קשר בין חרדה לרעד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• קשר בין חרדה לרעד
    זיו
    27/02/2012

היי
    אמא שלי בת 65, לפני 4 וחצי שנים אבא שלי נפטר באופן לא צפוי והיא לקחה זאת קשה מאד.
    כשנתיים לאחר האירוע החלו להופיע אצלה בעיות בריאות שונות הקשורות ללחץ דם ולאי-סדירות בקצב הלב.
    בהמשך (לפני כשנה וחצי) החלה אצלה תופעה של רעד בידיים ולעיתים גם בכתף,
    במספר פעמים הדבר אירע בצורה של התקף רעד בלתי-פוסק ולקיחת כדור "ואבן" הפסיקה כמעט לחלוטין את הרעד.יש לציין כי באותה תקופה היא הייתה גם שרויה במתח נפשי גבוה מכיוון שהתגלו אצלה בעיות הבריאות שציינתי ובאותו זמן היא הייתה לבד בבית (כל הילדים עזבו).
    אני פונה בנוגע לתופעת הרעד:
    עד כה לא אובחן באופן ברור המקור - רופא אחד אמר פרקינסון, אחר אמר שזה קשור לתרופות שהיא מקבלת (ללחץ דם ולב), אחרים לא הצליחו לאבחן.
    אני שואל - האם יתכן שהדבר קשור (אפילו באופן חלקי) למצוקה הנפשית ולמתח שתיארתי?
    במידה ויש אפשרות לקשר, איזה סיוע ניתן לתת לה?
    אשמח לתשובתכם, תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין חרדה לרעד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין חרדה לרעד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/02/2012

לזיו שלום,
    בהנחה שאין ממצא רפואי ברור שמסביר את הרעד (וגם אם היה ממצא כזה) הרי סביר להניח שמדובר בתופעה הקשורה לארועים הקשים שהיא חוותה, ולמצבי המתח שבהם היא חיה כבר מספר שנים. רעד היא תופעת חרדה נפוצה ביותר.
    אני ממליץ להפנותה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות ותופעות סומטיות שהן תוצר של ארועי חיים קשים. לטיפול קוראים EMDR ותוכל למצוא פרטים וקשר למטפלים דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו