חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה
    yonatan
    13/01/2008

שלום
    אני בן 18 מתנהג טוב כאשר אני מדבר עם מישהו אבל אני מתקשה לדבר מול קהל במיוחד אם העיניים מסתכלות עליי.....
    אני מבקש פתרון לבעייה ללא לגשת לרופא...
    ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליונתן

ד''ר חיים היילפרין
    14/01/2008

אתה מתאר "פחד קהל", אחת מתופעות החרדה השכיחות ביותר. עומדות בפניך מספר אפשרויות טיפול: להקלה נקודתית בתסמינים אתה יכול להשתמש בתרופה נוגדת חרדה כמו דרלין (באמצעות מרשם רופא בלבד). התרופה משככת את פחד הקהל ומאפשרת לך שליטה רצונית ומיידית, אך אינני ממליץ עליה מאחר וקל לפתח תלות (פסיכולוגית) בתרופה שלא לצורך. אפשרות אחרת, היא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני ממליץ על אפשרות זו, וברוב המקרים טיפול נכון יסייע לפונים להיפטר מהבעיה תוך פגישות ספורות בלבד. אפשרות שלישית היא להצטרף לקבוצות אנשים הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל. בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר עמידה בפני קהל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו