מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטות טיפול בחרדהיוסי14/07/2011
שלום רב!
אני בחור בן 32, עברתי בשנים האחרונות אצל כמה מטפלים ושיטות במטרה להתגבר על חרדות שיש לי שמשפיעות לי על כל החיים, ובמיוחד בנושאי זוגיות, לימודים ועבודה (כולל לקיחת ציפרלקס במינונים שונים). לצערי לא ראיתי שיפור ושינוי משמעותי.
אבקש לשאול לגבי שיטת EMDR האם היא יעילה עבור חרדות שמקורם ככל הנראה בטראומות מצטברות בילדות?
וכן - האם טיפול בשיטה זו הוא קצר מועד?
שאלה נוספת - מה דעתכם על שיטה שנקראת T.A.T שטוענת ליכולת לרפא לחלוטין חרדות?
וכן אודה אם תוכלו לאמר מה דעתכם של שיטות שעוסקות בפסיכותרפיה גופנית, "החוויה הסומטית" וכדו'.
או אולי יש פתרונות אחרים? כי אני די מיואש מהמצב..
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיטות טיפול בחרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/07/2011כן, EMDR יעילה בטיפול בחרדות שמקורן בטראומות ילדות, וכן, מדובר בטיפול קצר מועד. TAT ו"חוויות סומטיות" למיניהן הן שיטות אזוטרית החסרות ביסוס מדעי, הסמכה ופיקוח סטטוטוריים או קוד אתי מחייב ואם היה בישראל חוק פסיכותרפיה ראוי לשמו ה"מטפלים" בשיטות אלה היו עומדים לדין. הפתרון המומלץ על ידי הוא CBT ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
דוד בר23/10/2011*** ההודעה נערכה - מדובר בפורום שאלות למומחים. נשמח לענות על שאלותיך ***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)