חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום
 
  • חרדה
    יהודה
    30/08/2011

    שלום. אני בן 32 נשוי + 3. בחודשים האחרונים יש לי חרדת בריאות בעיקר לב.
    זה נובע מסיפור משפחתי שאבי בן 62 עבר צינטור לב. ואחי בן 39 שאני מאוד קשור אליו עבר צינטור. מאז כול כאב קטן בגוף אני חושש מלב או ממחלה מסוכנת. ואז המחשבות שלי גורמות לי לפחד ממות פתאומי. בלילות האחרונים אני חולם על זה כול לילה . ושאני מדבר לעצמי בחלום שחס וחלילה יקרה לי משהו נורא בעתיד (מוות וכ"ו).
    מה לעשות? והאם זה שכיח מה שקורה לי? ומדוע אני חולם על זה בלילה? זה מלחיץ אותי. תודה על הכול.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדה - תגובה

    ד''ר חיים היילפרין
    31/08/2011

    לאור ההיסטוריה הרפואית המשפחתית נראה לי שהדאגה שלך לגמרי מוצדקת. וכן, זה שכיח מאד שמחלה או מות אצל קרובים ואהובים תעורר בנו חרדה רבה לגורלנו שלנו. דאגה שכזו יכולה בהחלט להופיע בחלום או כסיוט (אנחנו חולמים בד"כ על אירועים משמעותיים שעברנו יום קודם או כאלה שממשיכים להעסיק אותנו, על קונפליקטים ודילמות לא פתורות - וגם על דברים ונושאים המאיימים ומפחידים אותנו). בשלב זה, נראה שאתה כבר "נלחץ מהלחץ" באופן שרק מעצים את הדינמיקה במעגל קסמים של משוב חיובי ההולך ויוצא משליטה. מה שאתה צריך לעשות זה לראות בדאגה שלך דבר נורמלי וטבעי (במילים אחרות, לתת לה לגיטימציה ולא להילחץ מהלחץ) ולתעל את האנרגיות שלך לשמירה על חיים מאוזנים ובריאים - תזונה נכונה, התעמלות סדירה וכיו"ב. אם אתה ממשיך להיות מוטרד, פנה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו