מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסיוול להתמדדות עם חרדת טיסה - דחוףמתן12/10/2011
אני טס ביום חמישי לניו יורק 11 שעות ומניו יורק לנבדה בטיסה של 6 שעות (בגלל זה רשמתי דחוף). לאחרונה פתחתי חרדת טיסה שלא היית מוכרת לי. התופעות הם דפיקות לב ,כאבי שרירים ,לחץ ומחשבות שלא פוסקות. החרדה והתופעות מתחילות כבר בימים שלפני הטיסה. בהתיעצות עם רופא ולאור העובדה שאינני טס הרבה הוחלט לתת לי אסיוול 5 מל , נתבקשתי גם לנסות את השפעת הכדור לפני הטיסה. הכדור אכן עזר להעלים את התופעות שרשמתי. הבעיה היא שלאחר 3 שעות מרגע לקיחת הכדור החרדות חזרו אך תופעת העייפות של הכדור נשארה.
השאלה היא: האם זה מראה על כך שהכדור לא מתאים לי או שאולי 5 מל לא מספיק לי . אני לא יודע עד כמה זה חשוב אבל אני בחור גדול ( 1.98 במשקל של 130 קילו). תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסיוול להתמדדות עם חרדת טיסה - דחוף - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/10/2011קח כדור אחד לפני העליה למטוס ונסה "למתוח" את השפעתו ככל האפשר, אולי אפילו עד סוף הטיסות (יש סיכוי טוב שבטיסה עצמה כבר תפתיע את עצמך עד כמה אתה מרגיש רגוע יחסית). אם כעבור מספר שעות אתה מרגיש שאינך יכול יותר, אין שום בעיה עם לקיחת כדור נוסף (או אפילו שלישי כשאתה כבר בדרך לנבדה). מכל מקום, כדאי שתדע שתרופות הן פתרון גרוע לחרדת טיסות (הן רק ממסכות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (במקרים קשים במיוחד רצויה גם הדמיית טיסה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)