מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים וקושי נשימהיוליה25/09/2011
שלום,
יש לי בתקופות שהולכות וחוזרות לקראת ערב לרוב פתאום קושי נשימה מוזר שבהתחלה אני מנסה לשכוח אותו אבל לאחר כמה דקות הוא מתחיל להפחיד אותי מה שמגביר את הקושי ואף נגרמים כאבי דקירה בחזה שמלווים את הקושי נשימה .זה נמשך לפעמים שעות והדרך היחידה שזה עובר זה כשאני הולכת לישון.
עשיתי בדיקות שונות ללב ולריאות ואף לגרון ואין בעיה והנשימה שלי צריכה להיות בסדר.
גם לחץ הדם שלי בסדר .יש לציין שאני בת 18 וזה גם מדאיג אותי.
יש אצל המשפחה שלי מצד אמא בעיות לב שעוברות במשפחה (יש אצל סבתא ואמא ) , אלא פשוט כאבים שבאים והולכים .
חבר שלי אומר שזה סה"כ התקפי חרדה וצריך להירגע כי אני מדאיגה את עצמי יותר אך איני יכולה ברגע שזה מתחיל..לפעמים זה מגיע עד לבחילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים וקושי נשימה - תגובה
ד''ר אודי אורן26/09/2011ליוליה שלום,
ברור שהדבר הראשון שצריכים לעשות זה בדיקות רפואיות, אבל אני מבין שכלם מצביעות על כך שאת בריאה לחלוטין.
זה משאיר את האפשרות של חרדה כהסבר המתקבל ביותר על הדעת, וזאת מכיוון שהתופעות שאת מתארת מופיעות הרבה בקשר למצבי חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה בשם EMDR שגם מתייחס להשפעות של ארועי עבר (כמו סיפורי אמא וסבתא).
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר הישראלי ל-EMDR.
לפני פניה לטיפול אני מציע לך להגביר את הפעילות הפיזית, לעשות תרגילי הרפיה/נשימות, ולהקשיב לתחושות בגוף בלי להגיב אליהם במשך מספר דקות כל יום.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)