האם יש לי התקף חרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם יש לי התקף חרדה?
    א.א.
    02/08/2011

שלום, מזה כחודשיים אני חווה "התקפים" המתחילים מהרגשת חולשה, נשימה כבדה יותר, דופק מואץ, סחרחורת (כאילו אין לי משקל גוף), ומיד אחרי זה מתחילים שלשולים ללא שליטה.
    זה יכול להימשך שעה, כמה שעות, ולפעמים על פני כמה ימים (עם הפסקות). לעיתים מלווה בכאב קל ביד שמאל (מה שכמובן מגביר את תחושת הפחד מ"התקף לב").

ההתקפים באים "משום מקום", פתאום, לפעמים לאחר ארוחה, לפעמים לפני יציאה מהבית, לפעמים באמצע הקניון/סופר.

האם אלו התקפי חרדה?
    מה עלי לעשות? אני פוחדת לצאת מהבית שמא יקרה לי התקף ולא יהיו שירותים בקרבת מקום.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי התקף חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשתי שכאילו דיברת עלי

לולו
    02/08/2011

גם אני חווה את אותם סמפטומים בדיוק בחודשים האחרונים. אני מרגישה כאילו דיברת עלי עכשיו . אני גם ממש פוחדת מזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי התקף חרדה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/08/2011

את מתארת תסמינים שכיחים של חרדה. החדשות הטובות - ניתן להיפטר מזה די בקלות במספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בדיוק באמצעות שיחות ניתן להפטר

מישהי
    03/08/2011

מתסמינים פיזיים , הרי כל תסמיני החרדות הללו באים ללא שליטה וללא מחשבות מפחידות
    אני מטופלת כבר חצי שנה ב CBT שמלמדים אותי לשנות עיוותי חשיבה ונשימה נכונה אבל זה לא עוזר כי מן הסתם קשה לי להכניס אויר לתוך הגוף כי יש לחץ בחזה/בגב העליון/ בראש/בפנים ושיחות לא עוזרות להעלים סחרחורות קשות כאילו אני נמצאת באונייה בים סוער וכל החדר עולה צד אחד למעלה וצד אחד יורד למטה וכאבים באזור הוושט אני אומנם למדתי לא לפחד מזה כי זה רק חרדה וחצי שנה ולא קרה כלום אבל הסבל גדול והשיחות לא מעלימות את הסיפטומים הללו כי מן הסתם לא היו מחשבות מלחיצות רק התבוננות מהצד במה שקורה לי..
    אז איך בדיוק שיחות גורמות להפטר מחרדה בקלות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בדיוק באמצעות שיחות ניתן להפטר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/08/2011

הקלות המרגיזה נוגעת למקרים כמו זה של השואלת, שהחלה חווה התקפי חרדה רק לאחרונה... כפי שכתבתי לא אחת, במקרים שכאלה די לעיתים בשיחה אחת בה מושמת החרדה בפרספקטיבה מנרמלת כדי לסייע לאנשים להיפטר מהחרדה - הם פשוט לומדים לזהות אותה כתגובה לגיטימית למצוקה/ לחץ חיצוני. את מתארת מקרה קשה יותר, עם תסמינים גופניים ללא פחד (קשה יותר לטפל בחרדה שביטוייה סומאטיים בלבד, ללא חיבור רגשי) וללא הקלה סימפטומטית לאחר חצי שנה של טיפול. לגופו של עניין, השיחות היא כמובן רק המדיום - התכנים הם העיקר. במקרה שלך, מעבר לנירמול החרדה ופרוטוקולים של CBT הייתי שם דגש על פתרון הבעיות הקיומיות שבבסיס החרדה, התחברות לרגש ועיבוד מצוקות ראשוניות, ועבודה צמיחתית במגוון נושאים, מדימוי עצמי והחיבור שלך לגופך ועד לזוגיות והרגלי חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר יש לי סיכוי להפטר מהכדורים?

מישהי
    04/08/2011

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו