מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד ממוותדניאלה20/12/2011
חבר שלי סיפר לי שלאחרונה הוא סובל ממחשבות טורדניות על מוות. הוא מרגיש שהדבר סובב סביבו כל הזמן, בטלוויזיה, בזמן הליכה כשהמחשבות נודדות, בלילות... הוא סיפר לי שהדבר הופיע אצלו מילדות והיה מטופל אצל פסיכולוג. לאחרונה החרדה חזרה בתדירות רבה לאחר השחרור מהצבא והזמן הפנוי הרב שיש לו.
ניסיתי לשכנע אותו ללכת לטיפול אצל פסיכולוג אך הוא מטיל ספק ביעילות של טיפול כזה כי הפסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות". כיצד אוכל לשכנע אותו? האם קיימות תרופות שיכולות לעזור במקרים כאלה? ולאיזה סוג טיפול כדאי לו לפנות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד ממוות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/12/2011פסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות" אבל פסיכולוג יוכל למנוע מהחבר שלך לסבול ממחשבות טורדניות על המוות כל יום כל היום... הסבירי לו שחווית הטיפול בילדות שונה מאד מחוויית הטיפול באדם בוגר ושניתן להקל עליו באופן משמעותי בתוך זמן קצר בטיפול פסיכולוגי ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ישנן גם תרופות העשויות לסייע אך טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול ראשוני/ בלעדי והאפשרות של טיפול משולב תישקל בכל מקרה ע"י הפסיכולוג.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)