חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה
    היי
    15/08/2011

שלום,מזה כחודשיים החל אצלי פחד מהשינה(מההירדמות - שאני לא יודע מתי זה קורה,ואיך,ושהרי אני יודע שאני ער לפני,ושאני מרגיש שאני עוצם עיניים ורואה את החושך כשאני עוצם עיניים,ושאם אני אירדם,אז בבוקר אני לא אזכור מתי נרדמתי,ושאחרי שנרדמים,אין קשר עד לרגע שמתעוררים).בכל מקרה זה מנע ממני שינה.....אך לאחרונה הפחד הזה מאוד מאוד ירד וכיום אני בכלל לא מפחד(עדיין נשארו הבעיות הירדמות,אבל אני לא מפחד יותר).בכל אופן יש לי שני פחדים אחרים,שמונעים שינה:1)הפחד לא להירדם ולהיות ער במשך הרבה מאוד ימים,עד שאני אמות.פחד מפחדים ועצבים,כי אני מפחד שהם ימנעו שינה.....ויוצא לי המון פעמים שאני נורא עצבני ובחרדה בגלל כל מיני אירועים(בחברה או סתם),ואז אני ממש מתחיל לפחד שזה ימנע ממני שינה,וזה מה שקורה - זה באמת מונע.....ויוצא מצב שאני חושש לפחד או להיות עצבני לפני השינה,כי אני יודע שזה ימנע ממני שינה לכל הלילה.....מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/08/2011

שלום,
    ראשית אנא זכור שאתה מצליח לישון! אתה ממשיך לתפקד ולנהל את חייך.
    החרדות הן עם קשר מוגבל למה שבאמת קורה בחייך.
    מצד שני ברור שאתה סובל והחרדות פוגעות באיכות חייך.
    אם אתה שם לב שאתה לא מתגבר על החרדות, אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמקד בטיפול בחרדות. שתי הגישות הטיפוליות הבולטות הן EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון,אני באמת זקוק לזה - ובנוסף לכל

היי
    16/08/2011

זה,יש אנשים שפשוט מעצבנים אותייי כשהם משקרים!!!!ואני מדבר על סתם שטויות כמו למשל אני מתעסק כל הזמן במדידות של גובה של ילדים(אני נער,והנושא הזה מאוד מאוד מעניין אותי - הצמיחה לגובה והכל),ואני כל הזמן בודק כמה אני גובה ואיך ולא משנה(אגב,זה קשור גם לשינה).אבל יש כל הזמן ילדים שמשקרים לגבי הגובה שלהם..ילדים קטנים כאלה שפתאום אמרו שהם גבהו עשרה ס"מ ואני אומר להם שגבהתי נגיד פחות אז הם אומרים:"אהה...זה ממש קצת!",והם סתם מגזימים לגבי הגובה,וכשאני עומד לידם אני רואה שהם בכלל לא גבהו(אולי קצת),ואני לא יכול לשקר בעניין הגובה(לא שאני נמוך כן?)...וזה פשוט מעצבן אותי!!!!!וקשה לי להתגבר על הכעסים האלה.....זה מרתיח אותי מבפנים.....איך נרגעים במקרים שכאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם לפעמים קורה שאני עושה דברים,ואח

היי
    16/08/2011

רי זה אני נורא מתחרט שעשיתי אותם,ומרגיש שוב פעם עצבים ואני שוב פעם לא רגוע בצורה מעצבנת..שאני מרגיש שאני רוצה להחזיר את הגלגל לאחור(על כל דבר,אני עושה משהו,ורק אחר כך חושב על זה,ותמיד אני רואה דרכים יותר טובות שהייתי יכול לעשות או להגיד ומוצא מילים ומעשים אחרים שהייתי יכול לעשות ולומר,ואז אני מתחרט ואני שוב פעם עצבני.....)האם טיפול יועיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם לפעמים קורה שאני עושה דברים,ואח - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/08/2011

שלום רב,
    איני יכול להיכנס לדיון מעמיק במסגרת הפורום.
    אנא פנה לפסיכולוג/יועצת בית הספר, להוריך, לרופא המשפחה ובקש עזרה.
    אם הם יחפשו מטפל מתאים, אני ממליץ להם לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או ב-CBT, שתי שיטות יעילות לטיפול בחרדה. תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו