מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להביןשלום26/07/2011
שלום, אכתוב בקצרה. אני בן 18. לפני כחודש עישנתי כמה "שחטות" מג'וינט באמסטרדם. בדיעבד, גיליתי שעברתי שם התקף חרדה. או משהו בסגנון. פחד חזק, רעד, תחושה שאני הולך לקבל התקף לב. אף פעם לא עברתי דבר כזה. לאחר אותה חוויה הטיול הפך להיות דבר לא נעים, הרגשתי לרגעים מדוכא ואז פתאום חזר לי מצב הרוח לכמה רגעים אך שוב מדוכא, וחשתי דברים דומים להתקף החרדה מספר פעמים שוב. חיכיתי שהטיול יגמר כבר. לאחר שחזרתי לארץ, חשתי דיכאון עמוק, תחושה של עצב עמוק, לא ממש מוסבר. לאחר שבוע לערך, בתקופה הנוכחית, אני מרגיש בעיקר פחדים חזקים שנוצרים אצלי הרבה לאורך היום. הפחדים הם בעיקר - הפחד להשתגע. אני פוחד לאבד את השפיות. אני פוחד לאבד שליטה. נגיד אתמול הייתי בסרט עם חבריי ובכל פעם שהתחלתי לחוש הנאה, נוצרה אצלי תחושה של פחד כזה, שאני אאבד שליטה, שאני אגיע למצב שאני אהיה חייב לצאת מהאולם ואסתגר בשירותים, משהו כזה. התחלתי גם לחוש פחד על החיים בכלל, שיש לי עוד מלא שנים לחיות, שאני רק בן 18 ושאני לא יודע אם אני אצליח לחיות עם הפחדים האלה בעתיד. אני מרגיש שפחד קשור לפחד, שפחד גורר פחד.
עכשיו, יש נקודה מאד משמעותית עבורי כרגע. עוד שבוע אני מתגייס לצבא. אני פוחד שהבעיה הזאת של הפחדים והחרדות יהרסו לי את השירות בצבא. אני לא יודע מה לעשות. אני אמור להתגייס לחיל קרבי. להתגייס? לא להתגייס? מה לעשות? אני אוהב את החיים, ובזמן האחרון אני חושב מחשבות קשות על איך אמשיך לחיות ככה. אני מאד רוצה לפתור את הבעיה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוצה להבין - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/07/2011אתה בחור בריא בנפשו שחווה חרדה, זה הכל. החרדה נתפסת בעיניך כסימן לאובדן השפיות אבל אין בינה לבין אובדן שפיות שום קשר - החרדה היא רק ביטוי של לחץ או מצוקה. גש למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בפגישה אחת כדי "לחזור לעצמך". בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
משה28/07/2011מאד שמחת אותי, עזרת לי מאד :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)