מה עלי לעשות?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מה עלי לעשות?
    ד
    27/11/2011

לפני כ-8 חודשים עברתי ארוע של עצירת שתן (כנראה בגלל כדור שלקחתי) שהסתיימה בהתעלפות, לפני 4 חודשים כשהייתי בדרכי הביתה נכנסה לי מחשבה טורדנית שאולי לא אצליח להשתין כשאני יוצא מחוץ לבית, ואכן כמעט התעלפתי (ראיתי מטושטש מרוב חרדה) ביום שזה התחיל. מאז אני משתדל שהשלפוחית שלי לא תהיה מלאה לחלוטין.

באמת כל פעם שאני יוצא מהבית זה מלווה בחרדה (למשל נסיעה לעבודה). הבעיה שאני מפחד יותר לצאת למקומות בילוי, ששם יש הרבה אנשים. אני מפחד שלא אצליח לתת שם שתן מרוב פחד ואז אתעלף. כי נדמה לי שפעם אחת זה קרה לי והייתי החרדה נוראית - פחד מוות. גם בפעם נוספת שהלכתי בשניות לפני שהשתנתי הייתי בפחד מוות. אם אני יהיה בחרדה ואצליח לתת שתן אני ארגע לחלוטין ואני פוחד שתהיה נפילת לחץ דם שתגרום להתעלפות בשירותים, או לחלופין שלא אצליח ואז אתעלף מרוב פחד.

האם עלי להיכנע לחרדה הזאת ולא לצאת לבלות? כי אני חושש שזה באמת מסוכן - התעלפות או עצירת שתן. אני מתלבט...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עלי לעשות? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/11/2011

שלום רב,
    אין ספק שעברת חויה קשה ומפחידה. החויה הזו הסתיימה אבל אתה ממשיך לחיות איתה ואותה. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד שיעזור לך להתגבר על מה שקרה ולהמשיך בחייך.
    EMDR ו-CBT הן שתי השיטות שאני ממליץ עליהן ובשביל בעיה כפי שאתה מתאר, הייתי ממליץ יותר על EMDR.
    תוכל למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו