מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהקרן אור05/01/2012
אני עוברת פה בין השאלות של האנשים הרבים שמופרעים על ידי החרדה, המנגנון משתבש האדם מבולבל וחייו אף פעם לא חוזרים להיות מה שהיו. יש מחקרים מדעיים שמתמקדים בגורמים להפרעות האלה? כמה אחוזים מהאוכלוסיה לוקים בסוגי הפרעות חרדה והאם יש שיפור חד משמעי לאורך זמן ע"י emdr?
cbt נראה לי שחלק מהרתיעה לטיפול בו הוא הכוחות הנפשיים העצומים שמצריכים כדי להתמודד עם החשיפות וברוב המקרים הכוחות מדולדלים ממילא .
אני חוויתי התקף חרדה עוצמתי כשהייתי אחרי לידת בני הראשון במשך השנים ההתקפים פחתו אך אף פעם לא נעלמו לגמרי.
בברכה
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן08/01/2012לקרן שלום,
יש ספרות עצומה על מצבי חרדה ואת מוזמנת להעמיק בה.
המחקרים לגבי ה-EMDR מראים יציבות בתוצאות החיוביות.
המחקרים מראים תוצאות טובות ויציבות גם לטיפולי CBT.
אם את עדיין סובלת אני ממליץ לך לפנות לטיפול באחת מהגישות הנ"ל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
קרן אור08/01/2012בהמשך אפנה לספרות מקצועית ... מעניין אותי לדעת האם אתה כמטפל הצלחת למצוא איזה שהוא מכנה משותף ואפיונים מיוחדים בין הלוקים בחרדה תודה מראש. אודה לך גם על הפניה לרופאים שמתמחים בשיטות שציינת באיזור חדרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך - תגובה
ד''ר אודי אורן08/01/2012לקרן שלום,
אנא פני לאתר המרכז הישראלי ל-EMDR או לאתר אי"טה כדי לקבל הפניה. המטפלים הינם ביחוד פסיכולוגים ועובדים סוציאלים קליניים.
השאלה שאת שואלת לגבי אפיונים מיוחדים הינה רחבה מדי לפורום זה.
בברכה ובהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)