקה פקטור ליידן האחראי לקרישי עת יתר ומתחילה כרגע זריקות קלקסן. מטופלת בסיכוני הריון. רופא נשים ממליץ על מנוחה ויציאה לשמירה אולם הדגיש בפניי שלא מן ההכרח יאשר לי ביטוח לאומי את הבקשה. תאומים + הפלה + כל מה שמניתי האם לא די בכך כדי שיאשרו לי?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לגמלת שמירת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/10/2014נראה לי כי יאשרו
מציע שתפני לייעוץ לרופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישי לאחר שני קיסרייםחגית19/10/2014
שלום, אני בת 38. יש לי שני ילדים בן בן 9. ובת בת 5. שניהם נ
ולדו בניתוחים קיסריים. הראשון בשל מצוקה וחוסר התקדמות בשבוע 42 והשנייה בשבוע 40 בקביעה מראש. לפני כ 3 שני עברתי הפלה לאחר שניכסתי להריון לא מתוכנן עם התקן. מזה כשנה פלוס אנו מנסים להרות שוב אך ללא הצלחה (ההריונות הקודמים היו טבעיים). כל הבדיקות שאני ובעלי ערכנו נמצאו תקינות. אנחנו רוצים לשקול ביצוע של הזרעות. רופאת הפוריות שלחה אותנו להתייעצות עם רופא להריון בסיכון גבוה מאחר וקיים סיכון בהריון שלישי לאחר שני קסריים ובמיוחד שיש סיכון להריון מרובה עוברים. הבקעתי תור אך הוא רק עוד חודשיים. רציתי לדעת האם הסיכון הוא ממשי? מה מומלץ במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלישי לאחר שני קיסריים - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/10/2014סיכון מוגבר אך אבסלוטית לא גבוה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)