מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים אצל ילדה בת 7.5דניאלה09/02/2012
שלום רב
בשבוע האחרון בתי בת ה-7.5 היא בת אמצעית יש לה אח בן 10 ואח בן 3 החלה לגלות פחדים וזה נובע בכך שאח שלה בן ה-10 לקראת השעה 16:00יוצא מהבית לשחק עם חברים והיא לא מוכנה שהוא יצא מהבית היא אומרת לו שהוא יחכה בבית עד שאני יגיע ורק אחרי שאני יגיע הוא יכול לצאת זה מלווה בבכי ומלא מלא טלפונים אליי
ביום שישי אפילו שהיינו בבית והוא יצא לשחק עם חברים היא כל הזמן הסתכלה בחלון לראות אם היא רואה אותו וכשאמרתי לה שמספיק אז היא אמרה אני רק בודקת שהוא פה ושהוא לא הלך לאיבוד ברצוני לציין שלפני כשלושה שבועות לערך ביום שישי אחד בני הלך לשחק עם חברים אמר לי חבר מסויים שהוא הולך אליו והוא לא היה אצלו ולמרות שחיפשנו אצל כל החברים לא הצלחנו לאתר אותו ונכנסנו להיסטריה בסוף הוא נמצא אצל חבר בשכונה שלנו ולאחר כשבועיים הפחדים החלו אצלה ברצוני לציין שלבתי לא היו פחדים לפני כן היא ילדה רגישה היא נוטה לבכות מכל דבר
מה אפשר לעשות כדאי לעזור לה כמה שאני מדברת איתה בעניין וגם אבא שלה שום דבר לא עוזר
גם דיברתי עם בני שיחכה בבית עד שאני מגיעה בשעה 17:00 אבל הוא לא רוצה הוא רוצה לשחק עם חבריו אני אובדת עצות וגם אני רוצה לציין שגם שאני בבית אז ברגע שהוא יוצא היא מתפרצת בבכי וקשה לה להירגע והיא חושבת על זה מה אני יכולה לעשות כדאי לעזור לה הדבר כואב לי מאוד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים אצל ילדה בת 7.5 - תגובה
ד''ר אודי אורן12/02/2012לדניאלה שלום,
ממליץ לדבר איתה על מה שקרה, ועל כך שאמנם נבהלתם אבל בסופו של דבר הכל בא על מקומו בשלום.
ממליץ לדבר איתה על התבנית של הפחדים ולברר מה אפשר לעשות (מחוץ ללהשאיר את הבן בבית) כדי להקל עליה.
לברר איתה מה היא אומרת לעצמה ולהכין מראש תשובות.
להכין תכנית פעולה של צעדים קטנים קדימה ולתת חיזוקים על כל צעד קדימה.
אם הכל לא עוזר, אני ממליץ לפנות לפסיכולוגית של בית הספר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)