מידע רפואי
פורומים
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- פגים
- סקס ויחסים
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- הפלות חוזרות
- אורתופדיה ילדים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הרטבת לילה
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- פסיכיאטריה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- אנמיה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- טיפולי פוריות ודלקות בדרכי השתןאסנת שרון13/10/2014
במהלך חיי היו לי לא מעט דלקות בדרכי השתן ויש לי רגישות לכך. בממוצע פעם בשנתיים.
מאז תחילת הטיפולים המצב הידרדר לכך שכל פעם ש"מחטטים" לי שם למטה - אני יוצאת עם דלקת.
זה סיוט שאני לא יודעת איך לצאת ממנו, ולשם שיקום הגוף שלי עשיתי הפסקה של חצי שנה בטיפולים.
עכשיו, רגע לפני שאני אמורה לעשות החזרת עוברים, יש לי עוד דלקת.
אשמח לעצות מה לעשות עם התופעה אני לא ממש מוצאת פתרונות למעגל הזה.ניסיתי כל מה שקראתי, שמעתי, המליצו לי ואמרו לי.
שתיתי תה מסוגים שונים, לקחתי צמחי מרפא, דיקור, הילינג - כלום.
תמיד הן חוזרות, ואני לא מוכנה לקחת יותר אנטיביוטיקה.
כרגע אני עם דלקת כבר חודשיים (!!!) עם ECOLI
המלצות? דברים שאולי עוד לא שמעתי עליהם ויכולים לעזור לי לרפא את הדלקת הנוכחית לפני שאני מתעסקת באיך למנוע את הבאה בתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות ודלקות בדרכי השתן - תגובה
יוסי פתאל13/10/2014דניאלה שלום, אפשר לטפטף מספר טיפות של שמן עץ התה על הפד.
טיפול נכון וכולל בבעיה בעזרת דיקור סיני עם הנחייה שלי לאופן ההתנהלות בתהליך ההפרייה וזאת לאחר אבחנה שאוכל להתחכות לגורם הבעיה, יכול לתת פתרון טוב.
המון בריאות והצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול מוגדל והריוןמיכל23/09/2014
שלום יוסי,יש לי טחול מוגדל 15.8 אשר התגלה במקרה בבדיקה שגרתית ולא ידוע כמה זמן הוא מוגדל ומהי הסיבה.יש לי שני ילדים וגם להיות שהטחול היה מוגדל גם לפני הלידות של הגדולים.אני במעקב אצל רופא המטולוג אשר שלח אותי למספר בדיקות והכול יצא תקין.האם בדיקור יש אפשרות להוריד מאורך הטחול?אני סובלת גם מציסטה בשחלה וקראתי שטחול מוגדל גורם לציסטות בגוף.האם זה נכון?האם מתאים לי דיקור סיני בשביל הטחול ובשביל הציסטות שיעלמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול מוגדל והריון - תגובה
יוסי פתאל01/10/2014שלום מיכל, אכן ישנו קשר גם בין הטחול המוגדל לציסטות. ניתן בדיקור סיני לטפל בטחול המוגדל ובציסטות, אשמח לעזור.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להקלט להריוןנירה03/09/2014
הנקתי עד לפני חודש, האם הפסקה של חודש מספיקה שהורומון הפרוקטלין ירד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להקלט להריון - תגובה
יוסי פתאל04/09/2014נירה שלום,
בעיקרון הפסקת ההנקה גורמת לירידת הפרולקטין. אפשר לנסות להרות בהחלט.
*** בנוסף המשך הנקה אינו מבטיח מניעת הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפוא ודיקורגלי21/08/2014
שלום רב
מה החשיבות של שימוש בצמחי מרפא בטיפולי פוריות IVF לאישה עם רקע של אנדומטריוזיס בדרגה גבוהה?
איך סוג של צמחי מרפא יכולים לסייע מצד אחד להפחתת כאבים בזמן וסת (כתוצאה מכישלון ההפרייה) ומאידך כתמיכה והכנה לטיפול הIVF הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפוא ודיקור - תגובה
יוסי פתאל22/08/2014שלום רב, צמחי מרפא הם כלי נוסף לטיפול בדיקור. ההחלטה לשלב צמחי מרפא בטיפול היא של הרופא הסיני ע"פ סכ"ה מצב המטופלת. הרופא הסיני מתאים את הפורמולה (הרכב צמחים) ע"פ מצבה האישי של כל מטופלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ומן הילודvika30/06/2014
יש לי בן מהזרעה ורוב התמונות אצל הרופא שלי באמת של בנים.
האם בגלל שעושים הזרעה ביום הביוץ או ממש סמוך לו מעלה את הסיכוי לבנים מאחר וזרע גברי מהיר יותר ומגיע מהר יותר לביצית ומפרה אותה?
איך אפשר להגדיל סיכוי לבת בהזרעה? האם כדאי לעשות הזרעה יומיים לפני הביוץ המשוער?
אני יודעת שרוב הרופאים לא מאמינים בזה, אבל מצד שני מסבירים כי זרע גברי מהיר יותר מהנשי, אז הגיוני שזרעים גבריים "שוחים" מהר יותר במיוחד שמזריקים ישר אל תוך הרחם...
אשמח באם תסבירו לי את העניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ומן הילוד - תגובה
יוסי פתאל02/07/2014ויקה שלום,
הדרך להגדיל את הסיכוי לבת היא הזרעה יחידה 3 ימים לפני הביוץ ולא לקיים יחסים בימים שאחרי, וזאת בתנאי שאיכות הזרע טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה ומן הילוד - תגובה
יוסי פתאל22/08/2014ויקה שלום,, הזרעה בזמן הביוץ מעלה את הסיכוי לבן זכר. הזרעה 3 ימים לפני ולא לקיים יחסים אחרי, מעלה סיכוי לבת אך מקטינה את הסיכוי להרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וחום השחרענת10/06/2014
היי ,מנסים להרות מזה שנה וחצי ,אובחנתי כפוליציסטית,וסת מגיעה פעם בשלושה חודשים,מטופלת כבר תקופה בדופסטון להסדרת המחזור,במקביל ,אני עוקבת אחרי חום השחר כבר חצי שנה כך שלפני וסת חום השחר נע בין 36.1-36.4 בביוץ חום השחר צונח ל36 ולאחר הביוץ נע בין 36.5-36.8 .לפני יומיים עברתי הזרעה ראשונה(לאחר שבוע וחצי של גונאל)ויום לפני הזרקתי אוביטרל.חום השחר ביום ההזרעה היה 36 אתמול חום השחר היה 36.5 והיום חום השחר עמד על 36.3.האם חום השחר מושפע מאוביטרל ?האם יכול להיות שלא היה ביוץ?
תודה,ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל וחום השחר - תגובה
יוסי פתאל11/06/2014ורד שלום, חום השחר מושפע ממספר גורמים ובינהם מספר שעות השינה לפני היקיצה שצריך להיות לפחות 4 שעות וסביב אותה השעה. תפקידו של האוביטרל הוא לודא ביוץ, והכן, הביוץ אמור להתרחש כ 36 שעות מהזרקת האוביטרל. החום מושפע מרמת הפרוגסטרון שקופצת בעקבות הביוץ ואיתה חום השחר.לכן, אני ממליץ לך לעשות בדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול שבוע לאחר הביוץ כדי לודא שהוא נשאר ברמתו הגבוה.
אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf בגיל 44.5שרון03/05/2014
שלום רב,
בת 44 וחצי,פרופיל הורמונל י תקין fsh 8.8, התחלתי בטיפולי דיקור לפני 3 שבועות כהכנה לטיפולי פריון. מה המלצתך לתדירות הטיפול,פעם בשבוע או פעם בשבועיים? מתי עושים טיפול לפני שאיבה או החזרה? חייבים יום לפני/אחרי או שאפשר יותר?
תודה רבה על עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf בגיל 44.5 - תגובה
יוסי פתאל04/05/2014שלום רב,
למטפלים יש גישות טיפוליות שונות, כאשר בד"כ משותף לכולם הם טיפולים לפני ואחרי ההחזרה. התדירות פחות רלונטית, יותר התיזמון. טיפול בדיקור סיני יעיל בהחלט .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יוסי!!תבורך
שרון04/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוסי פתאלד16/04/2014
שלום יוסי,
אשמח לדעת מה מחיר טיפול במרפאתך ברמת השרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי פתאל - תגובה
יוסי פתאל23/04/2014שלום רב,
את מוזמנת להתקשר אלי ואמסור לך את כל הפרטים על הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי07/04/2014
שלום, האם טראומה- פוסט טראומה
יכולה לגרום לרזרבה שחלתית מוקדמת ?
(החל מתופעות של - שיבושי ווסת, הפרשת חלב מהשד, פרולקטין גבוה, ומשם אובחן רזרבה שחלתית מוקדמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זרעים איטייםמאיה30/03/2014
היי,
בבדיקת זרע של בעלי, היו המון זרעונים אך תנועתם ממש איטית.
אם עושים הזרעה זה עוקף את בעיית האיטיות?
האם זרע איטי משפיע על העובר? זה אומר שיהיה פחות טוב..?
האם ניתן לשפר את תנועת הזרעים? שכן בעלי היה ממש בלחץ מהבדיקה ואני חושבת שזה השפיע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רכיבהאלעד09/09/2013
אני רוכב 3 פעמים בשבוע בספינינג,האם רכיבה כזאת של 150 דקות בשבוע בספינינג יכולה לפגוע בריכוז מורפולוגיה או בתנועתיות של הזרע?
הרופאה של אשתי שאמרה שכדאי שאפסיק לעשות ספין,(למרות הכמות הזניחה).כי אנו מנסים להיכנס להריון..יש לציין שריכוז הזרע נמוך,האם יש רציונאל להפסיק לעשות ספין?והאם הספין משפיע על איכות הזרע אם אפסיק?
לטענת הרופאה אמרה שאם אפסיק ל3 חודשים אז איכות הזרע תשתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה - תגובה
יוסי פתאל12/09/2013אלעד שלום,
חום פוגע בזרע, לכן, רכיבה על אופניים מחממת את איזור האשכים מגבירה את זרימת הדם במקום ( דם מחמם ). אני מציע שתקשיב לרופא כי עליך לעשות הכל לטובת העיניין.
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ממש קצראיילה11/06/2013
שלום,
תמיד המחזור החודשי שלי אורך ארבעה ימים. הפעם הוא הגיע בדיוק בזמן (לא נוטלת גלולות), אך היה בן יום וחצי בלבד. קיימתי יחסי מין לא מוגנים במהלך החודש הזה ללא גמירה בפנים וביום הראשון של המחזור, כשהיה דימום כבד, עם גמירה בפנים. האם זה יכול להשפיע על האורך הקצר של המחזור שלי הפעם? זה עלול להיות סימן להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממש קצר - תגובה
יאשי ברייב12/06/2013שלום איילה
אין קשר בין סקס לבין אורך המחזור.
מחזור קצר יכול להעיד על חוסר דם אבל בכדי להתייחס בצורה מקצועית צריך אבחנה מקיפה.
ממליץ שלא לעשות סקס בזמן הווסת כי הריריות רגישות ועלולות להיות חשופות לגירויים לא רצויים.
בריאות ואהבה
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איילה03/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והפלותמיכל22/05/2013
שלום,
אני אחרי חמש הפלות טבעיות. לא מצאו אצלי בעיה רפואית, בת 32, מנסים להרות כבר למעלה משבע שנים. אני לא יודעת לאן עוד לפנות. יש לרפואה הסינית מזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והפלות - תגובה
יאשי ברייב22/05/2013שלום מיכל
אני מניח כי נעשו בדיקות קונבנציונליות לשלילת בעיות הקשורות לפאן הכימי והפיזי כגון בעיות קרישיות, מבנה רחם ועוביה, חסר פרוגסטרון וכדומה
הבעיות יכולות לנבוע מקשיי השתרשות העובר, הזנת הרחם בדם וחומרים חיוניים. ישנם מקרים שהבעיה קשורה גם לאיכות הזרע.
השאלה שלך מאוד כללית, את יכולה להיות יותר ספציפית בפורום הזה או לחילופין לעבור אלי לפרטית
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שמגיע בתדירות גבוההרעות09/05/2013
שלום,
אני בת 32 ובריאה. קיבלתי עכשיו מחזור 18 יום לאחר סיום המחזור האחרון. ממה זה יכול לנבוע? אני לא על גלולות או כל אמצעי מניעה אחר, פרט לקונדומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שמגיע בתדירות גבוהה - תגובה
יאשי ברייב09/05/2013שלום רעות
הסיבות העיקריות הן חום בדם או חולשה של המערכת .
במצב של חום בדם, החום גורם לתנועה מוגברת בסירולציית הדם ובהמשך מפריע לרחם להחזיק את הדם והוא מאופיין בדימום שמתחיל בפרץ ביום הראשון שהולך ומתמעט ומאופיין לעתים בגושים בדימום.
במצב של חולשה זה מתחיל בהכתמות של מס' ימים עם דימום בהיר.
בכל מקרה אפשר לאזן את הגוף.
בריאות ואהבה
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפי הרפואה הסיניתמייקי21/04/2013
על מה מעיד דימום מועט במחזור לפני הרפואה הסינית והאם יש מה לעשות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לפי הרפואה הסינית - תגובה
יאשי ברייב29/04/2013שלום מייקי
דימום מועט קשור לחוסר דם, חסימת הזנה לרחם(רירית דקה), קור ברחם ועוד.
לצורך אבחנה יש להפגש לאיבחון מקיף עם מרפא בתחום העניין.
בריאות ואהבה
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?