תפקוד מיני וחרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תפקוד מיני וחרדות
    NO NO
    03/03/2012

אדם עם זיקפה מלאה לכל אורך המשחק המקדים עם בת הזוג. אבל אימפוטנציה מופיעה מיד בתחילת נסיון החדירה וזה לא מאפשר השלמת האקט המיני...דבר שכרוך בתסכול רב .
    איך שאני מבין את עצמי, בעת נסיון החדירה עולה אצלי קונפליקט בין הרצון לקיים יחסי מין בכלל, ובין המוכנות והנכונות שלי לקבל מחוייבות סופית על הקשר עם בת הזוג..(אנחנו לא מנסים להשתמש באמצעי מניעה)...נפשית אני לא מצליח לפתור הקונפליקט ולקבל החלטה על עתיד הקשר, אבל הגוף פותר אותה ע"י אומפוטינציה לקראת החדירה. יתכן שאני לא ממש מזהה את הקונפליקט שעולה אצלי ..ויתכן שקונפליקטים נוספים עולים...כמו פחד מאבהות.

מה אני יכול לעשות? איך אפשר להפריד מכריבי החולשה השונים: מרכיב כתוצאה מחולשה ועייפות פיזית מהירה וכללית, מרכיבים של אי יכולת להתרכז או להתמיד
    שהם כנראה תוצאה של הקונפליקט שעולה? איך מפרידים? ואיך מטפלים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד מיני וחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד מיני וחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/03/2012

שלום רב,
    אתה מתאר את הבעיה באופן מדוייק.
    אני ממליץ לך - כדי להתמודד עם הבעיה - לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT. טיפולים כאלו עשויים לעזור לך להתמודד עם הבעיה ועם התוצאות שלה בפרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאבהות , לא מצאתי חומר לקריאה

NO NO
    04/03/2012

חיפשתי לקרוא על הנושא , אך לא מצאתי. האם תוכל לעזור לי להבין או להפנות אותי לקריאה בנושא.
    ברור שזה קשור לתסביך אדיפוס. נראה שהוא יוצר התניות ובכך מצמצם את רוחב הראייה של המגוון הנשי! דבר שמושך לבניית זוגיות עם בנות זוג דומות לאישיות האם.

אני לא מקבל את הפחד שעולה בי כאשר מבטאת אישתי את תשוקותיה! ורצונה בילד, אני לא רוצה לקבל את הפחד הזה, אבל הוא רגש קיים ומשתק.
    האם יתכן שאני מזהה באישתי תכונות אופי זהות לאותן תכונות באמא שלי. אלה תכונות של היצמדות לבן( אני) ונטישת הבעל (אבא).
    מנת חלקי כאן היא כנראה פחד הנטישה . אבל איך זה יתכן ? הרי לא ננטשתי אז!, ואף להפך, אחזו בי. הננטש היה האב.. היום אני עומד בפתח אותה דלת שאבא נכנס ממנה ללא היסוס והפרה אותי לעולם הזה, אבל אני עומד מול הדלת הזאת מפוחד חרד משותק ומלא רגשי אשמה.
    אני לא מצליח להפריד בין חלקי האישי בשיתוק הזה, לבין חוסר ההתאמה עם בת הזוג והקשיים בקבלה הדדית. האם באמת אני סובל מפחד נטישה? האם החיטוט ברגש והמחשבות השליליות שהשתלטו עליי, הם תוצאה של הפחד הזה?
    ברור לי שאני סובל! מרגישות(מודעות) יתר..אבל בגלל קשיים בביטוי וערך עצמי לצערי אני בוחר לצמוח ממקום של חיטוט במחשבות וזכרונות שליליים דבר שמוליך לבדידות והרס עצמי. האגו צלל בי לגיהנום של האיד.

אודה אם תעזור לי להשלים את התמונה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאבהות , לא מצאתי חומר לקריאה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/03/2012

שלום רב,
    אני מתרשם ש"חיטוט במחשבות וזכרונות שליליים " והכניסה לתאוריות כאלו ואחרות אינו תורם לך.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (ולא "מחטט") כמו EMDR או CBT.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו