שאלה למטפלים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה למטפלים
    ארנון
    14/02/2012

אני שואל ולא מתוך כעס אלא מתוך רצון להבין למה מטפלים לוקחים מאות שקלים לעשה כאשר רוב האנשים במדינה מרוויחים רק כמה עשרות שקלים בעשה. נכון שחלק מזה הולך למיסים אבל כל העובדים במדינה משלמים מיסים. ונכון שעבדתם קשה כדי להגיע למה שאתם היום אבל אתם לא היחידים שלמדו באוניברסיטה. אז אני שואל איך הגעתם למצב שאתם לוקחים מאות שקלים לשעה ממטופל אין לכם נקיפות מצפון אתם לא מרגישים סוג של ניצול? אנא ענו בכנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למטפלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למטפלים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/02/2012

בכנות, אכן קיים פער משמעותי בין משכורות מינימום (20 ש"ח לשעה) למשכורות מקצועיות (30-150 ש"ח לשעה אצל, נאמר, מוסכניק) לבין משכורות "צווארון לבן" (200-600 ש"ח ויותר לשעה, אצל רופא, עו"ד או פסיכולוג), ויש גם כאלה המרוויחים מאות אלפים ואף מיליוני ש"ח מדי חודש (גם בלי לעבוד קשה או ללמוד באוניברסיטה). השאלה האם הדבר צודק נמצאת הרחק מעבר לפורום מקצועי זה שעניינו חרדות.
    אישית אני גובה מחיר ממוצע לפסיכולוג במעמדי (כ-350 ש"ח פלוס מע"מ) ללא נקיפות מצפון או תחושת ניצול; כמו בכל תחום של מומחיות מקצועית, מגיעים אלי באופן פרטי רק מי שיכולים להרשות לעצמם את הטוב יותר. (ואגב, כשהתחלתי לעסוק במקצוע כפסיכולוג בארה"ב, בשנת 1985, הרווחתי 140 דולר לשעה - מחיר שלא הגעתי אליו בישראל גם אחרי 27 שנים...) חובה לציין, כמובן, שניתן לקבל היום טיפול פסיכולוגי בכשליש המחיר דרך כל אחת מקופת החולים, ואפילו בחינם, בתחנות של המרכזים לבריאות הנפש; גם אם איכות הטיפול שם אינה מגיעה לאיכות של טיפול פרטי, אי אפשר לומר שלא ניתן להשיג טיפול פסיכולוגי בסיסי במחיר השווה (כמעט) לכל נפש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו