מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה?אבי13/09/2011
שלום,
אני בן 27.
לפני שנה ומספר חודשים חשתי במהלך שגרת הבוקר כאבים עזים מתחת לבית החזה עד לידי עילפון (לאחר כשלושת רבעי שעה מההשכמה). לאחר כעשר-חמש עשרה דק' חסר הדם לראש והתחלתי להרגיש יציב יותר. יש לציין שכאבים אלו התחילו עוד כמספר ימים לפני כן, אבל לא בעוצמה כזו.
לאחר שהגעתי למיון ולאחר מספר בדיקות (צילומי רנטגן, CT וכו') לא נמצאה כל בעיה. הרופא טען שהכל תקין ושיחרר אותי לביתי.
הכאבים לא נעלמו בשבועות שלאחר מכן, אבל לא חוויתי אותם בעוצמה רבה כל כך כמו לפני ההתעלפות. לאחר זמן מה הם נעלמו לחלוטין.
לאחרונה אני חש שוב את אותם כאבים, באותו המקום, לעיתים קרובות ואף לאורך ימים שלמים. הכאבים הם מציקים מאד אבל מאפשרים תפקוד יומיומי.
לפני יומיים קמתי עם אותם כאבים, שנעשו לשכיחים בימים האחרונים.
לאחר כשעה וחצי מההשכמה התיישבתי באוטובוס. אז התחילו הכאבים להחמיר עם הזמן, עד שלאחר כשעה, כשעודני ישוב באוטובוס, מצאתי עצמי שוב מתפתל מכאבים עד לכדי עילפון.
שוב נלקחתי למיון ושוב פעם (אותו רופא) טען כי אין סיבה הגיונית לכאבים וכי עליי להתמודד ולחיות עם המצב הזה של כאבים ועילפון (???).
האם ייתכן שמדובר בהתקפי חרדה?
כיצד אוכל לדעת?
לא סבלתי מעולם ממקרים של פחד כלשהם ולא חשתי פחד או חרדה כלשהם בזמן הכאבים וההתעלפות, למעט כאבים עזים שלא הבנתי מה המקור שלהם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה? - תגובה
ד''ר אודי אורן13/09/2011לאבי שלום,
בהנחה שנבדקת מספר פעמים ולא נמצאו ממצאים פיזיים כל שהם, אני מציע לשקול ברצינות את האפשרות שמדובר בתופעה הקשורה לתחום ה"גוף-נפש".
אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג המתמחה בקשר בין גוף ונפש. השיטות הבולטות בתחום הם EMDR, ו-SE.
אני מניח שלאחר מספר פגישות תרגיש הקלה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)