חרדות עזרה בבקשה....אובד עצות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות עזרה בבקשה....אובד עצות
    עידן
    29/02/2012

קודם כל שלום.
    אני בחור בן 25 ,השתתפתי במלחמת לבנון השנייה שבה איבדתי שלושה חברים, איכשהו הצלחתי להתמודד עם זה אבל בעקבות פרידה קשה שבה ספגתי לתוכי המון המון המון עצבים וכעס שכנראה היוו "טריגר" התפרצה אצלי החרדה בכל הכוח.עברתי בערך חודש וקצת קשה מאוד שבהם לא יכולתי לאכול, כל פירור שהייתי מכניס לפה מיד היה יוצא בהקאות מרובות על בסיס יום יומי עד שהגעתי למצב ש"נתפסו" לי הצלעות...וכניסות מרובות לשירותים, בתקופה זו ירדתי 8 קילו מ64 קילו ל56 ולא הייתי מודע לדבר הזה חרדה. עברתי את כל הבדיקות והכל היה תקין אבל בתקופה הזו ישב לי בראש שיש לי איזושהי מחלה סופנית, שהגבירה את החרדה ושהרופאים פשוט לא יודעים מה יש לי, למזלי הרב אחי במקצועו הוא רופא והוא זכר את נושא החרדות והציע לי לעשות בדיקה בעזרת כדור בשם ניורול שבאמת סידר את כל הדברים עד שלאט לאט הצלחתי להרים את עצמי ולחזור שוב לאכול ,התחזקתי והפסקתי עם הכדור. מה שלא ידעתי זה שבעיית החרדות לא חולפת.היום אני שבוי במעגל שבו הפכתי להיפוכונדר לא קטן כל "פיפס" הכי קטן מקפיץ אותי וישר נכנסים לאינטרנט לחפש סימפטומים למחלות שונות.יש לציין שכל הסיפור הזה קרה בערך לפני שלוש שנים ומאז אמנם לא חוויתי התקפי חרדה בעוצמה שהייתה אז אבל היום אני מאוד מבולבל אני לא יודע אם אני באמת סובל מחרדה או שחלילה באמת יש משהו...כי גם היום שלוש שנים אחרי מדי פעם יש בחילות וסחרחורות ואף פעם לא חזרתי לעצמי במאה אחוז מדי פעם דכאונות,עייפות רבה,בחילות ולעתים רחוקות גם הקאות, חוסר תיאבון בתקופות מסויימות וכו' השאלה היא מה אתם מציעים לעשות??!! אני חושש שאני אשתגע בסוף...כרגע אני סטודנט והדברים האלה פשוט מפריעים לי. ברור לי שטיפול תרופתי לא יטפל בבעיה אלא בתופעות והרי לכל דבר יש מחיר (תופעות לוואי) אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

תודה מראש, עידן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות עזרה בבקשה....אובד עצות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/02/2012

לעידן שלום,
    ככל שאני מבין אתה סובל מתופעות פוסט טראומטיות מאוחרות. לא פעם רוב תופעות החרדה הן בעלות מאפיינים גופניים (ולא רק רגשיים).
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומות וחרדות. לטיפול כזה יש סיכוי טוב לעזור לך להתגבר על הקשיים שאתה מתאר.
    טיפול יעיל ב-PTSD ובחרדות הוא טיפול בשם EMDR.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    אתה יכול גם לשקול פניה לנט"ל ולמשרד הביטחון.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו