חרדת נהיגה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת נהיגה
    יסמין
    07/11/2011

לפני כשלוש שנים נסעתי חזרה הביתה מתל אביב לדרום הארץ לפתע בכביש המהיר חשתי דופק מהיר וחולשה ברגליים. עצרתי את הרכב בצד שתיתי מים וניסיתי להירגע. לאחר כמה דקות לא ויתרתי לעצמי והמשכתי בנסיעה לאט לכיוון הביתה. מאז אין אני יכולה לעלות על כביש מהיר. הרגליים נחלשות ורוצות ללחוץ על דוושת העצירה והידיים מזיעות. בתקופה האחרונה תחושה זו תופסת אותי גם בנהיגה בתוך העיר. ניסיתי פעם אחת להתעלות על עצמי ולהלחם בפחד אך כאשר הגעתי קרוב למקום בו חשתי רע לראשונה פשוט נכנסתי לחרדה ובקשתי לעצור מיד. (כמובן לצד הכביש).בעיר אני עוד מתמודדת.
    מה עושים תמיד נהגתי לאורכה ולרוחבה של הארץ ללא כל בעיה וכיום אפשר לומר שאני ממש מוגבלת ויצרתי תלות בבעלי שיקח אותי לכל מקום וכשאין ברירה אני נוסעת ברכבות ואוטובוסים. לא שזה נורא פשוט קשה לי עם התלות והפחד.

אנא עזרתכם
    תבורכו, ותודה מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נהיגה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נהיגה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2011

ליסמין שלום,
    לפני שלוש שנים קיבלת התקף חרדה תוך כדי נהיגה. לא תמיד יש לתופעה כזו סיבה ברורה. מאז פיתחת (על בסיס ההתקף) פובית נהיגה.
    זוהי בעיה מאד לא נעימה אך ניתנת לטיפול, בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו