מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ליליותאנונימית25/09/2011
אני בת 23, כל חיי הייתי הבחורה הכי אופטימית שיש,הכי רגועה ושלווה, חרדה היה משהו שמאוד זר לי - גם כשהרגשתי רע מאיזשהיא סיבה היה לי מאוד קל להתגבר ולהמשיך הלאה בחיוך.
בשנתיים האחרונות אני מרגישה שכל האופטימיות הזאת דעכה. אני עדיין בחורה מאוד שלווה ורגועה כי זה פשוט טבעי לי, אני לא רואה שום הגיון בלכעוס ולהתעצבן מכל דבר ,זה פשוט לא קורה. אבל השמחת חיים והחיוך נעלם. אין כבר את האופטימיות הזו שעוזרת לי להתמודד עם דברים.
הסיבה העיקרית היא שבשנים האחרונות אני שומעת על המון דברים רעים שקורים בעולם- אסונות,מלחמות ,רעידות אדמה ועוד כל מיני אירועים קשים שאינם בשליטתי .
המחשבה שכל רגע עלול לקרות לי משהו שאין לי שום דרך להתגונן ממנו. בהתחלה היו דברים שהיו קשים לי אבל המשכתי הלאה וזה לא העסיק אותי. היה שלב מסויםי,תקופה מסויימת שזכורה לי כתקופה קשה שהיו אסונות רבים בזמן מאוד קצר והרגשתי שזה פשוט יותר מדי בשבילי ואני לא יכולה יותר לחפף ולהתעלם ומאז זה פשוט כל רגע צץ ועלה לי במחשבות.
הבעיה היא במיוחד בלילות. במשך היום לא קשה לי יותר מדי ,אני עסוקה,יש לי חברות ,משפחה, עבודה ולימודים שאני אוהבת וגם אם פתאום צצה לי בראש איזשהיא חרדה שיכול לקרות אסון זה עובר ואני בטוחה בעצמי שמה שיהיה יהיה - נתמודד.
בלילה פשוט הכל מרגיש רע,אני לבד,בחושך,אין לי עם מי לדבר והחרדה מציפה אותי.לפעמים אני בוכה,לפעמים יש קשיי נשימה, מאוד קשה לי להירדם בשלווה.
אני פשוט לא רוצה שיגיע הלילה כי אני יודעת שיחד איתו שוב ההרגשה הרעה תגיע.
איך אני יכולה להתמודד עם ההרגשה הזאת ולהתגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ליליות - תגובה
ד''ר אודי אורן25/09/2011שלום רב,
מצד אחד את מתארת תהליך התבגרות והתפתחות של ראית העולם על כל מרכיביו, אך מצד שני אני מתרשם שהתהליך הזה הלך צעד רחוק מדי.
אני מתרשם שאת סובלת מסימפטומים של חרדה ודכאון וכדאי שתגשי לפסיכולוג כדי לברר מה כדאי לעשות. ברור לי שאת אדם מלא משאבים ולכן יש לך סיכוי מצויין להתגבר על הקשיים בפרק זמן קצר יחסית.
אני מציע לך לפנות למטפל העובד באחת הגישות הממוקדות שאני מאמין יוכל לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית.
תוכלי למצוא מטפל EMDR דרך האתר של המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפל CBT דרך אתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)