מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותמרינה14/01/2012
אני בת 34 בדרך כלל שמחה אם ל 3 ילדים מקסימים עושה הליכות שלוש פעמים בשבועה. לפני כשלוש שנים התחלתי להרגיש התקפי חרדה (דופק מהיר הזעה אי שקט נוראי הרגשה כמו לפני עילפון) באותה תקופה היה לזה הסבר (לאבי הייתה מחלה סופנית). לאחר בדיקות גופניות שלא היראו דבר פסיכיאטרית המליצה על נטילת כדור רסיטל. נטלתי אותו שנה. הרגשתי באמת יותר טוב. לאחר שנה התחלתי להוריד מינון עד שהפסקתי לגמרי.לאחר חצי שנה עוד פעם התחילו תופעות דומות בהתחלה בקטנה (חולשות קטנות)עד שאני מוצאת את עצמי באותו מצב עם לא יותר גרוע. כבר ברור לי שגם הפעם אני אצטרך תרופות. ברגע של התקף אני מרגישה חולשה בשרירים אי שקט פנימי ובכלל אני לא יודעת מה קורה לי ישר יש לי מחשבות שזה משהו גופני ואני חושבת לאיזה רופא אני אלך מחר .האם כדי להרגיש טוב תמיד יהיה צורך בכדורים ?. ואם יש קשר לעודף משקל שיש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/01/2012בואי נתחיל מזה שחרדה אינה מחלה אלא ביטוי (שכיח מאד) למצוקה נפשית; מה שמבדיל את החרדה מביטויים אחרים של מצוקה היא שהאדם החרד אינו רואה את הקשר בינה לבין גורמי המצוקה (ולכן גם מרגיש שמשהו "לא נורמלי" אצלו). שנית, טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה מאחר והתרופות אמנם מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה (ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי לא רצויות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובטיפול הולם אכן ניתן להיפטר מהבעיה ללא תרופות ולכל החיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)