פחד ממוות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד ממוות
    דניאלה
    20/12/2011

חבר שלי סיפר לי שלאחרונה הוא סובל ממחשבות טורדניות על מוות. הוא מרגיש שהדבר סובב סביבו כל הזמן, בטלוויזיה, בזמן הליכה כשהמחשבות נודדות, בלילות... הוא סיפר לי שהדבר הופיע אצלו מילדות והיה מטופל אצל פסיכולוג. לאחרונה החרדה חזרה בתדירות רבה לאחר השחרור מהצבא והזמן הפנוי הרב שיש לו.
    ניסיתי לשכנע אותו ללכת לטיפול אצל פסיכולוג אך הוא מטיל ספק ביעילות של טיפול כזה כי הפסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות". כיצד אוכל לשכנע אותו? האם קיימות תרופות שיכולות לעזור במקרים כאלה? ולאיזה סוג טיפול כדאי לו לפנות?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממוות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/12/2011

פסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות" אבל פסיכולוג יוכל למנוע מהחבר שלך לסבול ממחשבות טורדניות על המוות כל יום כל היום... הסבירי לו שחווית הטיפול בילדות שונה מאד מחוויית הטיפול באדם בוגר ושניתן להקל עליו באופן משמעותי בתוך זמן קצר בטיפול פסיכולוגי ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ישנן גם תרופות העשויות לסייע אך טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול ראשוני/ בלעדי והאפשרות של טיפול משולב תישקל בכל מקרה ע"י הפסיכולוג.) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו