מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת מבחנים, שצצה גם בנהיגה.סופי29/10/2011
אני סובלת מחרדת מבחנים שמקשה עלי מאד להתמודד עם מבחנים בתיכון. ניגשתי לפסיכומטרי לפני כחודש ואותן תופעות הופיעו בו, אך בצורה חזקה יותר: כאב בטן לפני המבחן, כאבי ראש חזקים ותחושה של עייפות במהלך המבחן (שאני ממש מתחילה לאבד ריכוז ולהירדם).
לאחרונה התחלתי בשיעורי נהיגה. במהלך 28 שיעורים נהגתי נהדר, עד שהמורה התחיל לעשות מבחן בכל שיעור. ברגע שהוא מודיע על מבחן, אני מתחילה להזיע והראש מתחיל לכאוב, והנורא מכל- אני מאבדת ריכוז באופן מוחלט וחשה עייפות.
מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת מבחנים, שצצה גם בנהיגה. - תגובה
ד''ר אודי אורן29/10/2011שלום סופי,
את סובלת מחרדת בחינות ש"מופיעה" בכל מצב של בחינה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (CBT או EMDR).
תוכלי למצוא מטפל CBT באתר אי"טה ומטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל- EMDR. בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טיפים לשיפור הריכוז והורדת לחץ?
סופי30/10/2011תרגילי נשימה,צריכת\הפחתת סוג מסוים של מזון, טיפול תרופתי ללא מרשם ? משהו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין טיפים לשיפור הריכוז והורדת לחץ? - תגובה
ד''ר אודי אורן30/10/2011לסופי שלום,
בהחלט. יש מספר גדול של דברים שאת יכולה לעשות ברמה הנקודתית:
תרגילי הרפיה (כולל תרגילי נשימה), דיבור פנימי חיובי, פעילות פיזית, תרופות ללא מרשם למיניהן, דמיון מודרך של הצלחות.
לטיפול יסודי, ראי את תגובתי הקודמת.
שבוע טוב,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)