מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דה פרסונלינציהצפרלקס12/07/2011
שלום רב
אני רושם לך מייל זה כי אני בחור חרד מטבעי. חוותי איזה חולשה ונכנסתי ללחץ.
עקב זה קראתי על הפרעת דה פרסונלינציה ומאז אני לא יוצא מהתסריט כשיש לי את זה
זה הכניס אותי ללחץ נוראי ואף הרגשה דומה למה שרשום. איך אני יכול לדעת באם יש לי או אין לי ולהמשיך בדרכי? כרגע אני מרגיש כמו שיכור - אני מתקשר עם כולם ויודע היכן אני נמצא - הזיכרון שלי מצויין ואין התנתקות כזאת. אך אני מרגיש לא מפוקס ושיכור כבר שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דה פרסונלינציה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/07/2011אנשים חרדתיים נוטים "לספוח" הפרעות ומחלות והמידע המגוון הזמין באינטרנט רק החמיר את התופעה... לגופו של עניין, דה פרסונליזציה נשמעת אולי כתופעה חמורה (התפרקות האני או שגעון) אך בפועל מדובר בתחושת ניכור-עצמי האופיינית לרוב האנשים החווים חרדה ואין לה דבר וחצי דבר עם מחלת נפש או משהו מדאיג במיוחד כשלעצמו. במקרה שלך מדובר בעיקר מ"לחץ מהלחץ" - קראת משהו שהדאיג אותך ונכנסת ל"לופ" של חרדה המלבה את עצמה (כולל אותה תחושת ניכור שלעיל). בשורה התחתונה, אתה בחור בריא בנפשו החווה חרדה וכן, אתה יכול ומוזמן להמשיך עם חייך. אם ברצונך ללמוד יותר או להקל על עצמך, פנה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)