מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וונלה 75 לטיפול במעי רגיזתהל12/08/2011
שלום ד"ר,
מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן באזור הטבור
כל הבדיקות תקינות: אולטראסאונד בטן, בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקת נשיפה, בדיקה גניקולוגית, קולונוסקופיה.
רופא המשפחה שלי הגיע למסקנה שיש לי מעי רגיז והוא טוען שזה מגיע בעקבות לחץ נפשי.
אני עובדת בסוג עבודה שגורמת לי לחץ אבל זה מתחיל ומסתיים בעבודה בלבד.
רופא המשפחה המליץ לי להתחיל טיפול של וונלה 75 למשך חצי שנה.
לא ברור לי מה הקשר בין תרופה נוגדת דכאון לבין כאבי בטן.
חשוב לציין שאני לא סובלת משום סוג של דכאון, החיים יפים בעיני.
מפחדת מאוד מסוג תרופות כאלו ולא רצה לקחת אותם.
אשמח לשמוע מה דעתך על לקיחת וונלה 75 לטיפול במעי רגיז?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וונלה 75 לטיפול במעי רגיז - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/08/2011וונלה (הידועה יותר בשם אפקסור) היא תרופת SNRI הנוגדת דיכאון וחרדה, ואני מניח שרופא המשפחה שלך רשם לך אותה במחשבה שלכאבים שלך רכיב נפשי/ חרדתי והתרופה עשויה להקל עליך. אני מתנגד עקרונית למתן תרופות פסיכיאטריות ע"י רופאי משפחה ובכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי לקיחת התרופה. לגופו של עניין, לפני שאת שוקלת טיפול תרופתי, עצתי לך היא לפנות למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה (רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) - יש סיכוי טוב ששיחות אלה יקלו על מצבך כך שלא תצטרכי את התרופה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)