טיפוס חרד מוטרד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טיפוס חרד מוטרד
    מור
    03/09/2011

אני יודעת שזה נשמע יהיר משהו, אבל לאחרונה אניעובדת על עצמי מבחינה אישית בהסתכלות על ההתנהלות שלי , בעיקר הזוגית ואיבחנתי את עצמי כטיפוס חרד מוטרד- אביבלנטי כחלרק מתאוריית ההתקשרות. נראה כאילו התסמינים הולבשו עלי, החל מהתייחסות אימי מילדות עד עכשיו(אני בת 30) וכלה במערכות הזוגיות שלי בבגרותי. הסתכלתי מהצד השני על הטיפוס הבטוח ואני מאלצת את עצמי לדבוק ברספקטיבות שהוא מאמץ וזה קשה ככ!אני מרגישה שאני מתנהלת בתוך עולם מזוייף , מאולץ ובעיקר לא ראליסטי: אם לדוגמא , יש מצב בזוגיות ההתחלתית שלי שאותו אני רואה כדחייה וכצפי לדחייה , למרות הרגשותיי המחודדים, אני מאלצת את עצמי לחשוב שאני מגזימה וכתגובה אני לא אני. למראית עין אני נעשת שלווה, זחוחה אבל בפנים בא לי לצעוק. השאלה: האם אפשר לשנות דפוס התנהגות זה? או שעליי להתחייב לטיפולים מתישיםם פסיכולוגים שאגב אותם ניסיתי, והם סחטו את לשדי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפוס חרד מוטרד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפוס חרד מוטרד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/09/2011

שלום מורן,
    אפשר לשנות את דפוסי ההתנהגות שאותם תארת.
    למרות הנסיון ה"מטיש" שלך בטיפולים פסיכולוגיים, אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד כמו EMDR או CBT שעשוי להביא לשינוי תוך פרק זמן קצר יחסית.
    תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו