מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר ליאמיר01/12/2011
שלום רב,
אני בן 33. לפני 10 שנים חוויתי דכאון וקיבלתי מפסיכיאטר טיפול בפאבוקסיל שאותו נטלתי כל 10 השנים (רוב התקופה במינון 200 מ"ג ליום). במשך כל השנים אפשר להגיד שהייתי מאוזן.
לפני 3 חודשים חוויתי התקף פאניקה שבעקבותיו הגיעו התקפים קטנים יותר נוספים כל יום והרבה פעמים ביום. הפסיכיאטר החליף לי את התרופה ל-30 מ"ג ציפרמיל.
במשך חודש וחצי עם התרופה החדשה סבלתי יום יום מחולשה, סחרחורות, קושי לעמוד, זרמי חום בכל הגוף, "הירדמות" ידיים/רגליים ועוד. הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל-40 מ"ג. לא חלה שום הטבה בשבועיים וחצי לאחר מכן.
הפסיכיאטר החזיר אותי לפאבוקסיל (המוכר והטוב) למינון 150 מ"ג. היום, שבועיים מאז שאני במינון המלא, אני לא מפסיק לסבול מכל אותן תופעות שהיו לי קודם עם הציפרמיל. בנוסף התווספו דפיקות לב מואצות ודפיקות ברקה.
בדיקות דם + אקג תקינים.
אני סובל מאוד יום יום. לא מסוגל לתפקד. התחלתי אף טיפול קוגניטיבי, אך עדיין קשה לראות הצלחות. ממה יכול להיות שאני סובל? מתופעות לוואי של כדור שלקחתי 10 שנים ולא היתה לי בעיה? האם אלו תסמיני חרדה (למרות שהם מלווים אותי כל היום ולא בגלים)? איך יוצאים מזה?
תודה רבה,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי - תגובה
ד''ר אודי אורן02/12/2011לאמיר שלום,
קשה לדעת מה הביא לשינויים שאתה מתאר.
ההשערה שלי היא שמשהו קרה בחייך שהוציא אותך מהאיזון בו היית.
אני ממליץ לך להמשיך בטיפול התרופתי ובטיפול הקוגניטיבי. השילוב ביניהם צריך לעזור. והיה אם לא תראה תוצאות, אני ממליץ לך לפנות למטפל ב-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)