האם ניתן למגר תמידית חרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם ניתן למגר תמידית חרדות
    לירן
    10/12/2011

יש לי שאלה כללית לגבי חרדות, שנובעת מהבעיה הספציפית שלי. לפני כ4 שנים החלו לי התקפי חרדה, הייתי מרגישה מחנק וחושבת שאני חולה, אחרי תקופה מייסרת הבנתי שזה חרדות ובעזרת טיפול קוגנטיבי אצל פסיכולוגית ולקיחת קלונקס תקופה קצרה זה עבר. לפני כחצי שנה בזמן ההריון שלי שוב חוויתי התקפי חרדה שבאו בצורה אחרת- בדמות נדודי שינה, הייתי נלחצת מזה שאני לא נרדמת. שוב, עם כמה קלונקס בודדים וטיפול נוסף קצר אצל הפסיכולוגית זה עבר. עכשיו שאני חודש אחרי לידה, שוב קרה לי שנתקפתי חרדה בלילות ולא נרדמתי לילה שלם. הפעם לא התייסרתי וישר לקחתי קלונקס ובאמת נרגעתי ונרדמתי. השאלה שלי היא האם אסבול מחרדות כל חיי? העניין הוא שבטיפול עם הפסיכולוגית גילינו שהחרדות שלי נובעות מכך שגדלתי בבית של אנשים חרדתיים וזה חלחל אליי. זה לא ממש בעיה שניתן לטפל בה, זה נתון שאני חרדתית, ובטיפול רק טיפלנו בסימפטומים שמשתנים מפעם לפעם (נדודי שינה, קוצר נשימה). האם יש מה לעשות בשביל למגר לגמרי את התקפי החרדה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן למגר תמידית חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2011

כן, מניסיוני שלי כפסיכולוג המטפל בחרדה בעיקר בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, אכן ניתן "למגר לגמרי" את התקפי החרדה (ללא כל טיפול תרופתי) אצל רובם המוחלט של מטופלים הסובלים מתסמיני החרדה שאת מתארת. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו