פחד מכלבים - יש מה לעשות?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מכלבים - יש מה לעשות?
    רון
    26/08/2011

שלום,
    אני עוד מעט בן 25 וסובל כמעט 25 שנה מפחד מכלבים. התחלתי לפני כשנה טיפול פסיכולוגי שהצליח בקושי. אני עדיין מפחד ללכת במקומות בהם יש כלבים משוחררים או ללכת לאנשים שיש להם כלב בבית.
    האם יש דרך בטוחה שמישהו מכיר שאני אוכל להיפטר מהפחד הזה אחת ולתמיד?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מכלבים - יש מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מכלבים - יש מה לעשות? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/08/2011

כן, ישנה טכניקה טיפולית הקרויה דסנסיטיזציה המבטיחה שתיפטר מהפחד מכלבים (או מכל פוביה אחרת), ועיקרה חשיפה הדרגתית (בשלבים) לגירוי המאיים לאחר שאתה חש בנוח בכל שלב ושלב. טיפול שכזה מתבצע לרוב אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולעיתים די בפגישה אחת כדי לפטור אותך מהפחד לתמיד. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת בנושא.

רון
    27/08/2011

אני הייתי בטיפול מהסוג שהצגת שלצערי היה כשלון.
    לא הייתי בפגישה אחת, הייתי בכמעט 10 פגישות ואני מפחד מכלבים בדיוק כמו לפני כן.

יש אולי פסיכולוג טוב שאתה יכול להמליץ לי עליו באיזור השרון?

העניין ממש חשוב לי , החיים שלי פשוט נהרסים בגלל זה.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת בנושא. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/08/2011

אם אין נתוני רקע יוצאי דופן, טכניקת הדסנסיטיזציה מקלה תמיד ובאופן משמעותי על פוביות ולכן לא ברור לי מדוע הטיפול מהסוג שהצגתי נכשל (האם הטיפול כלל הצגה של כלבים בקירובים עוקבים, למשל?). מכל מקום, לצערי איני יכול להמליץ באתר זה על מטפלים ספציפיים - חפש באתרי הפ"י או איט"ה אחר פסיכולוגים קליניים המטפלים בפוביות במקום מגוריך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו