מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיכולוג שלי עייףדור03/11/2011
אני נמצא בטיפול שיחתי כ6 חודשים .פעם בשבוע .לאחרונה המטפל מראה סימני עייפות לקראת סוף השיחה.זה מאד מעליב אותי ולא נעימה לי התחושה שלא כל כך עירנים איתי .הערתי לו בעדינות שהוא מעט צולל והוא טען שיש לו דלקת בעיניים.כמובן שמבחינתי אני לא מאמין.התחושה גורמת לי שהוא לא ממש איתי וכנראה אני מתחיל לשעמם אותו מכיוון שרוב הזמן אני חוזר על החרדות הכפיתיות שלי.שעדייו לא נעלמו למרות הזמן שטופלתי..עליי לציין כי הפסיכולוג הוא פרטי שעובד עם קופת חולים מכבי .כשנפגשנו לא בדקתי המלצות לגביו ולכן יש לי תחושה כל הזמן שהוא פסיכולוג נחות יותר מאשר פסיכולוגים יותר יקרים שלא עובדים עם הקופות.עליי לציין שבעבר טופלתי עיי פסיכולוגית קלינית והרגשתי מצויין שנים לאחרונה התפרו החרדות שוב אני מרגיש טוב יותר אך אני מרגיש שאין התקדמות רצינית מכיוון שהחרדות חוזרות לסירוגין אינני לוקח תרופות יש לי מוטיבציה גדולה לעזור לעצמי.יש לציין שהמטפל הוא דוקטור והוא מאד חכם אבל אני מרגיש שהוא לא נותן את כל כולו מתוך איזהשהיא שחיקה .השאלה היא איך אני מתנהג איתו האם להטיח בפניו את תלונותי .בעבר הוא טען שאם אני חשדן כלפיו אז כאילו אני יכול לעשות כרצוני. הבעייה שהשקעתי כסף רב על כ40 שיחות .ואין לי כוח להתחיל שוב עם אותם סיפורים מן העבר אני רוצה להתקדם הלאה לא לחזור. מה אתה מציע לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסיכולוג שלי עייף - תגובה
ד''ר אודי אורן03/11/2011שלום רב,
נושא העייפות והאיכות של המטפל צריכים לעלות כחלק מהטיפול.
הנקודה המרכזית לפי דעתי היא העובדה שאתה מציין שאתה לא מרגיש התקדמות. זה צריך להיות הנושא המרכזי לדיון בינך לבן המטפל שלך.
מה המטפל שלך חושב על ההתקדמות שלך? האם הוא יכול לתת לך את התכנון שלו לטיפול? האם הוא משלב בטיפול מרכיבים התנהגותיים - קוגניטיביים שהוכחו כיעילים?
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק שחסרה לי מעט אינפורמציה
דור03/11/2011אז קודם תודה רבה.חשוב לי לדעת האם פסיכולוג שעובד עם הקופות נחשב לפחות יעיל אולי בגלל הסרט הנע שהוא מעביר טיפולים .ואיך אני יכול לדעת שהעתיד שלי איתו יהיה טוב יותר או פחות טוב מאשר פסיכולוג מהמגזר הפרטי התחושה שפסיכולוג זול יותר כספית פחות איכותי ויעיל.ואולי אני טועה.אומרים שהזול הוא היקר בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רק שחסרה לי מעט אינפורמציה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/11/2011שלום,
שאלות טובות ללא תשובות ברורות.
מציע לך לדבר על השאלות האלו עם הפסיכולוג שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)