מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהטל09/07/2011
לפני כחודשיים בעלי התעורר באמצע הלילה מקול צעקה (בחלום) והחלו אצלו דפיקות לב מואצות, עלינו לבית החולים וכל הבדיקות יצאו תקינות. (הוא בן 40) מאז המצב רק מתדרדר, הוא מסתגר, טוען כי אינו יכול לישון בלילה בגלל דפיקות הלב (שמעירות אותו) מרגיש מועקה ולחץ בחזה, רעשים מפריעים לו וכו'. עד היום הוא היה אנרגטי ופעיל ונזקק למעט שעות שינה ביממה. כיום הוא נוטל וובן בלילה לשינה, דרלין 10מ"ג - לא נראה כי תרופות אלו משפיעות לטובה על מצבו הנפשי.
לאן ניתן לפנות? מה צריך לעשות? אני אישית נגד טיפול תרופתי אך קשה לי להבין מה הוא מרגיש. האם זהו משהו גנטי שיכול לעבוד בתורשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011לטל שלום,
בעלך סובל מתופעת חרדה מוכרת. הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה בנוסף (ואולי במקום) לטיפול התרופתי.
הטיפול המומלץ הוא טיפול EMDR ו/או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לחרדה
טל09/07/2011רופא המשפחה נתן לבעלי מרשם לציפרלקס אך בבית המרקחת טענו שרופא משפחה אינו יכול לתת מרשם לתרופה זו ולכן נתנו לו תחליף - אסטו 10 מ"ג.
הוא נוטל את התרופה הנ"ל קרוב לשבוע אך אינני רואה שיפור או הקלות כלשהן.
האם לתרופה הזו אותה השפעה כמו לציפרלקס או שעלי לדרוש את התרופה המקורית?
בנוסף, הוא נוטל וובן פעם אחת ביום אך טוען שלא מצליח להרדם עם כדור אחד.
האם ניתן להגדיל את המינון לשני כדורים ביום? מהן טופעות הלוואי?
חשוב לי לציין כי מדובר באדם בן 40 בריא בד"כ ועובד בעבודה פיזית ....(האם כשיר לעבוד בעבודה זו במצבו הנוכחי?)
תודה על העזרה... אני אובדת עצות לנוכח הסיטואציה החדשה שנכפתה עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופות לחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011לטל שלום,
אסטו היא התחליף הגנרי (ולכן זול יותר) של ציפרלקס. כעיקרון מדובר באותה תרופה. התגובה לתרופה זו עשויה לקחת מספר שבועות, ולכן לא מפתיע אותי לשמוע שהוא אינו מרגיש שינוי אחרי שבוע אחד.
אני ממליץ לך לבקש מבעלך לפנות לפסיכיאטר (או לפחות לרופא המשפחה) כדי לדבר איתו על המינונים והתגובות של התרופות.
אני מניח שאין בעיה שבעלך ימשיך לעבוד תוך כדי לקיחת התרופות.
אנא שקלי להפנותו גם לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)