פורום פוריות רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תמי
    22/07/2009

שלום
    בת 30 עם ביוצים סדירים ןFSH ברמות עד 20
    עברתי IVF ראשון עם מעט הורמונים ונשאבה ביצית אחת לא תקינה ולכן לא ניסו אפילו להפרות אותה.
    1.האם יש דרך ברפואה סינית לשפר את איכות הביציות?אם כן אז מדוע הרפואה המערבית טוענת שזה מצב מולד ולכן לא ניתן לשיפור?
    2.מתי ניתן לראות שיפור?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• POF ו FSH גבוה

יוסי פתאל
    22/07/2009

שלום לך,
    רמות של FSH עד 20 אינן תקינות לגיל 30 ומצביעים על POF - ירידה בתגובה השחלתית שהיא מוקדמת מדי לגיל 30. איכות הביצית היא הכן עובדה אך גם בשלב ההבשלה יש השפעה באחוז מסויים על איכות הביצית וכאן באה לידי ביטוי השפעת הטיפול ברפואה הסינית. טיפלתי בהרבה מקרים דומים והשגנו הריונות, כך שיש תקוה. את השיפור ניתן לראות תוך מחזור אחד עד 3 מחזורים.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא לביוץ
    פ
    19/07/2009

האם יש צורך להימנע מכניסה להריון בתקופה בה לוקחים צמחי מרפא לשם הסדרת מחזורים וביוץ, כשמטרת הטיפול מלכתחילה היא כניסה להריון? או שניתן להשתמש בצמחי מרפא מסויימים במקביל לניסיונות להיכנס להריון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צמחי מרפא לביוץ

הוספת תגובה

• מי שמתאים לך את הצמחים יוכל לתת לך

שפרירית המדבר
    19/07/2009

אינני בקיאה בתכונות הצמחים (לכן אינני מוכרת אותם)
    אבל אני כן יודעת, שכל מי שמתעסק בהתאמה/הכנה/מכירה של צמחי מרפא אמור לתת לך את המידע לגבי איזה צמח עלול להפריע להריון
    אני ממליצה לך לפרט איזה צמח את נוטלת, במטרה למקד את השאלה ואת התשובה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא להריון

יוסי פתאל
    19/07/2009

שלום לך,
    צמחי מרפא אמורים להינתן ע"י מטפלים המוסמכים לכך והם ניתנים בכל שלבי המחזור וגם בהריון. ישנם צמחים המתאימים לשלב של המחזור עד הביוץ ולא מומלץ לקחת אותם אחרי הביוץ, או לקחת אותם ע"פ הצורך במינונים נמוכים יותר. אך, כפי ששפרירית ענתה לך זהו תפקידו של המרפא בצמחי מרפא ותפקידך לומר לו באם בכוונתך באותו החודש לנסות להרות.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה סינית אחרי הפסקת הריון
    תמי
    19/07/2009

שלום,

אני אחרי הפסקת הריון בשבוע 30 (לידה). מדובר בהריון IVF בשל בעית זרע.
    מעוניינת להתחיל בטיפול ברפואה סינית להחזרת הרחם לקדמות ולאיזון הגוף לקראת המשך טיפולים בעתיד.
    האם מומלץ להתחיל בטיפולים השונים ברפואה סינית (דיקור, צמחי מרפא) מיד לאחר הלידה או תקופה מסוימת לאחריה (כמה זמן?)?

תודה.

הוספת תגובה

• טיפול אחר לידה

יוסי פתאל
    19/07/2009

שלום לך,
    מומלץ להתחיל טיפול מיד לאחר הלידה (מצטער לשמע שזה הפסקת הריון) ולהחזיר אותך מהר ככל האפשר לאיתנך.
    בהצלחה בהמשך
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה טבעית
    שפרירית המדבר
    19/07/2009

שלום
    המקרה שלי קצת דומה למה שציינה כאן מישהי אחרת אבל השאלות מעט שונות:

(גם) אני בת 32 וכרגע בתהליך של הפלה אחרי 3 הריונות מוצלחים והפלה טבעית קודמת.
    ביום רביעי שעבר פניתי לרופאת נשים כשאני בשבוע 8+6 בעקבות דימום קל מאוד וכאבים ברחם.
    באולטרה סאונד נצפה עובר בשבוע 7+4 ללא דופק ובבדיקת דם התגלה כי ערכי הורמון הבטא בירידה.
    הומלץ לי לבצע גרידה ואושר לי לחכות עד יום שלישי הקרוב על מנת לבצע אותה, אם לא תתרחש הפלה טבעית.
    בינתיים פניתי לטיפול בדיקור סיני ורפלקסולוגיה והחל אצלי תהליך של כיווץ הרחם והפרשה של גושי דם יחד עם הרבה דם טרי - סליחה על התאור הפלסטי...
    השאלות שלי הן:
    1. האם ייתכן שבשלב זה של הריון, כלומר: עובר בגודל כזה, עשוי להפלט מהרחם על ידי התכווצויות אלו?
    2. מהם הסיכונים הצפויים לי אם אחכה עוד, נאמר שבוע, כדי לתת הזדמנות לרחם להתרוקן?
    3. מהי סכנת ההדבקויות של הרחם? האם הן עלולות להתרחש תוך כדי ההתכווצויות שאני חווה עכשיו? (אגב, למה זה לא עלול לקרות בכל וסת חודשית?)
    4. האם יש להעדיף טיפול תרופתי (ציטוטק) על פני גרידה, ובאיזה מקרה לפנות אליו?
    5. בכלל, מתי כדאי לי להבדק שנית על ידי גניקולוג (אני מתעתדת לבצע בדיקת אולטרה סאונד ביום שני בערב)?
    6. האם גם לי מומלצת בדיקת והפרוגסטרון שהמלצת עליה? ממי אני מבקשת אותה ואיך היא נעשית - בבדיקת דם?
    7. לסיום, האם נדרשת ממני תקופת המתנה לפני שאנסה להכנס שוב להריון?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי ולהרגיע את עצמי באמצעות המידע (שהוא, כידוע, כח) ;-)
    תודה מראש,
    שפרירית

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה טבעית

הוספת תגובה

• הפלה טבעית

יוסי פתאל
    19/07/2009

שלום רב,
    הכן תתכן התנקות מלאה של העובר מהרחם גם בשבוע 8 . רצוי להשתמש בכדור להפלה על נפי גרידה המגדילה את הסיכון להידבקויות. לדעתי אפשר להמתין מספר ימים ולנסות ע"י דיקור סיני לסיים את תהליך ההפלה, אך לא מעבר לזה (את מאבדת דם) ולהיות במעקב של גניקולוג.
    בדיקת פרוגסטרון נעשית בד"כ ביום ה 21 למחזור כשבוע לאחר הביוץ בבדיקת דם.
    ממליץ להמתין כ 3 חודשים לפני נסיון נוסף ולנצל תקופה זו להתחזק.
    בהצלחה בעתיד
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות זרע ירודה
    לילי
    18/07/2009

ליוסי שלום רב.
    אנחנו בשלב של בדיקות כדי להחליט על דרך טיפול המשכית.בפגישה ראשונה עם אחות במרכז לפוריות ,נאמר שלדעתה לפי תוצאות של בדיקת זרע, הדרך הישירה ל IVF.(ספירה 5.8 מליון, תנועתית כמעט אפסית, 97% אי תקינים)
    אני לא מרגישה מוכנה לזה נפשית, חשבתי שאם כבר, מתחילים עם תרופות, הזרעה..ורק אחר כך IVF.
    מה פרק הזמן שמגיעים לתוצאות במקרה של בעיות קשות בפריון הגברי?
    האם רפואה סינית לא יכולה להזיק במקרה של מחלות קיימות כלשהן? אבנים בלכיות אצל בעלי,
    כמו כן הוא נשא הפטיטיס בי..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איכות זרע ירודה

הוספת תגובה

• איכות הזרע

יוסי פתאל
    19/07/2009

שלום רב,
    ע"פ הנתונים שמסרת ניתן לשפר את המצב ותוצאות אפשר לראות תוך 3 חודשים. טיפול בדיקור סיני לא מחמיר בעיות קיימות (כמובן שהמרפא צריך לדעת מהן).
    המון הצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת זרע נמוכה
    נאוה
    16/07/2009

שלום
    לבן זוגי יש ספירת זרע נמוכה מאוד, כזו שספק גדול אם נצליח להיכנס להריון באופן טבעי. האם יש איזהו טיפול ברפואה הסינית נגד בעיות פוריות אצל גברים?

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספירת זרע נמוכה

הוספת תגובה

• ספירת זרע נמוכה

יוסי פתאל
    16/07/2009

שלום רב,
    טיפול ברפואה סינית הכן יכול לשפר את ספירת הזרע וגם את איכותו ( תנועתיות, מורפולוגיה)
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה ודיקור
    מולי
    10/07/2009

שלום וברכה ,
    בת 32
    אני בהריון מס' 2 שלא מתפתח וצריכה לעבור הפלה , שבוע 8
    הריון ראשון , לצערי גם לא הצליח שבוע 10 , עברתי גרידה ושאיבה,
    אגב,
    אני לא יודעת האם זה משמעותי, ההריונות הושגו באופן טבעי.

אני מנסה להימנע מהתערבות כירורגית , מפאת הטראומה הנפשית שגם ככה קשה לי כרגע
    ומעדיפה לעבור את ההפלה בביתי בשקט.

ביקשתי מהרופא לבצע את ההפלה עם כדורים שמיועדים לכך , אבל הבנתי שלא תמיד הם מביאים לריקון הרחם באופן מלא ויש לשוב ולבצע גרידה בניתוח.

שאלתי היא , האם דיקור סיני , יכול לעזור לי , אפילו מבלי התערבות של כדורים ?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה ודיקור

הוספת תגובה

• הפלה ודיקור

יוסי פתאל
    11/07/2009

שבוע טוב,
    אני בעד שתעזרי בכדורים ובשילוב של דיקור סיני וצמחי מרפא לרוקן ולשקם את הרירית.
    בנוסף, יש צורך לאחר גמר תהליך ההפלה לבצע בדיקת קרישיות הדם ובדיקת פרוגסטרון ביום ה 21 למחזור. מבחינה סינית יש לאבחן את הסיבה להפלות החוזרות ולטפל בהתאם.
    בהצלחה בהריון הבא
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין העובר לפי דופק
    יפעת
    05/07/2009

שלום,
    שמעתי שמטפלים ברפואה הסינית יכולים לנבא/ לדעת את מין העובר לפי דופק שמורגש אצל האם.
    עד כמה אפשר להסתמך על כך? האם זה ודאי?

לקביעת תור
    סגירה
    מין העובר לפי דופק

הוספת תגובה

• מין העובר לפי דופק

יוסי פתאל
    06/07/2009

שלום רב,
    לא הייתי סומך על אבחנה כזו
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    01/07/2009

החודש לראשונה מבצעת הזרעה עם איקקלומין, אחרי 8 חודשי נסיונות לבד גילו שהמורפולוגיה של בעלי 6% ואצלי הכל בסדר (מחזור סדיר רק שחלות פוליציסטיות), אני יודעת שאנחנו לא מנסים המון זמן אבל באמת שקשה לי, אני עייפה ומותשת מהמחשבות והציפייה, וקשה לי להירגע למרות שזה מה שכולם אומרים. אני עושה דיקור מזה כחצי שנה כל שבועיים וזה עוזר קצת לא יותר מדי. מה ניתן לעשות להרגעה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרגעה

יוסי פתאל
    02/07/2009

שלום רב,
    ממליץ לך לעשות ספורט, כמו הליכה לפחות 5 פעמים בשבוע. מומלץ לך יותר לצאת לבילוי. לא לאכול מזון חריף, מטוגן או "על האש" ולבקש מהמטפל שלך לשים דגש בטיפול גם על הרגעה.
    המון הצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור אחרי הזרעה
    מיטל
    29/06/2009

האם מותר לבצע דיקור שבוע אחרי הזרעה?
    האם זה בטוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור אחרי הזרעה

הוספת תגובה

• דיקור אחרי הזרעה

יוסי פתאל
    29/06/2009

שלום רב,
    דיקור מספר ימים לאחר נועד לעזור בהשרשה של העובר.
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון להרות
    שני
    27/06/2009

ברצוני להתייעץ עימך במצבי. אני בת 30 מנסים להכנס להריון כבר שנה . לפני 4 חודשים נכנסתי להריון אשר נפל בשבוע 9 . חשוב לציין שהמחזור שלי סדיר , אני מצליחה לאתר את הביוץ , פרופיל הורמונלי תקין , בדיקות זרע תקינות . התחלתי דיקור לפני חודש שמאד עזר לי להרגע , והחודש הרגשתי שהפעם נקלטתי , אך התאכזבתי. כשבוע לאחר הביוץ החלו הפרשות חומות שנמשכו כ-4-5 ימים (אשר לא אופייניות כלל למחזורים שלי) והיתה לי הרגשה שזו השתרשות . כמו כן , הרגשתי כאבי בטן תחתונה בזמן זה. היום ההפרשות נהיו בעלות גוון אדמדם והתחזקו.
    מה הצעד הבא שאני אמורה לעשות, אני ממש מיואשת? האם יש טעם לפנות לרופא פרטי על מנת שיזרזו לי תהליכים? אשמח לשמוע את דעתך
    יש לציין שהמדקר שלי מאד עודד אותי וגם הרגיש שהחודש זה נקלט אבל לצערי...

לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון להרות

הוספת תגובה

• נטייה להפלות

יוסי פתאל
    27/06/2009

שלום רב,
    יתכן ויש לך קושי להחזיק הריון בגלל איכות הדם של רירית הרחם וזה ניתן לטיפול ברפואה הסינית. אפשרות נוספת היא שיש חולשה של הגופיף הצהוב שמפריש פרוגסטרון האחראי להחזקת רירית הרחם והפרשת חומרי הזנה לעובר וזה ניתן לטיפול ברפואה הסינית או/ו ע"י מתן פרוגסטרון לתמיכה ע"י הרופא.
    בהצלחה
    חןסח פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם
    עינת
    25/06/2009

שלום רב,

האם זה נכון שאפשר לטפל בבעיות שרירנים ופוליפ ברחם באמצעות דיקור וצמחים?
    כמה זמן אורך טיפול כזה ומה הסיכויים להצלחתו?

תודה מראש,
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ ברחם

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם

יוסי פתאל
    27/06/2009

שלום לך,
    הכן ניתן לטפל בפוליפ ושרירנים ע"י הרפואה הסינית. ההצלחה תלויה בגודל של השרירן. ככל שהוא קטן יותר הסיכויים טובים יותר והטיפול יכול להמשך בין חודש למספר חודשים.
    שבוע טוב
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מגביר ביציות ואיכותם
    טלי
    25/06/2009

שלום אני עברתי טיפול הפרה IVF בפעם ראשונה יהיה 4 בציות שלא הפרו בסיבוב השני של הטיפול היה 3 בציות אחד הפרתה בשיטה ICSA (הזרקת הזרע לביצית ) החזר עובר ואחר הבדקה 13 יום מהחזרה הבטא היה 11 אחרי יומים ירד 4 ז.ת אומרת נקלט הריון אבל הפסק לצערי
    שאלתי האם שלוב דיקור והפריה מגבר הקלטה אצלי?(אני בת 43 לפני שנה נכנסתי להריון ספונטאני ללא הפריה FSH 17 נכון ליום 17/3/09 )

או המצב שלי אפשר דיקור ללא הפריה IVF?

הוספת תגובה

• דיקור והשתרשות

יוסי פתאל
    25/06/2009

שלום רב, ע"פ התאור שלך ישנה גם בעיה בקליטה והשתרשות של העובר ולא רק בהפרייה. בטיפול בדיקור סיני, אני פועל לשיפור איכות הביציות ויכולת קליטה תקינה של עובר ברחם.
    אפשר לנסות הריון ספונטני, בתנאי שאיכות הזרע תקינה, אך לא להשתאות עם זה יותר מידי משום שאמרת שהביצית היחידה שהופרתה היתה ב icsi .
    בהצלחה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםמעונינת להתנקות לאחר טיפולי IVF
    אני
    23/06/2009

רוצה לנסות דיקור סיני למרות כל הסיכויים כי ניסתי הכל ,ורק דיקור סיני עדיין לא ניסיתי
    הרופאים כבר הפנו אותי לתרומת ביצית,
    יש לי מס' שאלות -האם אפשר לעשות טיפול זוגי זאת אומרת להתחיל טיפול לעורר את השחלות ובמקביל לבן זוגי-קיימת בעיה רק בתנועתיות ,אני כרגע בהפסקה ללא הורמונים בת 39

האם אתה טיפול שאתה נותן זהה למה שנותנים במסגרת מאוחדת טבעי ואם לא אשמח להגיע אליך

על מנת להגיע אליך לטיפול,

ושאלה נוספת מה סדר גודל העליות בסוג טיפול -דיקור סיני מרגע האבחון ,מתנצלת אם זה לא שאלה לפורום פשוט רוצה לדעת אם אני מסוגלת -תודה רבה ,וישר כוח על הנכונות לפנות מזמנך ןלענות לשאלות,

הוספת תגובה

• טיפול בדיקור סיני

יוסי פתאל
    24/06/2009

שלום לך,
    הרופאים הפנו אותך לתרומת ביצית היות והשחלות לא מגיבות וה fsh גבוה. הכן יש אפשרות בטיפול שאני עושה הכולל דיקור סיני, צמחי מרפא ע"פ הצורך, תזונה מתאימה ועוד מספר דברים לעודד את תגובת השחלות. ניתן גם לטפל בתנועתיות של הזרע.
    לגבי הפרטים הנוספים שביקשת, לא מתאים לענות בפורום. את מוזמנת להתקשר אליי והענה לך בשימחה 0522242023 .
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מיטל
    23/06/2009

בת 30 עם רמות FSH שנעות בין 15-20 מבייצת טבעי.
    כנראה הורמונים לא משפיעים עליי מאחר ולרוב הזקיק לא גדל מספיק והגוף כבר מבייץ
    1.האם הורדת FSH בדיקור היא רק מלאכותית לפי טענת מספר רופאים?
    2.האם אתה משלב גם צמחי מרפא?
    3.האם אפשר לטפל רק ברפואה סינית ללא מערבית מאחר וזה לא עושה לי טוב?
    4.האם יש לך הצלחות של הריון עם רמות כאלה של FSH?
    5.אנח פוחדת ממחטים!כמה מחטים אתה שם בכל טיפול בערך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• FSH

יוסי פתאל
    23/06/2009

שלום לך,
    רמת ה FSH אצלך גבוה לגילך והדבר מצביע על תגובה חלשה של השחלה. בטיפול אני משפר את זרימת הדם והאנרגיה אל השחלות ובכך משפר את התגובה שלהם ומכאן ה FSH יורד וזה לא מלאכותי, כעובדה יש הריונות בטיפולים אצלי ובמיוחד כשמדובר בגיל יחסית צעיר כמו שלך. הגישה הטיפולית שלי היא רפואה סינית המקורית שעושה שימוש במספר מחטים מועט.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה