רצון להקיא עקב לחץ או חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• רצון להקיא עקב לחץ או חרדה
    אייל
    20/07/2011

שלום אני בן 24
    כבר תקופה ארוכה שאני לא יודע מה עובר עליי.
    כל פעם מחשבות טורדניות על רצון להקיא באותו רגע..כשאני ליד אנשים אני מפחד להקיא פתאום..כל תחושת לחץ או חרדה גורמת לי ריפלקס הקאה.
    אני עוד איכשהו מצליח להשתלט על התופעה..אבל כשאני צריך לאכול ליד אנשים ממש קשה לי ובנוסף גם לאכול .
    אף פעם לא היה לי בעיית אכילה ,וגם עשיתי את כל הבדיקות הרפואיות..לא סיפרתי על זה לאף אחד,לא רוצה שיחשבו שאני צריך פסיכולוג.
    כשאני תחת השפעת אלכוהול אין לי את המחשבות האלו ואני מצליח לאכול כמו שצריך מה שעוד יותר מחזק את זה שזה כנראה פסיכולוגי .
    רוצה לחזור לאיך שהייתי פעם אבל כל הזמן הראש עסוק בלברר מה זה הדבר הזה שקורה לי ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצון להקיא עקב לחץ או חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/07/2011

מאד פשוט - אתה "נלחץ מהלחץ"... תחושת הצורך להקיא היא תחושה מאד לא נעימה (במיוחד מול אנשים) וכשאתה חווה/ חושב על כך אתה מלחיץ את עצמך עוד יותר ב"לופ" (משוב חיובי) שרק הולך ומתעצם. במקום לדאוג מה יחשבו עליך, פנה לפסיכולוג - רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - שיסייע לך לצאת מזה בתוך פגישות ספורות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו