חרדה חברתית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    שרה
    05/08/2011

שלום,
    אני זקוקה לעצה הבעיה התעוררה בחודשים האחרונים זה לא הטריד אותי לפני כן בישראל אבל מהרגע שעברתי לגור בחו"ל יש לי יותר דגש מהסביבה בנושא. העניין הוא נושא חברתי. אני לא אדם נחמד לסביבה הלא קרובה שלי וגם עם הקרובים אני לוקה בחסר.
    אני לא יודעת איך ליצור קשרים עם אנשים חדשים , קשה לי לדבר ועוד במיוחד שהשפה עומדת לי פה כמיכשול. במקום לאזור אומץ וליצור קשר כדי ללמוד את השפה ולהכיר אנשים חדשים ומעניינים אני מוצאת את עצמי כל היום יושבת בבית מתבודדת למעט הלילה שבן זוגי חוזר הביתה שרק אז בנוכחותו אני מרשה לעצמי להפתח מעט לאנשים זרים שהם בעצם החברים שלו והמשפחה הקרובה שלו.
    אני יודעת שאי אפשר להמשיך ככה יותר.. זה לא בריא לי ואני לא מצליחה להתקדם לשום מקום אם זה למצוא עבודה ולקנות חברים חדשים וכו.. זה מעיין לופ של באסה כללית שכבר אני לא יודעת איך לצאת ממנו!
    יש לי פחד עצום מאנשים זרים שמשתלט עלי ובולע אותי זה יותר גדול משיכולתי לדמיין, מה שמצחיק אותי בכל הסיפור זה שאני לא בחורה סטנדרטית במראה ובאופי ובמדינה שאליה עברתי אני התחלתי לדגמן ואף מקבלת מחמאות על ימין ושמאל כבר התרגלתי לכך שנשים לא מתות עלי ואף מעדיפות להתרחק אם ככה אני חשבתי שאנשים יעשו בשבילי את כל העבודה השחורה. אבל לא, הם מפחדים ממני!! אני יודעת למה אבל לא יודעת איך לשנות את הגישה. אני מעדיפה שיפחדו במקום שירגישו עד כמה אני מפחדת...
    בקיצור בעיה. חייבת, חייבת לצאת מזה וכמה שיותר מהר.
    אני לא מצפה למילת קסם מהפורום שיפתור לי את הבעייה. כמה טיפים ועצות מעשיות שאוכל ליישם בהחלט יעזרו לי.
    תודה רבה מכל הלב על שטרחתם לקרוא את צרותי ואף השבתם לי בעצה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/08/2011

לשרה שלום,
    המעבר למקום חדש, וביחוד לארץ זרה, מעצים אצל חלק מהאנשים קשיים שכבר היו קיימים קודם לכן.
    אני מנחש שהמראה החיצוני שלך שיחק (וממשיך לשחק) תפקיד משמעותי בהתפתחות הבעיה.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך להתגבר הן על הבעיה האקוטית והן על הבעיה המתמשכת.
    אם תכתבי לי (לכתובת המייל הפרטית שלי) את שם המדינה והעיר בו את נמצאת, אנסה למצוא עבורך מטפל מתאים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו