מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת בחינותיפעת23/03/2012
בני לומד בחט"ב בסוף כיתה ט'.תלמיד מצויין גם במקצועות הריאליים(ממוצע 85 במדעים ו 95 בפיזיקה) וגם בהומניים (תנך ואנגלית-95 וכן ספרות והבעה).עד לכיתה ח' היה תלמיד מצויין גם במתמטיקה.מכיתה ח' החלו ציוניו להדרדר וסיים כיתה ח' בממוצע 85 במקצוע.בכיתה ט' המצב התדרדר עוד יותר והוא התחיל לנחול כשלונות אחד אחרי השני.בשני המבחנים האחרונים הוא נכשל והממוצע שלו עומד על 60 (הקבצה א') עם ציון כזה נסגרות בפניו הרבה אופציות בתיכון הוא יהיה בכיתת 3 יח' במתמטיקה .כמובן שנעזר במורה פרטי שטען שהוא מאוד מאוד חכם ומבין היטב את החומר.גם המורה השני שנעזרנו בו טען את אותה טענה שיש לבני חשיבה מתמטית מצויינת (עושה חישובים בראש) אבל למרות הכל הוא נכשל שובושוב.
בני טוען שהמהכשלון הראשון במקצוע הוא נכנס למעגל של פחדים ואינו מצליח להתרכז כראוי במבחן. חשוב לי לציין שהלמידה עם המורים הפרטיים איננה אינטנסיבית ושוטפת אלה רק לפני בחינות. לפני המבחן האחרון צבר פער של כשלושה שבועות שלא הבין את החומר הנלמד אך לא התלונן ולכן לא קיבל עזרה.שאלתי היא האם זהו מצב של חרדת בחינות טיפוסית או מצב שהחומר לו "התיישב " עדיין בגלל צבירת הפער של חומר הלימוד האחרון.בני טוען שבבחינה מרגיש סחרחורת וחוסר יכולת לחשוב בהגיון,מרגיש שהנה עומד שוב להכשל (לא סובל מהזעה או פעימות לב מוגברות)
בני די שבור מזה והאמת שגם אני למרות שאני מסתירה ממנו, די אובדת עצות ופוחדת שיפספס הזדמנויות שמתאימות לכישורים שלו בגלל המצב הזה!!
מה דעתכם?מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות - תגובה
ד''ר אודי אורן24/03/2012ליפעת שלום,
בנך סובל מחרדות ואולי חרדת מבחנים באופן ספציפי.
אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג המתמחה בנושא. יש פסיכולוגיות בית ספר שמתעסקות בתחום, ואם לא חפשי מטפל המתמחה ב- EMDR או CBT.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בסבירות גבוהה בנך יוכל להתגבר על החרדות שלו תוך פרק זמן קצר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך....
יפעת26/03/2012היי
ביררתי מעט על שיטת EMDR ואפילו כבר קבעתי תור אצל מטפלת באיזור מגוריי.
לפי המעט שהצלחתי להבין מהשיטה זה נשמע משהו כמו היפנוזה(?!!).תקן אותי אם אני טועה.
העיניין הוא שזה פתאום קצת גורם לי לחששות לגבי התאמת השיטה לבני מפני שכשהיה בני בן 4 קיבל לפתע התקף אפילפטי ארוך (כ 20 דקות) -הוא נבדק בביח נעשתה לו בדיקת CT שהראתה שהכל בסדר וכמובן נעשו כמה בדיקות נוספות של קריאת האותות החשמליים במוח (אינני זוכרת את שם הבדיקה).אחרי שנה בדיוק כשהיה בן 5 שוב קיבל התקף כזה אך קצר יותר ואחרי 3 שנים כשהיה בן 8 כשהתעורר משינה קיבל התקף קצר מאוד .מאז (טפו טפו טפו...) לא קיבל יותר התקפים. הרופאים טוענים שזה מה שנקרא אפילפסיה שפירה של ילדות שעוברת עד גיל הבגרות.לא קיבל אף פעם תרופות לבעיה.
שאלתי היא , האם השיטה הזו לא יכולה להעיר את "הדוב" ולייצר התקף נוסף.
אודה לתגובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתגובתך.... - תגובה
ד''ר אודי אורן26/03/2012ליפעת שלום,
EMDR אינה היפנוזה. זוהי שיטת טיפול שונה לחלוטין.
מעולם לא שמעתי על עבודת EMDR ש"העירה דובים" מסוג זה.
חשוב כמובן ליידע את המטפל/ת על ההיסטוריה הרפואית של בנך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)