פחד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד
    דניאלה
    16/11/2011

שלום רב!
    אני ובעלי יצאנו למשמרת לילה כי אנחנו עובדים למפעל וביתי בת ה-12 נשארה לבד בבית וזה לא פעם ראשונה שהיא נשארת לבד בבית בלילה היא נכנסה לאינטרנט ופתאום היא מתקשרת אליי בוכה.
    היא אמרה שהייתה לה פרסום עם סירטון מפחיד עם אישה אמיתית והיא נורא בכתה אז היא הלכה לחברה לישון אצלה.
    עכשיו היא אומרת שיקרה לה משהו נורא מהוידיאו הזה אולי תהיה עלייה "קללה" או משהו כזה והיא מפחדת שיקרה משהו לבית שלנו.
    היא נורא מדאיגה אותי והיום אני עובדת עוד פעם עם בעלי במשמרת לילה.
    אני נורא דואגת לה מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/11/2011

בתך ילדה בריאה בנפשה החוששת להישאר בבית לבדה - חשש טבעי, אופייני ומובן לגילה - ומיידעת אותך על חשש זה דרך האנקדוטה אודות הסרטון המפחיד וכו'. פתרון אופטימלי לבעייתה היה פיצול תורנויות הלילה שלך ושל בעלך כך שאחד מכם יוכל להישאר איתה בבית או, אם ידכם משגת, שמרטפית ש"תשמור" עליה עד שתגיע לגיל (בעוד שנה-שנתיים) שבו תחדל מלפחד להיות לבד בבית. בלית ברירה, שילוב של שיחות עידוד, חיזוקים על הישארות לבד, אופציות למקרה הצורך וכיו"ב עשוי לשכנע אותה להישאר לבד למרות פחדיה. אם אתם מתקשים להוציא זאת לפועל אל תהססו לקבל הנחייה בפגישה או שתיים מפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו