מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים אצל ילדה בת 6.5גל25/01/2012
שלום רב,
בתי בת 6.5, התחילה כיתה א' לפני מספר חודשים. בשנה האחרונה (לקראת סיום גן החובה) היא החלה לפתח פחדים וחרדות שהולכים ומתרבים. אינה מוכנה להישאר לבד אפילו למספר דקות. אינה מוכנה להישאר לבד באוטו ל2 דקות אם אני צריכה לצאת רגע, לא מוכנה ללכת לחברים לבד (אלא אם מדובר בחברים שהיא מכירה היטב את ההורים), לא מוכנה ללכת לימי הולדת כיתתיים אם אני לא נשארת איתה, מפחדת ממעליות (בבניינים גבוהים גם כאשר אני נמצאת איתה), מפחדת מבדיקות רופא פשוטות ולא כואבות, שלא לדבר על חיסון, מפחדת מכלבים למרות שגדלה עם כלב ולא פחדה מכלבים בעבר ועוד.
עד לפני כשנה פחדים אלה לא היו קיימים. לא ידוע לי על אירוע טראומטי או מפחיד שקרה.
שני אירועים משמעותיים שהתרחשו לאחרונה הם עלייה לכיתה א' ולידת אחות קטנה לפני כחודשיים (הבת המדוברת היא הבכורה ונולדה הבת השלישית).
אשמח להתרשמות ולהצעות לגבי עזרה לילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים אצל ילדה בת 6.5 - תגובה
ד''ר אודי אורן30/01/2012לגל שלום,
אני מתרשם כי ביתך איבדה את תחושת הביטחון שהרגישה עד לפני שנה.
אני מתרשם כי ביתך עוברת תקופה לא קלה שאולי קשורה בתהליך התפתחותי ו/או בהריון והלידה של האחות הקטנה.
אני מתקשה להאמין שהיא לא חוותה או ראתה ארוע שהיה מפחיד/לא ברור עבורה. חשוב לי להדגיש שהארוע לא חייב להיות "טראומטי" במובן הקלסי שלו. ילדות בגילה יכולות להיבהל מארועים "פשוטים/קטנים" כמו סרט/סיפור ששמעו/ארוע יוצא דופן וכו'.
והיה אם לא יהיה שינוי בזמן הקרוב ביותר, אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בחרדות בילדים (EMDR או כל גישה ממוקדת אחרת).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
.jpg)

