מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה..קרן16/08/2014
זקוקה להמלצה על מחלקה להריון בסיכון גבוה, בת 37 , לאחר 2 הריונות כושלים , מתלבטת בין וולפסון לאסף הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה.. - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/08/2014פורום זה אינו עוסק בהמלצות
מניסיוני 2 המקומות מצוינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מטריד מאדאנה15/08/2014
בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 3 הרופא ראה משהו מטריד שקשור לשליה: באזור ההשרשה של השליה בפונדוס מימין , רושם לסקולציה עם עובי דופן רחם דק יחסית וזרימות ערות של כלי דם. מומלץ המשך מעקב הריון במסגרת HR . לא ממש הבנתי מה זה אומר חוץ מזה שאולי יהיה צורך בסוף בניתוח קייסרי.. אבל נשארתי מאד מודאגת אשמח לקבל הסבר יותר מעמיק. האם אפשר לאבד את הרחם בגלל זה בלידה קיסרית? האם זה דומה לשיליה נעוצה ? האם הסיכון הוא בהריון או רק בלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא מטריד מאד - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/08/2014קשה לדעת ללא בדיקה מעמיקה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית ובדיקה ואז ניתן יהיה לדון על מהות הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה שבוע 14שיריי12/08/2014
כרגע שבוע 14 -הבחנו אצלי המטומה מעל השיליה- כבר משבוע 7 (הפלה ליפני שנה וחצי שבוע 18 )האם המצב דורש שמירת הריון? מנוחה מוחלטת? מה הסיכונים בהמטומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה שבוע 14 - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/08/2014תלוי בגודלה ובשבוע ההריון
התייעצי עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאני10/08/2014
בת 42 לאחר 2 הריונות ללא דופק אחרי IVF.
כלומר- 2 הריונות משני טיפולים בלבד, אבל שהסתיימו בהפלה מוקדמת.
ברקע APLA לכן מראש טופלתי בקלקסן ואספירין. המצב מסובך עוד יותר כי אין לי גם בלוטת תריס והטיפולים וההריון מוציאים את הTSH מאיזון.
התחלתי לקחת פלקווניל אבל תופעות הלוואי נוראיות.
לאור כל הרקע מה הסבירות שההפלות היו אכן על רקע הקרישה, לעומת הגיל למשל?
עד כמה הפלקווניל משפר הצלחה לעומת נוגדי הקרישה, והאם הוא משמעותי יותר לתחילת ההריון או התקדמותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/08/2014קשה לדעת ללא ייעוץ מעמיק
אין מניעה מנטילת פלקווניל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקוונילאני09/08/2014
האם מקובל טיפול בפלקווניל בנוסף לקלקסן בחשד להפלות חוזרות מוקדמות על רקע APLA ללא לופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/08/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתדאגנית...:-)08/08/2014
היי, הייתי אתמול אצל רופאת נשים שבדקה וראתה כי יש דופק והגודל אכן תואם לשבוע 7, היא הסבירה לי שלא תוכל לטפל בי עקב טסיות נמוכות והפנתה אותי להריון בסיכון. שאלתי היא- עד שיגיע התור חודש הבא לשקיפות האם יש לקבוע תור לשקיפות עורפית או מי שמטופל בהריון בסיכון בבית חולים מבצע זאת בבית חולים....תודה לעונים ....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/08/2014פני לרופאה שלך והתיעצי
לא מבצעים הבדיקה בבתי החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלייהטל05/08/2014
בוקר טוב
בת 33,
אני בשבוע 13 להריוני
מתי ניתן להבחין איזו שלייה יש לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/08/2014כבר עכשיו
אך יכול להשתנות במקומה עם התקדמות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בהריון בסיכוןשיינא03/08/2014
שלום וברכה, אני במעקב הריון בסיכון גבוה בשבוע 23+4 עקב פקטור 2 ולוקחת מידי יום קלקסן 60 מ״ג ואספירין. ובעברי היו 5 הפלות בשבועות מוקדמים. רציתי לשאול אם מותר לצום בתשעה באב או להימנע מהצום? אודה לתשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום בהריון בסיכון - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/08/2014רצוי להימנע מצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומחלת הנשיקהטל31/07/2014
שלום אני בשבוע 7 +5 ימים וגיליתי שיש לי מחלת הנשיקה.
התייעצות: המשך הריון או הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומחלת הנשיקה - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/08/2014במידה ומדובר בזיהון ע"י טירוס ה EBV הגורם למחלת הנשיקה בודאות המשך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקות
טל03/08/2014תודה רבה שאתה קורא ומתייחס, בכל הלחץ הזה והבלבול זה נחמד שיש מישהו שיכול לענות לך...
הבדיקות מ24/7/2014 הם:
76.2 CMV IgG
CMV IgG Avidity 18.5
CMV IgM (Screen) POSITIVE
(כמו כן בדיקב שנעשתה ב7/4/2014 יצא שלילי)
Neutrophils % 28.4
Lymphocytes % 57.9
אז אני בשבוע 7+5 מתלבטת אם לעשות הפלה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון וכאבי בטן וגב תחתוןאורית30/07/2014
שלום, אני בת 33 בהריון שני
בשבוע 23...נמצאת במעקב במרפאה להריון בסיכון כולל בדיקת אולטרסאונד פעם בשבועיים, נוטלת נרות פרוגסטרון 200 מג
מאחר וילדתי לידה ראשונה בשבוע 34
אני מרגישה בשבוע האחרון כאבים בבטן תחתונה כל פעם בצד אחר - בזמן הליכה וזה עובר ברגע שאני מפסיקה..
וכמו כן בזמן מנוחה כאבים עמומים בצידי הגב התחתון לאורך היום,
האם זה נורמאלי? זה לא מעיד על בעיה? או מסוכן ללידה מוקדמת?
עשיתי סקירת מערכות לפני שבוע הכל היה תקין
כמו כן לפני 3 שבועות הייתי במיון בגלל כאבי גב תחתון עמומים כמו צירים שהיו כל כמה דקות וכאבי בטן ובטן קשה אבל אמרו לי שאלה לא צירים ופשוט לנוח..
אלה מצבים תקינים במהלך השבועות הללו ? היו לי את הכאבים האלה בהריון ראשון גם אבל לא הייתי בזמנו במעקב הריון בסיכון,
ועקב לידה מוקדמת אני חוששת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון וכאבי בטן וגב תחתון - תגובה
פרופ' יריב יוגב31/07/2014ללא ביקה לא ניתן לדעת
פני לרופא המטפל או תאמי בדיקת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתיאנה30/07/2014
בוקר טוב,
אני בת 34 לפני כשלושה חודשים עברתי גרידה בשבוע 14 בגלל שלא היה דופק. כחודש אחרי הגיעה תוצאה פתולוגית לא תקינה. הרופא נשים שלי נתן לי לעשות במשך שלושה חודשים בדיקת הריון לוודא שהבדיקות שליליות. אחרי שלושה שבועות אחרי הגרידה התוצאה של הhcg הייתה 6 וחודש אחרי פחות מ5. השבועה עשיתי בדיקה נוספת ויצא שאני בהריון ארבעה שבועות עם תוצאה של 778. בנוסף סוג הדם שלי הוא A- ובהריון הקודם גילו שהגוף שלי מייצר נוגדנים חיוביים מסוג לואיס לאחר בדיקה אני צריכה לבדוק כל חוד את רמת הנוגדנים לראות שהרמה לא עולה.
אוףף ארוך. השאלה אם אני צריכה להיות בהריון בסיכון? האם יש סיכוי להריון תקין ועובר בריא? יש לי בבית 3 ילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ' יריב יוגב31/07/2014נדרש מעקב רפואי הולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה ברחםגלי27/07/2014
אני בשבוע 20 . בשבוע 16 החלו דימומים ואז עשו בדיקה מקיפה וגילו המטומה ברחם.
הדימומים ממשיכים ויש גם התכווצויות בבטן התחתונה. הרופא המליץ לי על זריקות פרוגסטרון שהתחלתי לקחת.
האם מרוב דימומים זה יכול להשפיע על העובר או על הבריאות שלי?
יש מצב שהדימום יימשך כל ההריון? כרגע אני בחופש ויכול להיות שאקבל שמירה עד הלידה.
אם הדימום יימשך עדיין יש אפשרות ללידה בזמן ותקינה?
תודה על תשובתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה ברחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/07/2014קשה לדעת ללא בדיקה
בכל מקרה פרוגסטרון אינו הטיפול
הדימום וההמטומה קשור בסיכוי מוגבר להיפרדות שליה לידה מוקדמת והפרעה בגדילת העובר
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ב CMVקרן20/07/2014
שלום,
שבוע 8+4.
לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם ל- CMV ולהלן התוצאות:
CMV IGG-97.2 POSITIVE
CMV IGM- חיובי
CMV AVIDITY-0.38
CMV IGM ADD.VIDAS-POSITIVE
EBV IGG-EBNA-125 POSITIVE.
מה אומרות התוצאות לגבי הדבקה בוירוס??
מה עליי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב22/07/2014אכן נדבקת בוירוס
פני למרפאה להריון בסיכון גבוה המתמחה בכך
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןטל16/07/2014
היי
בת 33 בהריון שני, שבוע 10+2
בהריון הראשון נטלתי קלקסן, בשל Dvt ברגל שמאל לפני מס שנים, עקב גלולות. גיליתי שאני הומוזיגוטית Mtfhr
איני זוכרת באיזה שבוע מתחילים ליטול קלקסן, שכן חוששת שגם בהריון זה אצטרך.
תור להמטולוג רק ביום ג שבוע הבא. תור אליל, דר רימון, יש לי ב-27.7
באיזה שבוע לערך מתחילים בזריקות? שלא אתחיל באיחור
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ' יריב יוגב22/07/2014היית כבר צריכה להתחיל
גשי מחר לרופאת המשפחה שתצייד אותך במרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת אורך צוואר הרחםלילי16/07/2014
שלום רב,
אני בשבוע 18 + . אחרי תפר צוואר הרחם בשבוע 13.
כל כמה זמן מומלץ למדוד את צוואר הרחם?
שאלה נוספת לפעמים אני מרגישה דקירות בבטן התחתונה התחתונה, האם זה נורמלי?
כרגע אני מבצעת מדידת אורך צוואר הרחם כל פעם שבוע ולהתחיל לרוץ כל יומיים בעקבות דקירות בבטן התחתונה זה נורמלי?
כל הריון הזה מלווה בחששות בעקבות אובדן בשבוע 22 בעקבות אי ספיקת צוואר הרחם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת אורך צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב22/07/2014אחת לשבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)