מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד, OCDחסוי03/09/2011
שלום. אני בן 29. זו בעייתי: לעיתים , באופן טבעי, אני צריך לומר ביום יום דברים שעלולים לגרום לצד השני לכעוס עליי, מה שגורם לי אוטומאטית הרבה פעמים לעצור ולא לומר את מה שיש לי לומר מאחר ואין אני רוצה שהוא יתעצבן עליי. בד"כ אני מסתדר, חושב כמה שניות, ומקסימום אומר את מה שיש לי לומר בטון רך יותר על מנת שמצד אחד אומר את מה שיש לי ומצד שני אפחית את הסיכוי שהצד השני יתעצבן עליי.
אולם לעיתים קורה שלמרות שאני מתכנן לומר את מה שיש לי לומר אני עדיין נתקע בגלל שהצד השני אולי יתעצבן עליי וכך אני מפספס את מה שרציתי לומר. כתוצאה מכך, שלא אמרתי את מה שרציתי עקב חשש שהצד השני יכעס עליי, אני מרגיש מיד הרגשה שאני "פחדן", "אפס", "לא גבר" וכו'. זה מצטרף לכך שיש לי OCD והדבר אינו עוזב אותי ויכול פשוט להרוס לי יום שלם. לאחרונה העניין החמיר מאוד והתחלתי טיפול.
ובכל זאת, מה לעשות? איך לפרק את המוקש הזה שגורם לי לריסוק הדימוי העצמי בגלל אותה התקעות שתארתי? אשמח להתייחסות שלכם, מאחר ואני פשוט סובל מכך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד, OCD - תגובה
ד''ר אודי אורן04/09/2011שלום רב,
אתה מתאר חלק מהתופעות המאפיינות OCD.
עשית נכון כשהתחלת טיפול ואני ממליץ לך לפנות למטפל שלך (שאני מקוה מתמחה ב-OCD) ולהציג בפניו את הקושי/כאב/מצוקה שתארת כאן.
יש אפשרות לעזור לך, למרות שמדובר בתהליך שיקח זמן מה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)