בן 5 שמפחד להיות לבד באופן קיצוני

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בן 5 שמפחד להיות לבד באופן קיצוני
    יגאל
    03/07/2011

שלום,
    בני בן 5 וחודש, יש לו אחות גדולה בת 8 וחצי. החל מלפני חודש לערך החל לפתח פחדים וחרדות להיות לבד גם הסביבה הכי מוכרת ובטוחה שלו, כלומר בבית, בסלון, בחדר המשחקים, בחדר השירותים, בכל מקום. חשוב לציין שמדובר בילד שמאוד מפותח לגילו בכל הקשור לדימיון ויכולת הסקת מסקנות מסיטואציות אליהם הוא נחשף.

לא מדובר שחושך בלבד, בכל שעות היממה. תמיד דורש שילכו איתו לשירותים, לחדר להביא משחק או כל מקום אחר. הטענה תמיד היא שהוא פוחד.... שני האחים ישנים בחדרים נפרדים אולם משום שהוא מתעורר בפחד ומסרב לישון לבד העברנו את אחותו לישון במיטה לידו ע"מ שיחוש ביטחון בחדר שלו.שבגן אנחנו מבינים שהתופעה איננה מתרחשת, כנראה משום שישנם הרבה ילדים וגננות לידו כך שהוא תמיד בסביבת מישהו נוסף אחד לפחות.

ניסינו כמובן לתהות יחד איתו מדוע הפחדים קיימים, ממה הוא בעצם מפחד ולא כל כך הצלחנו להבין... בהתייעצות עם הגגנת שמאוד מבינה ומקצועית הוא החל תהליך איתה שבה הוא חשף שצפה בטלויזיה בתוכנית ילדים שבה מגיע גנב שגונב את הילד מהבית בלי שאף אחד ידע שהוא בעצם נגנב (אגב, תמיד מדובר בגנב. לא רוצח או סתם איש רע).

העניין הוא שהפחדים לא רק שלא יורדים בתדירותם ועוצמתם, הם אפילו עוצמתיים יותר ושכחים יותר. מה עושים? כמה זמן אפשר לנסות להסביר להפיג את הפחדים בהסברים.
    מתי נגיע השלב (אם בכלל) לטיפול אחר? איזה אפשרויות עוד קיימות לעזור לו להתגבר?

אודה לתשובה, אנחנו ממש כבר מודאגים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 שמפחד להיות לבד באופן קיצוני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/07/2011

ליגאל שלום,
    הבעיה שהילד מתמודד איתה היא בעיה נפוצה, וביחוד לילדים שההתפתחות הריגשית שלהם תואמת לגילם הצעיר, בעוד ההתפתחות הקוגניטיבית מפותחת מעבר לגילם.
    אני חושב שהגעתם לשלב שבו ההסברים אינם יכולים לעזור.
    אני מציע לכם לבנות "סולם" של אתגרים מקל לקשה, ולהגיד לילד שיש לכם תכנית עבודה. אני מציע לחשוף כל פעם אתגר אחד בלבד, וברגע שהוא מצליח לשבח אותו ואולי להבטיח שיקבל משהו (ממתק/מתנה/פעילות שהוא אוהב).
    אם זה לא מצליח, אני מציע לפנות למטפל המתמחה בטיפול בילדים. עדיף מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR.
    הפסיכולוגית של הגן, של התפתחות הילד, או של השירות הפסיכולוגי יוכלו לעזור, וכמובן פסיכולוגים פרטיים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדומה לבנך גם אצל בני קיימים הפחדים

אבישג
    26/03/2012

בני בן שמונה וחצי מפחד להישאר לבד בבית , לא מוכן להירדם לבד בחדר אלא רק בנוכחותי וחייב לגעת ביד שלי. מעבר לזאת הוא לא אוהב להימצא לבד באיזור המקלחת אם כי הוא מתקלח לבד . הוא ישן טוב בלילה ולא מתעורר לאורך הלילה כלל . הוא הולך לבד לביה"ס וחוזר לבד ובאופן כללי מרגיש בנוח יותר ברחוב . אני די אובדת עצות לגבי הירדמותו והפחד שלו מלהישאר לבד . הילד מאושר ושמח ,רגיש וחכם והראש אצלו עובד שעות נוספות בקשר לדמיון . גם הוא מפחד מגנבים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדומה לבנך גם אצל בני קיימים הפחדים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    26/03/2012

לאבישג שלום,
    ממליץ גם לך לבנות לילד "סולם" אתגרים ולתגמל אותו על הצלחות.
    ממליץ לבנות אתגרים קטנים והדרגתיים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו