מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף לחץ וחרדהלילך12/01/2008
קודם כל אפתח בכך שחבל שאתה לא גר לידי מכיון שהייתי שמחה להגיע אליך .
לפני כ 4 שנים חוויתי כנראה לפי כל הבדיקות והתסמינים התקף לחץ וחרדה כל הבדיקות היו תקינות.
ההתקף היה בכך שכאלו אני לא נושמת טוב שלא נכנס ויוצא אויר, הייתי בודקת בגרון כל הזמן את הדופק, שואפת אויר לכיוון האף כדי לוודע שאכן הנני נושמת.
בכל פעם גילתי שאכן הנני נושמת :)
אני חושבת שזה הגיע לאחר הלידה של בני הבכור כאשר התפטרתי מהעבודה (מרחק) וכל עבודה שהתקבלתי לא רציתי ללכת...
בקצור תחושות לא נעימות של חנק , לחץ בגרון, לחץ בגב העליון בכתפים וכו'.
החלטתי "שהטמטום" שנכנס לי לראש חייב לצאת ונגשתי למשהי מדהימה שמלמדת דמיון מודרך, איזון הגוף וכל שיטות הטיפול שלה. וזה אכן הצליח.
כנראה גם שהייתי עסוקה מאוד אז לא חשבתי על זה הרבה.
עכשיו "התקף לחץ החרדה" כנראה חזק, לחץ בגרון, בכתפים וכו'... אני יודעת שוב שאני נושמת אך התחושה הלא נעימה חזרה.
לפני כחודש ילדתי את בני השני, בעלי בקורס והנני ישנה לבד, יש לי עזרה מהוריו אך כנראה שזה לא מספיק.. המון המון המון לחץ.
ברצוני לציין כי הנני אדם שאוהב לסמוך רק על עצמו וכנראה שהלחץ הביבי החדש וכו' מקשים עליי טיפה.
עזור לי בבקשה איך להעיף את המחשבות מראשי...... כל הבדיקות שנעשו עד כה.. הראו שהכל תקין (טפו טפו טפו.. לכן הנני חושבת שזה שוב פסיכולוגי
תודה תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללילך
ד''ר חיים היילפרין13/01/2008את מתארת היטב את הרקע להתקפי החרדה. ההפרעה אכן מתפתחת בעיקר אצל אנשים אינטליגנטיים, הישגיים, בעלי יכולות מוכחות והרגילים לשלוט במצב, אבל כאלה שקשה להם להודות בחולשה, בקושי או בפחד, להגיד "בא לי לברוח", "אני לא יכולה יותר" או לבקש עזרה – בקיצור, להתחבר לרגשות לא נעימים כמו פחד, חוסר אונים וכיו"ב. כאשר נסיבות החיים מלחיצות או מאיימות – כמו לידת ילד שני (מזל טוב!) כשהבעל בקורס... – הם אינם "מרשים לעצמם" להתחבר ישירות לתחושות הפחד, חוסר האונים וכד', אלא חווים, כאילו משום מקום, התקפי חרדה.
קצרה היריעה בפורום להרחיב בהנחיות הטיפוליות, ולכן בנקודה זו אני מפנה בד"כ לטיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהתייחס להערתך הראשונה, חבל שלא ציינת היכן את גרה כיוון שתגובתי המיידית לפנייתך היא בכל זאת להזמין אותך ולו למפגש אחד שדי בו כדי ללמד אותך על התופעה ולצייד אותך בכלים שיאפשרו לך להתמודד איתה בהצלחה. (מפגש בודד שכזה יקדם אותך מאד גם אם תמשיכי אח"כ בטיפול באזור מגורייך.) ולידע כללי, מגיעים אלי מטופלים מנהריה ועד באר שבע מאחר והקליניקה שלי נמצאת בסמיכות לתחנת הרכבת של באר יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)