מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרויטל14/12/2009
אני בת 26, מנסה להרות מזה כ- 9 חודשים. יש לי וסטיבוליס ולכן פניתי למכון פריון. החודש ערכתי את כל הבדיקות שלפני הזרעה+ איקאקלומין פעמיים ביום+אוביטרל והשבחת זרע. היום ערכתי את ההזרעה אלא שהרופאה לא הצליחה לפתוח את הספקולום בתוך צוואר הרחם בשל כאבים עזים ביותר שהיו לי במהלך הפתיחה של הספקולום. לכן, נאלצה הרופאה להזריע אותי ללא ספקולום בעזרת אצבע.
אני מבינה שללא הספקולום זה פחות מועיל. אך רציתי לדעת האם ישנם סיכויים להצלחה, והאם אפשר להבא (הלוואי ולא יהיה להבא) פשוט להכניס את הקטטר ללא ספקולום??
תודה רבה לתשובותיכם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
יוסי פתאל14/12/2009שלום רב,ללא הספקולום עדיין יש סיכוי להצלחה. אני ממליץ לך טיפול בדיקור סיני כדי לטפל בוסטיבוליטיס ובכך לשפר את סיכויי ההריון, בהצלחה.
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלי07/12/2009
שלום
איך אני יכולה לדעת מתי אני מבייצת ?
הוסת שלי מתחיל בהפרשות חומות חוטיות שהופכות בין יום לדימום בהפרש של 29 יום ?
כלומר בספירה האם אני צריכה להתחיל לספור מהיום הראשון של הדימום או יום קודם?
ואז זה אומר שגם המחזור עצמו הוא כל 28 יום? כי אני מורידה יום אחד?
אשמח לתשובתך
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
יוסי פתאל07/12/2009שירה שלום,
המחזור מתחיל מהדימום ולא מההחתמות. בד"כ הביוץ מתרחש כ 14 יום (-+ יומיים) אחורה מסוף המחזור. ז"א במחזור של 29 יום, באופן תקין, הביוץ מתרחש ביום ה15 (-+ יומיים) מתחילת המחזור. סימן נוסף הוא הפרשות וגינליות המתחילות בד"כ לפני הביוץ.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות "חמים"שרוני06/12/2009
אני אחרי החזרת עוברים (בתהליך IVF).
אני מטופלת בדיקור שמלווה את התהליך הרפואי והמטפלת אמרה לי לא לאכול בתקופה זו (אני כשבוע אחרי ההחזרה) מזונות "חמים", והדגישה כמובן שמדובר במזונות עם "אנרגיה" חמה ולא קשור לטמפ'...
איזה מזונות שייכים לקבוצה זו כדי שאדע להימנע מהם והאם נדרשת הימנעות מוחלטת או שפשוט "להפחית" כמויות במידה וכבר כן אוכלים משהו "חם"?
הרבה תודה,
יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות חמים
יוסי פתאל06/12/2009יעלי שלום,
ישנה רשימה ארוכה של מזונות חמים, אזכיר את המזון המטוגן, צלוי "על האש", כל תיבול שהוא חריף או פיקנטי, קינמון.....
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור אחרי החזרת מוקפאיםגלית03/12/2009
אני מטופלת מזה כחודשיים בדיקור סיני כולל צמחי מרפא. מתי הכי נכון לעשות את הטיפול אחרי ההחזרה? באותו יום או יום למחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי החזרת מוקפאים
יוסי פתאל06/12/2009שלום רב,
טיפול לאחר החזרת מוקפאים מומלץ צמוד ככל שניתן לזמן ההחזרה.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיניאני01/12/2009
מנסים מזה 7 חודשים להכנס להריון
עשינו בדיקות והכל אצלנו תקין
הבנתי שדיקור סיני עשוי לסייע לנשים במהלך טיפולי פוריות להיקלט מהר יותר
אני לא בתהליך של טיפולים כלשהם עדיין בשלב הניסיון הטיבעי
האם מומלץ בכל זאת לעבור טיפולי דיקור ?
מהי הכמות המינמלים של מספר הטיפולים שצריך לעבור עד להתחלה של "שיפור" או"איזון" או להריון.
חשוב לציין שבן הזוג שלי לא מעוניין להשתתף האם זה מספיק שרק אני אעשה דיקור?
אני גם עושה יוגה פעם בשבוע ואוטוטו מתכוונת להתחיל פעמיים שמעתי שזה גם עוזר לקליטת הריון
חשוב לציין שאינני לחוצה
אני מאוד רוצה בהריון אבל יש לי רגעים שאני חוששת שאשמין בעקבות ההריון וזה יוצר אצלי חששות השאלה שלי האם החשיבה והחשש מהשמנה גם עלולות " למנוע את תהליך הקליטה?" (עצם החשיבה והחשש יכול לעצור?!)האם ניתן במהלך הריון לבצע דיקור סיני שייסיע במניעת השמנה בתהליך ההריון?
תודה על תשומת הלב והסבלנות
המשך יום נפלא
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור ופוריות
יוסי פתאל02/12/2009שלום רב,
האם המחזור שלך סדיר ? כל כמה זמן מופיע ?
האם בעלך עשה בדיקת איכות הזרע ?
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה01/12/2009
שלום רב,
קיבלתי אסטרופם לדחיית ביוץ מהיום השני למחזור למשך 5 ימים פעמיים ביום.
ביום ה-16 למחזור עשיתי מעקב זקיקים ונמצא- זקיק מוביל 22.3 מ"מ ורירית רחם בעובי 7.2.
ובאותו יום בערב קיבלתי זריקת אוביטרול. ואמרו לי שאחרי הזריקה יתרחש ביוץ תוך 36-44 שעות.
רציתי לשאול
א. מתי הביוץ היה? ביום ה-16, ביום ה-17 או ביום ה-18?
ב. ואם אי אפשר לדעת במדיוק, האם כדאי לקיים יחסים כל יום בימים המשוערים או יום כן-יום לא?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
יוסי פתאל01/12/2009שלום רב,
האוביטרל ניתן בד"כ לא רק ע"פ אולטרה סאונד אלה גם ע"פ רמת ההורמונים בדם. הביוץ מתרחש במהלך 36 מהאוביטרל. במצב שאיכות הזרע תקינה רצוי לקיים יחסים יומיים לפניי הביוץ, ביום הביוץ ולמחרת. בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להיריוןשיראל01/12/2009
האם יש לרפואה הסינית טיפול המשמר ביציות או מחזק אותן לקראת טיפולי הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להריון
יוסי פתאל01/12/2009שלום, טיפול ברפואה סינית יכול לעזור בתהליך ההבשלה של הביציות ובכך לשפר את יכולת ההפריה שלהן, בהצלחה.
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איילתאיילת26/11/2009
אני ובעלי מנסים להרות כבר חצי שנה וזה לא מצליח. החלטנו לחכות עם קצת עם הבדיקות. רציתי לדעת מה ניתן לעשות מבחינת רפואה סינית בנושא? יש איזה שהן חליטות אולי או סוג של דיקור שמגבירים פוריות?
אודה על המלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ורפואה סינית
יוסי פתאל27/11/2009איילת שלום,
בטיפול ברפואה הסינית, אני מאבחן את חוסר האיזון ע"פ דופק ולשון ומטפל בהתאם. הטיפול הוכח מחקרית כיעיל בבעיות פוריות. בנוסף אני מנחה אותך מבחינת התזונה וע"פ הצורך התאים לך פורמולה של צמחי מרפא.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להריוןמירי23/11/2009
שלום,
רציתי לדעת מה יש לרפואה סינית להמליץ בתחום של הכנת הגוף להריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להריון
יוסי פתאל23/11/2009שלום רב,
יש לעשות בדיקות דם ולטפל בהתאם. רצוי לקבל הדרכה לגבי תזונה מתאימה אישית לך כדי שתגיעי אל ההריון במיטבך.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרהשחר18/11/2009
המטפלת שלי רוצה שנעשה דיקור גם השבוע, שבוע אחרי ההחזרה, קראתי שהרוב ממליץ שלא לעשות דיקור בזמן ההמתנה. ואני מתלבטת, האם זה יכול להזיק? האם זה באמת גורף ולא עושים דיקור? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לאחר החזרת עוברים
יוסי פתאל18/11/2009שלום רב,
בד"כ נהוג להסתפק בדיקור בסמוך להחזרת העוברים. יש מצבים בהם המרפא, על סמך ניסיון קודם עם המטופלת, מחליט שיש צורך בטיפול נוסף, אך בהחלט לא כשיטה.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהשחר13/11/2009
שלום, אני אחרי הפריה ראשונה, בה הוחזר עובר אחד (הפריה עם מעט הורמונים, שני זקיקים). קיבלתי דיקור לפני ההחזרה ואחרי. המטפלת אמרה שמאוד כדאי לקיים יחסים עוד באותו לילה של ההחזרה, שזה עוזר להשתרשות. מה שעשינו בסופו של דבר. מיד אחרי הרגשתי התכווצויות והרגשתי שזו היתה ט ע ו ת. משתפת אותך, והאם נגרם נזק או שפשוט אין קשר ואני יכולה להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה וסקס
יוסי פתאל13/11/2009שלום רב, נוזל הזירמה של הגבר יוצר התכוצויות ברחם (מומלץ לזרוז לידה). יחד עם זאת הדבר משפר את זרימת הדם אל הרחם ובתוכו, דבר שעוזר לקליטת העובר. אני לא פוסל גישה זו אבל לא דוגלבסקס מיד לאחר החזרת העוברים.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למדקר/ת לתמיכה בIVFנועה12/11/2009
שלום,
אשמח לקבל המלצה למדקר/ת מאיזור חיפה שמתמחה בדיקור לתמיכה בטיפולי IVF.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדקר
יוסי פתאל12/11/2009שלום,
שלחי אלי מייל ואנסה לעזור
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה09/11/2009
אני ללא ווסת כ-4 שנים (אם לאחד) ההורמונים אצלי מאד מאד נמוכים, החודש קיבלתי איקקלומין ולא עזר בכלום, אפילו לא העלה רמות הורמונים כפרוגסטרון, אסטרדיול או FSH. האם יש סיכוי שאקבל החודש ווסת בעקבות האיקקליומין? מה יכול להשפיע על ההורמונים וממה זה קורה? חולשה בגוף ? אשמח לתשובה אני רק רוצה קצת להביון מה קורה בגופי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל וסת
יוסי פתאל09/11/2009שלום רב,
מה הסיבה שאין לך מחזור סדיר ? שחלות פוליציסטיות ? תגובה שחלתית נמוכה ? FSH ?
יתכן והאיקקלומין יעזור במיקרה של שחלות פוליציסטיות, אך לא במיקרה של FSH גבוה. אני צריך לעשות לך אבחנה מעמיקה יותר כדי להבין את הבעיה.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה08/11/2009
המחזור האחרון שלי ב 22.10
אחרי פרימולטנור
ביומיים האחרונים אני מרגישה כל הזמן שהאוכל קצת עולה לי וכל הזמן יש לי , סליחה על הביטוי, גרפצונים קטנים, כפי שהיה לי בהריון הקודם שנאלצתי להפסיקו.
האם יתכן סימני הריון בכזה שלב מוקדם? האם יתכן שהביוץ היה שבוע מהמחזור??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
יוסי פתאל09/11/2009שלום רב,
בד"כ לא מופיעים סימנים בשלב מוקדם. הכן, ביוץ יכול להופיע שבוע מהמחזור.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הגברעדן29/10/2009
שלום לבעלי לא נמצאו תאי זרע בכלל.בדיקת ההורמונים תקינה והרופאים מאבחנים את הבעיה כחסימה שהפתרון היחיד הינו הפריה חוץ גופית.
האם טיפול בדיקור יכול לפתוח את החסימה?כי הרופאים בטוחים שיש יצור תאי זרע .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
יוסי פתאל29/10/2009שלום רב,
טיפול בדיקור סיני יכולבמקרים מסויימים לעזור אך באחוזי ההצלחה לא גבוהים.
בהצלחה
יוסי פתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)