לא מרגיש טוב/חרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לא מרגיש טוב/חרדות
    מור
    02/02/2008

ד"ר שלום
    אני מקבשת את עזרתך בעלי מזה כ-6 שנים יש עליות וירידות בהרגשתו
    הוא כל הזמן חושב שאולי הוא חולה אולי הוא עומד לקבל התקף לב או סרטן במוח או אולי יש מחלה אחרת שהוא לא יודע עליה או אולי אידס או כל מחלה שאפשר להעלות על הדעת . הוא מרגיש כאבים בבית החזה, הזעה, לחץ, קושי לנשום, כאבים ביד שמאל כל סימן שרק אנו יודעים לגבי התקף לב. הוא נבדק מספר רב של פעמים, הזמנו ניידת טיפול נמרץ מספר פעמים, רופא הבייתה שבדק וכל הזמן התשובה היא שלילית לגבי כל המחשבות כביכול עומד לקבל התקף לב, לפעמים אני פשוט לא מסכימה לזמין רופא באמצע הליילה אני משכנעת אותו לישון ובסוף הוא יושן לפעמים עם עזרה של כדור כלונקס אבל הוא נרדם ובבוקר הכל עובר הוא הולך לעבודה, בזמן האחרון הוא מאד לחוץ כל הזמן אומר שהוא לא מרגיש טוב הוא עשה מספר רב בדיקות דם וכל מיני בדיקות שמראות הכל תקין, הוא מתעורר באמצע הליילה בקפיצה ואומר אוו אוו אני לא נושם או לא מרגיש טוב הלב שלי הלב שלי ואני מרגיעה אותו וברוב הזמן זה עובר לפעמים אני קשה איתו וכועסת תלך לשון דיי אתה מפריע ואז ממשיכים לשון, והרבה פעמים הוא מתקשר מהעבודה וממשיך להתלונן לא מרגיש טוב אני לא יודעת מה עושים כי הרופאים אומרים שהכל בסדר, הבדיקות מראות שהכל בסדר. יש לציין שהוא בן 40 ולקח תקופה ארוכה פלוטין מודל וקלונקס לפני מספר חודשים הוא הפסיק לקחת פלוטין בהצעת הרופא ועכשיו הרופא אמר לו להפסיק מודל כך שמספר ימים הוא לא לוקח מודל הוא לוקח רק חצי קלונקס לפני השינה.
    התלונות שלו גם הרגשה לא טובה מצב רוח לא טוב ריקנות לפעמים מרגיש שהגוף והעצמות ברגלים ידים ריקים רע לו ואני לא יודעת מה לעשות
    ושוב הוא אומר בטוח יש לי משהו שהרופאים לא רואים או לא מוצאים
    שאלתי מה עושים?
    האם לא יכול לקרוא מצב של שועל שועל ובסוף באמת נפספס משהו גרוע בלב או במקום אחר.
    אנא מה דעתך?
    תודה
    מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מרגיש טוב/חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למור

ד''ר חיים היילפרין
    04/02/2008

את מתארת מצב אופייני לאדם הסובל מהיפוכונדרייה שאינה מטופלת כהלכה. הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ממה שכתבת עולה שבעלך טופל בעבר רק תרופתית, וחבל – הוא היה היום במצב טוב בהרבה אם היה עובר במקביל גם טיפול פסיכולוגי.) לגבי השועל (זאב?), לאור הבדיקות שבעלך עבר אני מניח שהוא בריא פיזית; גם אם קיים סיכוי עקרוני שמשהו רפואי פוספס, הרי האבחנה של היפוכונדרייה עומדת בעינה ללא ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו