חרדת בחינות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות
    טורינה
    30/10/2011

שלום,
    הבן שלי בן 13.5 ומאוד הישגי. הוא לומד בכיתת מופ"ת (מתמטיקה ופיזיקה ברמה גבוהה יותר מתוך מטרה לסיים בגרות בכיתה י' ועוד).

למרות שהוא לומד את החומר כשהוא מגיע לבחינה גם במקצועות רבי מלל וגם (החל מסוף שנה שעברה גם במקצועות הנ"ל) הוא נלחץ ברגע שהוא לא יודע משהו ונתקע. המוח שלו ננעל ואי אפשר להגיע אליו אפילו ע"מ להרגיע אותו או להסביר לו.

היום למשל הוא נלחץ עד כדי כך שהוא ישב ובכה שעתיים בכיתה. שום דבר לא הרגיע אותו. בסופו של דבר (אחרי 4 שעות און אנד אוף) היועצת לקחה אותו עשתה לו הרפייה הוא נרגע והמשיך את המבחן. לא סיים. יתנו לו לסיים מחר.

מה יהיה מחר אני לא יודעת. מה יהיה הלאה אני לא יודעת. האם להוציא אותו מהכיתה הזאת ? הרי גם במקצועות אחרים רגילים היו לו תופעות כאלה (היסטוריה, ספרות) קל למצוא פתרון ברגע. נוציא אותו מהכיתה ובא לציון גואל אבל הרי בכיתה אחרת יהיה אותו הדבר עם מקצועות אחרים.

מה דעתכם ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/10/2011

אני מתנגד עקרונית לתכניות לימוד בהן ילדים מסיימים בגרויות 5 יח' בלחץ גדול כבר בכיתה י' (או תואר ראשון בי"ב) אבל אינם חיים חיים מאוזנים (חברים, משחקים, ספורט, תנועת נוער וסתם בטלה חסרת דאגות) ומחמיצים את ילדותם. בכל מקרה, ברור שהילד שלך משלם בבריאות על מזבח ההישגיות וזקוק להנחיה מקצועית כיצד להפחית את הלחץ (מבלי לאבד מדימויו העצמי) וכיצד להתמודד בצורה יעילה ושפויה יותר עם מטלותיו. הכתובת המומלצת היא פסיכולוג קליני המטפל בנושאים אלה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, די בשתיים-שלוש שיחות כדי לעשות פריצת דרך בהתחברות של הילד ללימודים, לעצמו ובכלל. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו