חרדה בהריון שאלה דחופה ביותר.

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה בהריון שאלה דחופה ביותר.
    יעל
    09/12/2011

אני בת 32 בשבוע 12 להריון חמישי, היו לי לאחרונה מספר התקפי חרדה כנראה כתוצאה מתקופה של מתח גדול שעברתי , אין לי הסטוריה נוספת של חרדות
    הרופא נתן לי סרטרלין לתקופה קצרה אך טרם התחלתי ליטול אותה משום שאני מעדיפה לסיים את השבוע הנוכחי ולהכנס לשליש השני מחשש לנזק לעובר.

כבר כמה ימים שאין לי התקפים בכלל ואני חושבת שהעסק נרגע...(אולי במתח גדול נוסף זה יקרה שוב..?)
    האם לדעתכם עדין ישנה נחיצות בנטילת הסרטרלין ?
    האם אכן התרופה עלולה להסב נזק לעובר?
    יש לציין שבתור עזרה ראשונה הוא נתן לי אסיוול והשתמשתי ב4 מ"ג עד היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בהריון שאלה דחופה ביותר. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2011

רצוי לא להשתמש בתרופות פסיכיאטריות מסוג SSRI (כמו הסרטרלין) או בנזודיאזפינים (כמו האסיוול) בזמן הריון. בכל מקרה, תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, וכדאי שתפני לפסיכולוג שילווה אותך לפחות במהלך ההריון. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו