פורום פוריות רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור סיני לפוריות
    סיגל
    10/10/2010

בת 39, ממועד המחזור אני לאחר טיפול מס '3 בדיקור סיני. המדקר הכין את הגוף לקראת ליום הביוץ.
    לאחר הדיקור האחרון אני מרגישה שהלחות בנרתיק נמוכה, מן יובש בנרתיק.
    האם זה שכיח בזמן הטיפול, האם זה קשור לדיקור הסיני האם חשוב לעדכן אותו על המצב הנ"ל?

אשמח לקבל הסבר.
    סיגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני לפוריות

הוספת תגובה

• דיקור סיני לפוריות - תגובה

יוסי פתאל
    11/10/2010

סיגל שלום,
    ירידה בלחות הנרתיק מצביעה על ירידה ברמות האסטרוגן, דבר המתאפיין עם הגיענו לסביבות גיל 40. מבחינת הרפואה הסינית הדבר מצביע על הידלדלות ה yin . דיקור סיני לא יוצר מצב כזה, יחד עם זאת דיקור סיני יכול לשפר את המצב לכן רצוי שתספרי למרפא שלךכדי שיפעל לטובת המצב ובנוסף כדי לתת לך את הטיפול הטוב ביותר את צריכה לספר לו הכל על הקורה אתך.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס
    מאיה
    02/10/2010

שלום,
    אני מנסה כשנה להכנס להריון. יש לי אנדומטריוזיס רקטוואגינלי. האם דיקור מסייע גם במקרים מסוג זה? יש לציין שאני סובלת מכאבים מאד קשים במהלך הווסת שממש משתקים אותי. מה אתה ממליץ לעשות במקרים מסוג זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

יאשי ברייב
    02/10/2010

שלום ואהבה
    הכאבים שאת סובלת לא קשורים לאנדומטריוזיס באופן ישיר. מלכתחילה האנדו' נוצר מכיוון שזרימת הצ'י (האנרגיה) לא הרמונית. כלומר אם נפעל לזרימה הרמונית של הצ'י והכוונה שלו לכיוונים הנכונים אז לא יהיו כאבים והאנדו' לא יהווה מכשול. ואת כל זה אפשר להשיג בדיקור סיני.

בריאות ושמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

רועי סופר
    04/10/2010

דנית שלום
    כידוע לך, אנומטריוזיס הינו מצב בו רירית הרחם גדלה שלא במקומה. סיבת גדילת הרירית הנ"ל ע"פ הרפואה הסינית, הינה חוסר איזון במס' אברים בניהם איבר הכבד ומרידיאן מיוחד הנקרא צ'ונג שיקשה עלי לצערי לפרט הסבר ברור כאן. שני אלו (הכבד והצ'ונג) אחראים על רירית הרחם וגדילתה התקינה. כיוון שהרירית גדלה בצורה לא תקינה ובמקום לא מתאים, מצב זה יוצר חסימה בתנועת האנרגיה בגוף ועל כן נוצר הכאב אותו את מתארת. חסימה זו נובעת לרוב כתוצאה מחוסר איזון של המצויינים מעלה, ועל כן ישנו קשר בין הכאב אותו את מתארת והאנדומטריוזיס.
    מנסיוני והבנתי, טיפול מתאים בדיקור, יכול להביא לסיומו של האנדומטריוזיס ובהתאם לסיום הכאבים. כמובן גם לעזרה ושיפור רב בהצלחה בכניסה להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עוזר?
    חרד
    01/10/2010

שלום ,
    האם דיקור סיני עוזר בקליטת העוברים לאחר החזרתם???
    האם מומלץ לעשות בזמן החזרה ?
    האם יש תוצאות לכך?
    האם עוזר בשחלות פולציסטיות??

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    האם עוזר?

הוספת תגובה

• מיליארד סינים לא טועים

יאשי ברייב
    02/10/2010

שלום ואהבה
    דיקור סיני יחד עם ידע וניסיון יכול לעזור ויש הרבה תוצאות לכך.

אומץ וחוזק הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור לתמיכה בשחלות ולפריון

רועי סופר
    04/10/2010

שלום רב
    "האם דיקור סיני עוזר בקליטת העוברים לאחר החזרתם???"

הטיפול ברפואה סינית מותאם לאדם ולרקמות הגוף ומדמה את מהלכי הטבע. כשם שהאדמה בטבע הינה זו הקולטת את זרעי הצמחים, ככל שתהייה פוריה ומתאימה, כך הצלחת ההיקלטות של הזרעים תגדל. כך גם רירית הרחם בגוף האישה, צריכה היא להיות פוריה ומזינה לצורך קליטת העוברים. ע"פ הרפואה הסינית, ישנם אברים האחראים על פוריות רירית הרחם (אדמה פוריה) ותפקידו של המטפל במצב זה, להכין את רירית הרחם הן טרם ההחזרה (בכדי שתהייה פוריה ומוכנה לקליטה) והן מיד לאחר ההחזרה לכוון לשם את האנרגיה בגוף להשלמת ההקלטות. ההצלחות הינן גבוהות ביותר ומחקרים רבים מראים את עליית הצלחת טיפולי הפריון בתמיכתה של הרפואה הסינית.

"האם עוזר בשחלות פולציסטיות??"
    שחלות פוליציסטיות הינן מצב בו רקמת השחלה מכילה ציסטות רבות שהינן בעצם זקיקים רבים אשר מסיבה כל שהיא, לא שוחררה מהן הביצית ונוצרת ציסטה מלאה בנוזל. הנ"ל גורם לרוב להעדר ביוץ ולקשיים בכניסה להריון. על-פי הרפואה הסינית, מצב זה קשור לחוסר איזון לרוב של איבר הכבד ומרידיאן מיוחד הנקרא צ'ונג. לרוב מעורב שם עודף חום אשר הגוף כולא אותו בתוך מבנה נוזלי (ציסטה).
    ניתן לאזן את איבר הכבד ומרידיאן הצ'ונג בעזרת טיפול נכון ב דקור וכן בעזרת תזונה נכונה כדוגמת תזונה המכילה ירקות ועלים ירוקים, עדשים ירוקים, אפונה ירוקה, מש (קטניה ירוקה קטנה), נבטים ועוד.

מקווה שעזרתי וממליץמאד לפנות למטפל טוב בתחום.
    בברכת בריאות ושנה פוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה/שאיבה והריון
    מיקה
    23/09/2010

שלום,

אני אם לתאומים בני 11 חודשים, שנוצרו בהפריה (IVF).

אני שואבת חלב אם. הכמות היומית בחודשיים האחרונים נעה בין 350-400CC, לפני כן עמדה על יותר מליטר ליום.

אני מתכננת הריון נוסף (כרגע בניסיון טבעי, ממש לא מעוניינת לחזור לטיפולים), ושאלתי:

האם ההנקה/שאיבה היא התקופה הפוריה ביותר, ולכן כדאי להתחיל ולנסות להרות כבר עכשיו או שזו תקופה שדווקא מעכבת או מקשה על כניסה להריון?
    ואם לא, מהי כן התקופה הפורייה ביותר?

תודה מראש ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה/שאיבה והריון

הוספת תגובה

• הנקה והריון

יוסי פתאל
    26/09/2010

שלום רב,
    מבחינת הרפואה הסינית החומרים המשמשים לייצור חלב אם משמשים גם לדם הרירית, ולכן תקופת ההנקה לא מומלצת לנסות הריון. מייד עם סיום ההנקה רמת ההרמונים בגוף עדיין גבוה ולכן מומלץ אז לנסות הריון.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 35 ללא מחזור
    אצילה
    13/09/2010

היי
    בת 35 נשואה
    אין לי מחזור כבר שנתיים
    אני מטופלת אצל רופאים פרטים ורק לאחר נטילת כדורים
    אני מקבלת דימום מועט
    אף אחד לא נותן פיתרון ולא יודע להסביר למה זה קורה
    יש לי בעיה כנראה עם הפרוגסטרון
    חברים המליצו לי לעשות דיקור סיני
    אני לא מבינה דבר בנושא.
    היש מישהו שיכול לעזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 35 ללא מחזור

הוספת תגובה

• הפסקת מחזור מוקדם

יוסי פתאל
    13/09/2010

שלום לך,
    האם עשית פרופיל הורמונלי ? מה רמת ה FSH ?
    בטיפול ברפואה סינית אני מאבחן את הסיבה מהפן האנרגתי ומטפל בהתאם, אשמח לעזור.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נועה
    02/10/2010

שלום אצילה
    הסיבות לחוסר הסדירות יכולות להיות מגוונות ורבות, מבעיה הורמונאלית (דוגמת שחלות פוליציסטיות), דרך חוסר איזון בבלוטת התריס בעיות במבנה רחם,ועוד רבות.
    מבחינה סינית, נדרשים מספר תנאים על-מנת שיתקיים מחזור. לדוגמה צריך שתהיה כמות מספקת של דם בגוף. במקביל דרושה רמת אנרגיה מסוימת שמניעה אותו החוצה. התנועה באיזור הרחם צריכה להיות חלקה על-מנת להזין הרחם. בתשאול מפורט ניתן לאבחן מהי הבעיה ולטפל בה בדיקור וצמחי-מרפא.
    הבנתי שהיית רוצה לדעת יותר לגבי המצב האיניבידואלי שלך, אך רק לשם כך נדרש תשאול ואבחון מפורטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ווסת

רועי סופר
    04/10/2010

אצילה שלום
    הפסקת ווסת מוקדמת (נקרא גם Premature Menopaus), יכולה לנבוע ממס' סיבות, כאשר הנפוצה בהן הינה חוסר תקשורת בין ההיפופיזה (בלוטה במוח המייצרת הורמונים) לבין השחלות. הסבר קצר: לצורך תפקוד הומונלי תקין, ישנה תקשורת בין השחלות לבלוטת ההיפופיזה שבמח. ישנן סיבות שונות מדוע תקשורת זו נפגעת, אך הנפוצה ביותר (בעידן זה) הינהשימוש ממושך בגלולות למניעת הריון. אלו מפסיקות את התקשורת בין המוח לשחלות ועל כן, המוח אינו מייצר את ההורמונים הדרושים לתהליך המחזור התקין והשחלות מתנוונות אט אט ואינן מייצרות את ההורמונים שלהן. לרוב, את הנ"ל ניתן לדעת ע"י בדיקת הפרופיל ההורמונלי.
    גורם נוסף הינו היבט משפחתי והייתי מברר אצל אימך ו/או סבתך מתי להן הפסיק הווסת, אולם הגיל אותו את מציינת נחשב מוקדם בכל מקרה.
    כמובן שישנן סיבות נוספות, אך אלו מצריכות אבחנה אישית וציינתי כאן את העיקרית והנפוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות וגיל האישה
    ויקה
    12/09/2010

שלום,

אני בת 31.8. אני מנסה להרות . אבל כל פעם סביב מועד מביוץ לא יוצא לנו לקיים יחסי מין.

גם אתמול, היו כל הסימנים לביוץ, כגון כאבי בטן, הפרשות שקופות מוגברות , והיינו בסיטואציה ובמקום שלא יכולנו לנצל את הרגע.

אני מודאגת מבחינת הגיל שלי. אני אוטוטו מתקרבת לגיל 32. עדיין ללא הריונות קודמים. אני פוחדת

שחלילה אני מאחרת את הרכבת. מאחר ואני רוצה כמה ילדים.

אני כל הזמן לחוצה בגלל זה. אני פוחדת שלא אהיה פוריה מספיק.

האם בגיל שלי הפוריות יורדת? האם נשאר לי מספיק זמן להרות כמה הריונות? אני כל כך מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות וגיל האישה

הוספת תגובה

• פוריות וגיל

יאשי ברייב
    12/09/2010

שלום לך המודאגת
    קודם כל תרגעי. ידוע שלחץ נפשי רק מעקב את התהליכים הטבעיים (בין השאר בגלל שבמצבי דחק מופרשים הורמוני סטרס שמפריעים מאוד...)
    את עדיין צעירה ויש לך שנים רבות שבהן תוכלי למלא קבוצת כדורגל קטנה או לפחות שחקני ספסל.
    אחד מחוקי היסוד להבאת ילדים זה מפגש ביצית וזרע. אז במקום לדאוג ולהתפלל שזה יצליח כדאי להפנות משאבים לזמינות גבוהה יותר של יחסים ואהבה.
    אני ממליץ לך לטפל בפן הנפשי רגשי שלך, בהנחה שהפיזי בסדר, ודיקור יכול מאוד לעזור לך להשיג את האיזון בין הפיזי לשאר הרבדים.

בהצלחה

יאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין הורמונים ודיקור סיני
    דני
    01/09/2010

לפני כחודש התחלתי טיפולי פוריות ,
    התחלתי ישר עם הזרקת פיוריגון.
    אתמול הייתי אצל מטפל בבדיקור סיני והוא אמר לי להפסיק עם ההורמונים ושננסה באופן טבעי,
    השאלה שלי האם אפשר לשלב בין הדיקור הסיני לבין ההורמונים?
    האם הם יכולים לעזור/לתמוך אחד בשני?
    אני לא כל כך מעוניינת להפסיק עם ההורמונים....
    בנוסף המטפל מעוניין לתת לי פורמולה מסוימת, האם גם את זה ניתן לשב עם ההורמונים?

הוספת תגובה

• שילוב בין הורמונים ודיקור סיני

יוסי פתאל
    01/09/2010

שלום רב, טיפול בדיקור סיני יכול להשתלב עם טיפול הורמונלי ולטפל בתופעות הלואי שגם מפריעות להצלחת ההפרייה. הכן ניתן לשלב פורמולת צמחים, אך יש להקדיש מחשבה נוספת להרכב הצמחים בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאשי ברייב שלום
    טולי
    30/08/2010

האם את עובד עם קופת חולים לאומית בצפון?
    אם לא, האם אתה מכיר מטפלים בתחומי הרפואה המשלימה בגליל אשר עובדים עם לאומית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יאשי ברייב שלום

הוספת תגובה

• שלום וברכה

יאשי ברייב
    31/08/2010

הי טולי
    תתקשרי אלי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור איכות הזרע.
    תומר
    29/08/2010

רציתי לדעת אם יש למישהו המלצה על שיפור איכות הזרע על ידי תוספים,והאם זה באמת עובד?

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור איכות הזרע.

הוספת תגובה

• שיפור איכות הזרע

יאשי ברייב
    31/08/2010

שלום תומר
    הגוף שלנו נבנה ע"י האוכל (בעיקר) ולכן שיפור התזונה והתאמתו לצרכים ספציפיים יכולים לעודד צמיחה והתפתחות של רקמות בכלל ותאי זרע בפרט. בדומה ל"ניפוח שרירים" כל תא בגוף ניזון ממשהו. התוספים בדומה לצמחי מרפא, יכולים לקדם את הפעילות התזונתית ולזרז תהליכים. תוספים כגון אבץ, קומפלקס ויטמיני B, מגנזיום, סידן, וכן הלאה. חשוב לעשות אבחון מקיף כדי לדעת מה בדיוק גופך האישי צריך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זרע ודיקור
    נועה
    27/08/2010

שלום רב!
    אני בת 28 ובעלי בן 29. מנסים להכנס להריון כשמונה חודשים ולשוא. אצל בעיה יש דלקת בזרע, מורפוליגיה 2% וכעת עשינו בדיקה שוב ונראה שאין שינוי. שמעתי שדיקור יכול להועיל מאוד בשיפור המורפולוגיה ובכלל בבעיות זרע. אשמח להמלצה של מדקר/ת באזור בנימינה, פרדס חנה, זכרון יעקב. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זרע ודיקור

הוספת תגובה

• בעיות ופתרונן

יאשי ברייב
    29/08/2010

0508861701 שרון - פרדס חנה/כרכור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרין
    25/08/2010

קראתי רבות שדיקור סיני מועיל לטיפולי פוריות, ואתמול הלכתי לייעוץ במרפאה המשלימה של הכללית על מנת לשלב דיקור סיני, אך שם הרופא המליץ לי בכלל על שיאצו ורפלקסולגיה, דבר שבילבל אותי רבות מכיוון ששמעתי שדיקור עוזר ולא שיאצו ורפלקסולגיה. אבקש את עצתכם איזה טיפול מועיל יותר? האם להתעקש על דיקור או לשמוע לעצת הרופא וללכת על שיאצו ורפלקסולגיה? אודה לתשובתכם האדיבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דעה אישית

יאשי ברייב
    26/08/2010

שלום קרין
    שיאצו ורפלקסולוגיה הם טובים בדיוק כמו כל תחום אחר ברפואה ההוליסטית לצד טיפולים בהילינג, טטה, נטורופתיה, הומאופתיה וכדומה. התחום היחיד שזכה למחקרים רציניים הוא הרפואה הסינית אך אין זה אומר שתחומים אחרים משפיעים פחות. ישנו טרנד מוצדק (לטעמי, בגלל ריבוי הכלים שיש לרופאים הסיניים והניסיון שמצטבר למומחים בתחום) שיותר ויותר הריוניות מצמידות אליהן מומחה בדיקור לפוריות .בכל מקרה אם אין לך בעיות משמעותיות את בהחלט יכולה ליהנות ממגע.
    מקווה שהועלתי בהבנה
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרת מחזור
    שני
    19/08/2010

שלום!!
    אני בת 27, ולא קיבלתי מחזור כבר יותר משנה. רופאת נשים אמרה שזה בעייה הורמונלית והמליצה על גלולות. אני מעדיפה להימנע כי הבנתי שזה לא מומלץ ועושה בעיות בהמשך. האם יש מענה ברפואה סינית?

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרת מחזור

הוספת תגובה

• הסדרת המחזור

יוסי פתאל
    19/08/2010

שלום רב,
    יתכן ויש לך שחלות פוליציסטיות והדבר נגרם מחוסר איזון הורמונלי. בטיפול בדיקור סיני אני מאבחן את הסיבה לחוסר האיזון ההורמונלי שמבחינת הרפואה הסינית יכול לנבוע מסיבות שונות והטיפול ניתן בהתאם להבחנה האישית ולשאלתך הכן יש מענה.
    לבריאות
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי הפריה
    מרגלית
    15/08/2010

בת 43 (קרוב ל 44) לאחר טיפולי פוריות, מיעוט במספר ביציות ומיעוט בהפריות, לאחר הריונות מחוץ לרחם, ועדיין רוצה להמשיך אך כמובן לשפר את המצב. האם ניתן לשלב טיפול אלטנרטיבי מתאים? אני מטופלת בקופת חולים "לאומית" בצפון ויודעת שבנהריה קיים מרכז לטיפולים טבעיים. האם יש המלצה לגבי מטופל מסויים, או שיטת טיפול מומלצת בקופה עצמה או אצל מטפל פרטי המוכר לכם ומומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי הפריה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות

יאשי ברייב
    15/08/2010

שלום מרגלית
    תפני למדקר בקופה ותתייעצי איתו.
    לקופת חולים לאומית יש מערך מרפאים מקצועי ואדיב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת פוליפ
    מיכל
    13/08/2010

שלום רב,
    האם ניתן להסיר פוליפ (בגודל 13 מ"מ) מהרחם באמצעות דיקור? או על ידי תרופות טבעיות ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת פוליפ

הוספת תגובה

• הוצאת פוליפ

יאשי ברייב
    15/08/2010

שלום מיכל
    ברפואה הסינית אין אפשר או אי אפשר. כל מקרה לגופו. יש כל כך הרבה משתנים שצריכים להלקח בחשבון שאי אפשר להתייחס לכך דרך התכתבות. צריך איבחון סיני ושיקול דעת... 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    15/08/2010

למי עליי לפנות? אני שייכת לקופת חולים כללית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקישת שיניים
    מטופלת
    08/08/2010

שלום,

לאחרונה אני שומעת את בעלי נוקש בשיניו בלילה, מה ההסבר לזה?
    ושנית, רציתי לדעת כשיש התכווצויות בכף הרגל...על מה זה מעיד? ואיך מטפלים בזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נקישת שיניים

הוספת תגובה

• תשובה

יאשי ברייב
    08/08/2010

חריקות שיניים - לרוב זה מעיד על מתחים וחרדות וחוסר שקט. הטיפול הקונבנציונלי הוא סד לילה לשיניים. מבחינה סינית יש גורמים רבים שמובילים לחריקות שיניים כמו חוסר איזון בקיבה, בכבד וכדומה ובכל מקרה צריך לפגוש את המטופל בכדי לאבחן נכונה במיוחד אם יש סימפטומים שונים במערכות שונות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה